Poznań Berlin - jak najlepiej / najtaniej
| Autor |
Wiadomość |
kret00
Nowy

|
Wysłany: 2010-10-17, 17:09 Poznań Berlin - jak najlepiej / najtaniej
|

|
|
| Witam, zastanawiam się nad najlepszą (najtańszą) opcją podróży w 2 strony z Poznania do Berlina w dniach 21-24 październik dla grupki znajomych. Co proponujecie: pociąg przez Kostrzyn, Frankfurt czy jakiś bus? |
|
|
|
 |
danutann
Staly bywalec forum

|
Wysłany: 2010-10-17, 19:34
|

|
|
Hej. Najtaniej jest przez Kostrzyn. Konkrtenie Poznan - Krzyz, Krzyz - Kostrzyn cena biletu normalnego 27pln (pociag osobowy i interregio) i nastepnie Kostrzyn - Berlin Lichtenberg 5e.
W sumie z przesiadkami podroz trwa 4h.
pozdrawiam |
_________________ Potowrnie zadowoleni z potworka. |
|
|
|
 |
miki
Uzytkownik

|
Wysłany: 2010-10-19, 10:20
|

|
|
| danutann napisał/a: | Hej. Najtaniej jest przez Kostrzyn. Konkrtenie Poznan - Krzyz, Krzyz - Kostrzyn cena biletu normalnego 27pln (pociag osobowy i interregio) i nastepnie Kostrzyn - Berlin Lichtenberg 5e.
W sumie z przesiadkami podroz trwa 4h.
pozdrawiam |
Zgadzam się to jest bardzo dobre połączenie i nie ma co szukać innego:}:} |
|
|
|
 |
Raswid
Nowy

|
Wysłany: 2010-11-15, 15:47
|

|
|
Witajcie,
Razem ze znajomymi jedziemy 2 grudnia do Berlina na koncert. Również z Poznania. Możecie dokładnie opisać, jak wygląda zakup biletów przed granicą niemiecką ? Bilety kupuję się w kasie/u konduktora, czy w jakiś inny sposób ?
Czytałem tez o możliwości zakupu od "koników". Jak to się prezentuję ? Niby oni sami podchodzą. Są z tymi biletami jakiekolwiek problemy ? Bo w końcu całkiem legalne tonie jest...
Będę wdzięczny za wszelkie wskazówki i informację |
|
|
|
 |
krystian73
Bardzo czesto tu bywa

|
Wysłany: 2010-11-16, 09:18
|

|
|
| Raswid napisał/a: | Witajcie,
Razem ze znajomymi jedziemy 2 grudnia do Berlina na koncert. Również z Poznania. Możecie dokładnie opisać, jak wygląda zakup biletów przed granicą niemiecką ? Bilety kupuję się w kasie/u konduktora, czy w jakiś inny sposób ?
Czytałem tez o możliwości zakupu od "koników". Jak to się prezentuję ? Niby oni sami podchodzą. Są z tymi biletami jakiekolwiek problemy ? Bo w końcu całkiem legalne tonie jest...
czemu uważasz ze nielegalne?Bilet jest na piec osob a konduktora to nie interesuje czy sie znasz z kims czy nie.Proste jak ustawa o mlocie parowym. |
|
|
|
 |
Alislaw
Aktywny uzytkownik

|
Wysłany: 2010-11-16, 12:56
|

|
|
| Mozesz rowniez kupic sobie sam w pociagu bilet na 5 osob Brandenburg Ticket za 27euro i bedziecie sobie jezdzli po Berlinie ,kazdym srodkiem lokomacji do 3 rano dnia nastepnego . |
|
|
|
 |
lenin666
Dyskutant

|
Wysłany: 2010-11-16, 19:01
|

|
|
| Raswid napisał/a: | Witajcie,
jak jedziecie grupa to polecam sprawdzic ekspress wwa-berlin. idz prosze do informacji intercity w poznaniu i popytaj. 3 lata temu jak mi sie van zepsul w pozniu to wracalismy w 8 osob do berlina EC za 17 euro od osoby. bilety zakupione godzine przed odjazdem.
ew, minumum 3 dni przed wyjazdem sa bilety po 19 euro. (ale jest to pula i moze byc ciezko z zakupem np jakjest wyjazd w weekend) |
|
|
|
 |
Raphael
Nowy

|
Wysłany: 2011-02-20, 11:05
|

|
|
Czy jedzie ktoś 25-02-2011 z Berlina do Słbic/Poznania?
Pytam, bo można wziąć Gruppenkarte i zapłacić mniej za bilet.
Czy jest jakieś miejsce, w którym Polacy spotykają się na ten pociąg? Jeśli tak, to o której i gdzie?
Pozdrawiam! |
|
|
|
 |
mamusia
Staly bywalec forum

Pomogła: 7 razy Posty: 274 Skąd: świebodzin-berlin
|
Wysłany: 2011-02-20, 11:21
|

|
|
| jezdzi piotr1984 do poznania...moze ma wieksza ilosc miejsc...z tego co wiem jezdzi sam w piatki o 18 tejchyba,ze ma jakies miejca zarezerwowane..to jego nr 01746293472...zadzwon i zapytaj albo znajdz gona forum i napisz na priv.....co do ceny za przejazd to z tego co wiem to grosze bierze |
_________________ życie jest piękne !!!!! |
|
|
|
 |
aguucha141
Poczatkujacy

|
Wysłany: 2011-02-20, 21:08
|

|
|