forum.poloniaberlin.de
 Portal  Album FAQ  Szukaj Grupy Użytkownicy Firmy Tematy Kontakt   Rejestracja   Profil   Sprawdz wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Pociag Berlin- Szczecin

Autor Wiadomość
pimera 
Aktywny uzytkownik

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 2010-01-28, 11:21   Pociag Berlin- Szczecin

Witam mam zamiar wyjechac piątek do Szczecina i szukam osoby co jeżdzą pociągiem można znimi zabrac sie na grupowy bilet.Jestem ciekawa gdzie sie spotykacie i o ktorej.
Proszę o pomoc w tej sprawie.
Pozdrawiam.

pancia 
Poczatkujacy

Wysłany: 2010-01-28, 16:19   

czesc
ludzie sie spotykaja na peronie 5 przy literce E lub przy schodach prowadzacych na peron, przyjdz pol godz. wczesniej przed odjazdem pociagu zebys zdazyla zlapac grupe, odjazdy znajdziesz na stronie DB, jak ja jezdzilam to b. duzo grup jechalo o 12 34 i 14 34 i potem kolo 17, dokladnych godzin nie pamietam, milej podrozy :)

aguska 
Nowy

Wysłany: 2010-01-28, 17:15   

jakis pociag jezdzi do Szczecina z Berlina okolo 8ej rano. Czesto jest tak,ze wsiadajac do pociagu slyszysz pytanie : czy ma Pan/i bilet albo czy potrzebujesz bilet. Moim zdaniem nie powinnas miec problemu z dolaczeniem sie do grupy ale tez nie zaszkodzi byc wczesniej na peronie i popytac. powodzenia i milej podrozy.

greencolin 
Nowy

Wysłany: 2010-01-29, 08:58   

Hallo
Mozecie powiedziec na jakim dworcu sie spotykacie jadac do sczecina? Mowa jest o 5 chyba peronie i godzinach ale jaki dworzec?
pozdrawiam

pancia 
Poczatkujacy

Wysłany: 2010-01-29, 14:34   

jesli nie podano dworca to chodzi oczywiscie o Hauptbahnhof!! :twisted: sorry, zapomnialam napisac :)

krystian73 
Bardzo czesto tu bywa

Wysłany: 2010-01-29, 15:26   pociag

witam! odnośnie tego pociągu o 8 rano to dokładnie odjeżdża on 07.53 z Zoologischer Garten z peronu 1.jeśli chodzi o bilet grupowy BRANDENBURG-BERLIN-TICKET to tym pociągiem możecie jechać tylko w sobotę lub niedziele bezpośrednio do Szczecina.w dni robocze od poniedziałku do piątku bilet ten obowiązuje od 9.00 także na ten bilet już nie pojedziecie tym pociągiem.Pozostają pociągi z Hauptbanhof peron 5-6(dolny peron) kierunek Stralsund i przesiadka w argermunde(kilkunastominutowa)Pozdrawiam.Krystian

pimera 
Aktywny uzytkownik

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 2010-05-19, 12:26   

Jechałam w poniedziałek i w środę z dworca Zoo o 7 58 z grupą która się zebrała i nie było kłopotów. Płaciliśmy po 5,40 euro zebrały sie 2 grupy tak nas duzo jechało w te dni.
Najlepiej w siadac na dworcu Zoo bo to jest początek i grupy tam się spotykają.
Pozdrawiam

krystian73 
Bardzo czesto tu bywa

Wysłany: 2010-05-19, 15:29   

pimera napisał/a:
Jechałam w poniedziałek i w środę z dworca Zoo o 7 58 z grupą która się zebrała i nie było kłopotów. Płaciliśmy po 5,40 euro zebrały sie 2 grupy tak nas duzo jechało w te dni.
Najlepiej w siadac na dworcu Zoo bo to jest początek i grupy tam się spotykają.
Pozdrawiam

Montags bis freitags gilt das Berlin-Brandenburg-Ticket von 9 bis 3 Uhr des Folgetages, am Wochenende und an gesetzlichen Feiertagen sogar von 0 bis 3 Uhr des Folgetages. skopiowane ze strony www.db.de Wydaje nmi sie ze jazda o 7.59 z Hauptbanhof to podroz na wlasne ryzyko

Alislaw 
Aktywny uzytkownik

Wysłany: 2010-06-29, 13:11   

to czylki najlepiej na jakim dworcu byc bo juz nie kumam a w czwartek rano chce wyjechac jak cos napiszcie na gg 164484 dzieki i pozdrawiam :razz:

Portowiec
Staly bywalec forum
Krzysztof Jarzyna ze Szczecina

Wysłany: 2010-06-29, 14:46   

sprawdz sam:

www.bahn.de

mozesz wsiac na Glównym jak i na Gesundbrunnen

Zboj 
Nowy

Wysłany: 2010-08-23, 09:15   

Właśnie wczoraj byłem w Berlinie. W kasie nr 7 (Szczecin Główny) kupiliśmy bilet jednodniowy za ok. 120zł dla 5 osób. Bilet ważny jest także na całą komunikację miejską w Berlinie i Brandenburgii.
Jest też druga tańsza opcja z komunikacją miejską tylko w strefie A (część centrum) i nie obejmuje powrotu. Trzeba wówczas kupić bilet powrotny. Według mnie opcja mało korzystna, gdy jedziemy na wycieczkę jednodniową.
Trzeba jeszcze zwrócić uwagę na jedną istotną i dziwną sprawę, że bilet jest formalnie ważny od godz. 9.00, a pierwszy pociąg, którym możemy legalnie jechać wyjeżdża z Szczecina Głównego o 5.23 z przesiadką w Angermünde. W Berlinie jesteśmy ok. 7.20 i musimy czekać do 9.00, by wsiąść do S-Bahnu lub metra.
Proponuję wówczas obejrzeć sobie nowoczesny dworzec i pójść na piechotkę do Bramy Brandenburskiej mijając po drodze Parlament oraz linię z kostek w jezdni wyznaczającą przebieg muru berlińskiego.
Mapki z komunikacją miejską można otrzymać np. w informacji na przystankach S-Bahnu.

Pogodniak
Dyskutant

Wysłany: 2010-08-23, 10:00   

Rozwiazanie zagadki z godzina 9 jest bardzo proste:

Das Brandenburg-Berlin-Ticket gilt auch in den umsteigefreien Zügen zwischen Potsdam, Berlin und Stettin montags bis freitags bereits vor
9 Uhr.

Czyli: Bilet "Brandenburg-Berlin" jest wazny w pociagach bezposrednich (=bez przesiadki) na trasie Berlin-Szczecin wzgl. Szczecin-Berlin od poniedzialku do piatku rowniez przed godzina 9

Odpowiedz do tematu