Parking w centrum, zakupy.
| Autor |
Wiadomość |
Kim
Nowy

|
Wysłany: 2011-06-15, 16:39 Parking w centrum, zakupy.
|

|
|
Witam wszystkich, jak sporo osób i ja wybieram się do Berlina na kilka dni dokładnie 3.
Będę mieszkał:
Mark Apart Hotel Berlin,
Lietzenburger Straße 82
Interesuje mnie jakiś (tańszy, lub bezpłątny) parking w pobliżu hotelu, bo za hotelowy chcą 14 czy nawet 16Euro za dzień więc straszne "zdzierstwo" jak na warunki polskie Dodatkowo powiem, że nie będę się poruszał po mieście autem, więc parking może być ok max 2 km od hotelu i żeby można było auto zostawić na całe 3 dni i nie martwić się o nie Słyszałem o parkingach P+R ale są chyba daleko od mojego hotelu.
Dodatkowo chciałbym się dowiedzieć czy warto jechać na zakupy, trochę ubrań, jakieś kosmetyki itd. Słyszałem, że ciekawym miejscem jest Centrum Handlowe przed Berlinem A10 obok którego będę przejeżdżał. A może gdzieś indziej? Czy ceny nie zachęcają do zakupów i lepiej sobie odpuścić :]
Z góry dziękuję za pomoc. |
|
|
|
 |
kieko2
Aktywny uzytkownik

|
|
|
|
 |
Kim
Nowy

|
Wysłany: 2011-06-18, 14:41
|

|
|
Będę w dniach 1.07-4.07 dokładnie. Pomoże ktoś zwłaszcza z tym parkingiem w rozsądnych okolicach hotelu? ;]
pozdrawiam |
|
|
|
 |
kieko2
Aktywny uzytkownik

|
Wysłany: 2011-06-18, 15:53
|

|
|
w tym terminie mamy wszystko zajęte niestety. No chyba, że można przesunąć termin pobytu. Np. od 3 do 6 lipca apartament 2 pokojowy z miejscem parkingowym mamy wolny |
_________________ www.visitberlin.pl |
|
|
|
 |
Kim
Nowy

|
Wysłany: 2011-06-19, 15:03
|

|
|
Niestety termin jest sztywny, pewnie większość osób będzie w tym czasie na festiwalu kultur świata ;] i nie doradzi nikt jak z tym parkingiem? 50 euro za 3 dni na parkingu hotelowym to sporo |
|
|
|
 |
gumajan
Aktywny uzytkownik

|
Wysłany: 2011-06-19, 18:49
|

|
|
| A nie pomyslales, zeby przez te 3 dni parkowac samochod po prostu na ulicy? Pod samym hotelem co prawda sie nie da, bo to strefa platnego parkowania, zas politessy chodza bardzo regularnie, ale pare ulic dalej mozna bez problemu znalezc miejsce....... |
|
|
|
 |
Kim
Nowy

|
Wysłany: 2011-06-20, 22:15
|

|
|
No myślałem ale nie wiem gdzie znaleźć mapkę z zaznaczoną strefą płatnego parkowania, w zasadzie w centrum Niemiec chyba nie ukradną średniej jakości auta a tez wandale nie porysują mam nadzieję |
|
|
|
 |
|
|