Pomoc potrzebna !! wydział komunikacji
| Autor |
Wiadomość |
KubaBosak
Nowy

|
Wysłany: 2007-05-30, 13:32 Pomoc potrzebna !! wydział komunikacji
|

|
|
witam, muszę pojechać jutro do berliskiego wydziału komunikacji po duplikat briefu do samochodu. proszę napisać mi na jakiej stacji kolejowej powinienem wysiąść i w jaki sposób dojechać do tego wydziału komunkacji ew. jego adres. będę pierwszy raz w berlinie i bardzo zależy mi żeby sprawnie to załatwić.
pozdrawiam |
|
|
|
 |
baranek
Dyskutant

|
|
|
|
 |
KubaBosak
Nowy

|
Wysłany: 2007-05-30, 13:47
|

|
|
| dzięki za szybką odpowiedź, niestety zupełnie nie znam niemieckiego. czy mogę pojechać do dowolnego urzędu czy do któregoś konkretnie? znajomy mówił mi że ten urząd jest w pobliżu lotniska Tegel - który to jest? podbno to niedalego od dworca kolejowego i mozna tam dojechać jedna linia. |
|
|
|
 |
baranek
Dyskutant

|
Wysłany: 2007-05-30, 14:08
|

|
|
plan miasta z wyszukiwarka ulic jest pod http://www.stadtplandienst.de to sobie sprawdz gdzie Ci lepiej pasuje. To na Jüterboger Str. 3 jest blisko lotniska, ale nie Tegel tylko Tempelhof. Natomiast Ferdinand-Schultze-Str. 55 jest we wschodnim Berlinie, dosc daleko od centrum ale blizej jadac od Polski.
P.S. A jak zamierzasz zalatwic sprawe "zupelnie" nie znajac niemieckiego? Moze sie okazac ze bedziesz mial szczescie i urzednik bedzie rozmawial po angielsku, ale moze tez nie bedzie... |
_________________ baranek |
|
|
|
 |
KubaBosak
Nowy

|
Wysłany: 2007-06-08, 09:55
|

|
|
| Dzieki za pomoc, udało mi się załatwić wszytsko bez najmniejszych kłopotów. Panie w urzędzie porozumiewały sie łamanym angielskim, a organizacja komunikacji miejskiej w berlinie szkowawła mnie na plus. jeszcze raz dzieki za pomoc i pozdrawiam |
|
|
|
 |
|
|