Pierwszy raz w Berlinie (Poznań-Berlin)
| Autor |
Wiadomość |
mielona
Nowy

|
Wysłany: 2007-04-21, 19:50 Pierwszy raz w Berlinie (Poznań-Berlin)
|

|
|
Witam!
Jestem Piotrek z Poznania. Korzystajac z weekandu majowego planujemy wyjazd do Berlina w celu turystycznym. Planuje wyjechac okolo 5 rano aby okolo 8-9 byc w Berlinie. Mam w zwiazku z tym kilka pytan:
1) Najchetniej zaparkowalbym auto na parkingu typu "park and ride" w okolicach stacji metra - no właśnie gdzie znależć taki parking aby najmniej sie naszukac i najszybcie przesiasc sie na metro jadac z Poznania? Jaka droga jechac? Jakim wyjazdem z Ringu wyjechać
2)Czy taki parking jest platny? Jezeli jest bezplatny to czy jest bezpieczny?
3) Czy 1 maja jest swieto w Berlinie? Czy sklepy i muzea beda zamkniete?
3)Wyjazd z Berlina planujemy okolo 21-22 aby okolo 3-4 byc spowrotem w Poznaniu.
Sporo tych pytań.... Mam nadzieje ze znajda sie dobre duszyczki i mi pomoga...
Pozdrawiam serdecznie
Piotr |
|
|
|
 |
Monika0406
Bardzo czesto tu bywa

Pomogła: 1 raz Posty: 153 Skąd: Lichtenberg
|
Wysłany: 2007-04-21, 23:33
|

|
|
Bezplatnych parkingow to raczej nie znajdziesz , sa takie do dwoch godzin postoju tylko nie platne,
a 1 maja tez w niemczech jest dniem wolnym ale zawsze warto wpasc i polatac troche pewnie uda sie Wam cos ciekawego zobaczyc , bo jest co!!!!
milego zwiedzania |
_________________ .."To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia".. |
|
|
|
 |
Tomek0774
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2007-04-22, 08:50
|

|
|
| http://www.vbbonline.de/index.php?cat=1&sCat=9 Tutaj masz wszystkie berlinskie Park & Ride . Sa one bezplatne i bezpieczne. |
_________________ "Zauważyliście, że każdy jadący wolniej od nas to palant, a szybciej - szaleniec." |
|
|
|
 |
|
|