forum.poloniaberlin.de
 Portal  Album FAQ  Szukaj Grupy Użytkownicy Firmy Tematy Kontakt   Rejestracja   Profil   Sprawdz wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

przejazd z Berlina do Polski

Autor Wiadomość
magalapik 
Nowy

Wysłany: 2010-03-29, 22:20   przejazd z Berlina do Polski

Witajcie,

Mam troche nietypowe pytanie. Mam zarezerwowany bilet z genewy do berlina na sierpien, mial to byc wyjazd do rodziny do polski, na kilka dni. Po ostatniej klotni z rodzinka zerwalismy kontakty, ale mam ochote pokazac dzieciom ich kraj rodzinny. Jakie mam najlepsze alternatywy, polaczenia z lotniska w berlinie do Polski ? ( moze byc gdansk, szczecin , poznan, warszawa, krakow... ) Co z nimi zwiedzic w 4 dni, jakie miasto bylo by najfaniejsze, i jakie polaczenia najkorzystniejsze, najtansze? Dzieki za pomoc, moje dzieci sie tak cieszyly ztego wyjazdu, a tu dziadkowie sie jak zwykle popisali... a moze zostac w Berlinie? I co zwiedzic ciekawego, jakie sa hotele w miare tanie... dziekuje za odpowiedzi

danutann
Bardzo Aktywny

Wysłany: 2010-03-29, 23:03   

Witam,
w Poznaniu najlepiej zwiedzić Zamek, Akademie muzyczną, pomnik 2 krzyży, plac Mickiewicza, opere, Plac wolności, stary rynek, Makiete starego poznania, muzeum, malte, palmiarnie, nowe zoo.
Dobry i tani hostel ; http://www.melangehostel.com/
Najtaniej i najlepiej do Pozanania pociągiem z Hbf. Pociągi są 3 w ciągu doby cena biletu 36 euro. Przy zakupie z minimum 3 dniowym wyprzedzeniem 29 e.

magalapik 
Nowy

Wysłany: 2010-03-30, 08:08   

Dziekuje bardzo

krystian73 
Bardzo czesto tu bywa

Wysłany: 2010-03-30, 11:04   przejazd

witam
ja proponuje Szczecin.Jest co zwiedzac.Podroz z Berlin hbf. trwa 2 godz. i bilet grupowy na 5 osob kosztuje 27 euro.Biletem tym mozna sie rowniez poruszac srodkami komunikacji miejskiej w Szczecinie.A co najwazniejsze bilet mozna kupic w tym samym dniu bez zadnych rezerwacji.W razie pytan prosze pisac na PW.Pozdrawiam krystian

bibi00 
Bardzo czesto tu bywa

Pomogła: 5 razy
Wysłany: 2010-03-30, 19:52   

Stawiam na Poznań:)To wszystko co wymieniła danutann jest super. Miszkałąm w Poznaniu 5 lat i jest tam naprawdę co oglądać.
Zależy w jakim wieku masz dzieci ale np dodatkową atrakcją jest Park Diznozaurów- swietna sprawa
http://www.zaurolandia.pl/intro.php
sam spacer po starym rynku jest fajny w połączeniu z obiadkiem ( pyrka z gzikiem) i trykające sie koziołki o 12 :)ale proponuje zaplanować wcześniej:)

danutann
Bardzo Aktywny

Wysłany: 2010-03-30, 20:06   

Jak Zourolandia to z rozmachu Biskupin.
A pod Poznaniem jest Kurnik, z zamkiem Białej Damy - można dojechać autobusem.
komunikacja miejska w Poznaniu jest dbd rozwinięta - polecam tramwaje. Jest nawet stary Tramwaj poznański, który obwozi turystów. Generalnie pobyt w Poznaniu może być bardzo Tani. Muzea w soboty - wstęp bezpłatny.
Mieszkałam całe życie w Poznaniu (no ok z małymi przerwami) i mogę szczerze polecić.
Warszawa jest przereklamowana, Kraków jest uroczy ale oba miasta mogę nieco wykończyć finansowo, zwłaszcza jeśli nie zna się w miarę tanich miejsc.

Odpowiedz do tematu