| Autor |
Wiadomość |
pimera
Aktywny uzytkownik

Pomogła: 1 raz Posty: 69 Skąd: Polska Międzyzdroje
|
Wysłany: 2010-01-28, 11:21 Pociag Berlin- Szczecin
|

|
|
Witam mam zamiar wyjechac piątek do Szczecina i szukam osoby co jeżdzą pociągiem można znimi zabrac sie na grupowy bilet.Jestem ciekawa gdzie sie spotykacie i o ktorej.
Proszę o pomoc w tej sprawie.
Pozdrawiam. |
_________________ Witajcie jestem z Międzyzdrojów i poszukuje kontaktu z rodakami.Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
pancia
Poczatkujacy

|
Wysłany: 2010-01-28, 16:19
|

|
|
czesc
ludzie sie spotykaja na peronie 5 przy literce E lub przy schodach prowadzacych na peron, przyjdz pol godz. wczesniej przed odjazdem pociagu zebys zdazyla zlapac grupe, odjazdy znajdziesz na stronie DB, jak ja jezdzilam to b. duzo grup jechalo o 12 34 i 14 34 i potem kolo 17, dokladnych godzin nie pamietam, milej podrozy |
|
|
|
 |
aguska
Nowy

|
Wysłany: 2010-01-28, 17:15
|

|
|
| jakis pociag jezdzi do Szczecina z Berlina okolo 8ej rano. Czesto jest tak,ze wsiadajac do pociagu slyszysz pytanie : czy ma Pan/i bilet albo czy potrzebujesz bilet. Moim zdaniem nie powinnas miec problemu z dolaczeniem sie do grupy ale tez nie zaszkodzi byc wczesniej na peronie i popytac. powodzenia i milej podrozy. |
|
|
|
 |
greencolin
Nowy

|
Wysłany: 2010-01-29, 08:58
|

|
|
Hallo
Mozecie powiedziec na jakim dworcu sie spotykacie jadac do sczecina? Mowa jest o 5 chyba peronie i godzinach ale jaki dworzec?
pozdrawiam |
|
|
|
 |
pancia
Poczatkujacy

|
Wysłany: 2010-01-29, 14:34
|

|
|
jesli nie podano dworca to chodzi oczywiscie o Hauptbahnhof!! sorry, zapomnialam napisac |
|
|
|
 |
krystian73
Bardzo czesto tu bywa

|
Wysłany: 2010-01-29, 15:26 pociag
|

|
|
| witam! odnośnie tego pociągu o 8 rano to dokładnie odjeżdża on 07.53 z Zoologischer Garten z peronu 1.jeśli chodzi o bilet grupowy BRANDENBURG-BERLIN-TICKET to tym pociągiem możecie jechać tylko w sobotę lub niedziele bezpośrednio do Szczecina.w dni robocze od poniedziałku do piątku bilet ten obowiązuje od 9.00 także na ten bilet już nie pojedziecie tym pociągiem.Pozostają pociągi z Hauptbanhof peron 5-6(dolny peron) kierunek Stralsund i przesiadka w argermunde(kilkunastominutowa)Pozdrawiam.Krystian |
|
|
|
 |
pimera
Aktywny uzytkownik

Pomogła: 1 raz Posty: 69 Skąd: Polska Międzyzdroje
|
Wysłany: 2010-05-19, 12:26
|

|
|
Jechałam w poniedziałek i w środę z dworca Zoo o 7 58 z grupą która się zebrała i nie było kłopotów. Płaciliśmy po 5,40 euro zebrały sie 2 grupy tak nas duzo jechało w te dni.
Najlepiej w siadac na dworcu Zoo bo to jest początek i grupy tam się spotykają.
Pozdrawiam |
_________________ Witajcie jestem z Międzyzdrojów i poszukuje kontaktu z rodakami.Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
krystian73
Bardzo czesto tu bywa

|
Wysłany: 2010-05-19, 15:29
|

|
|
| pimera napisał/a: | Jechałam w poniedziałek i w środę z dworca Zoo o 7 58 z grupą która się zebrała i nie było kłopotów. Płaciliśmy po 5,40 euro zebrały sie 2 grupy tak nas duzo jechało w te dni.
Najlepiej w siadac na dworcu Zoo bo to jest początek i grupy tam się spotykają.
Pozdrawiam |
Montags bis freitags gilt das Berlin-Brandenburg-Ticket von 9 bis 3 Uhr des Folgetages, am Wochenende und an gesetzlichen Feiertagen sogar von 0 bis 3 Uhr des Folgetages. skopiowane ze strony www.db.de Wydaje nmi sie ze jazda o 7.59 z Hauptbanhof to podroz na wlasne ryzyko |
|
|
|
 |
Alislaw
Aktywny uzytkownik

|
Wysłany: 2010-06-29, 13:11
|

|
|
to czylki najlepiej na jakim dworcu byc bo juz nie kumam a w czwartek rano chce wyjechac jak cos napiszcie na gg 164484 dzieki i pozdrawiam |
|
|
|
 |
Portowiec
Staly bywalec forum Krzysztof Jarzyna ze Szczecina

|
Wysłany: 2010-06-29, 14:46
|

|
|
sprawdz sam:
www.bahn.de
mozesz wsiac na Glównym jak i na Gesundbrunnen |
|
|
|
 |
Zboj
Nowy

|
Wysłany: 2010-08-23, 09:15
|

|
|
Właśnie wczoraj byłem w Berlinie. W kasie nr 7 (Szczecin Główny) kupiliśmy bilet jednodniowy za ok. 120zł dla 5 osób. Bilet ważny jest także na całą komunikację miejską w Berlinie i Brandenburgii.
Jest też druga tańsza opcja z komunikacją miejską tylko w strefie A (część centrum) i nie obejmuje powrotu. Trzeba wówczas kupić bilet powrotny. Według mnie opcja mało korzystna, gdy jedziemy na wycieczkę jednodniową.
Trzeba jeszcze zwrócić uwagę na jedną istotną i dziwną sprawę, że bilet jest formalnie ważny od godz. 9.00, a pierwszy pociąg, którym możemy legalnie jechać wyjeżdża z Szczecina Głównego o 5.23 z przesiadką w Angermünde. W Berlinie jesteśmy ok. 7.20 i musimy czekać do 9.00, by wsiąść do S-Bahnu lub metra.
Proponuję wówczas obejrzeć sobie nowoczesny dworzec i pójść na piechotkę do Bramy Brandenburskiej mijając po drodze Parlament oraz linię z kostek w jezdni wyznaczającą przebieg muru berlińskiego.
Mapki z komunikacją miejską można otrzymać np. w informacji na przystankach S-Bahnu. |
|
|
|
 |
Pogodniak
Dyskutant

|
Wysłany: 2010-08-23, 10:00
|

|
|
Rozwiazanie zagadki z godzina 9 jest bardzo proste:
Das Brandenburg-Berlin-Ticket gilt auch in den umsteigefreien Zügen zwischen Potsdam, Berlin und Stettin montags bis freitags bereits vor
9 Uhr.
Czyli: Bilet "Brandenburg-Berlin" jest wazny w pociagach bezposrednich (=bez przesiadki) na trasie Berlin-Szczecin wzgl. Szczecin-Berlin od poniedzialku do piatku rowniez przed godzina 9 |
|
|
|
 |
|
|