Przewożenie drugiej osoby na bilecie semestralnym
| Autor |
Wiadomość |
fragaria
Nowy

|
Wysłany: 2009-12-08, 07:36 Przewożenie drugiej osoby na bilecie semestralnym
|

|
|
| Wyczytałam na stronie, że monatskarte upoważnia do przewożenia dodatkowych osób wieczorami i w weekendy. Moje pytanie brzmi: czy bilet semestralny, studencki również? |
|
|
|
 |
37procent
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2009-12-08, 08:16
|

|
|
| z tego co wiem to kazdy bilet miesieczny. W dni powszednie od godziny 20:00 i w weekendy mozesz jezdzic z towrzyszem. |
_________________ Polsko niemieckie studio reklamy w Berlinie>>> www.grafik-input.com
 |
|
|
|
 |
fragaria
Nowy

|
Wysłany: 2009-12-08, 09:02
|

|
|
| Z tym że mój bilet nie jest miesięczny tylko semestralny.. Nie wiem na ile to zmienia postać rzeczy... |
|
|
|
 |
SoNja
Super Dyskutant Advocatus Diaboli

Pomogła: 39 razy Posty: 2179 Skąd: White Lake City
|
Wysłany: 2009-12-08, 12:54
|

|
|
wydaje mi sie ze tylko zwykłe miesieczne wchodza w gre... socjalne nie... ze studenckim mysle bedzie tak samo |
_________________ Mamy prawo popełniać w życiu wiele błędów. Oprócz jednego: tego, który niszczy nas samych...
愛與被愛 |
|
|
|
 |
malena
Poczatkujacy

|
Wysłany: 2009-12-08, 15:47
|

|
|
| Ja sie dowiadywalam w BVG, poniewaz tez posiadam bilet semestralny i na nim nie mozna nikogo przewozic. Tylko na normalna Monatskarte mozna kogos brac ze soba w dni powszednie od godz. 20 i w soboty, niedziele oraz swieta. |
|
|
|
 |
SoNja
Super Dyskutant Advocatus Diaboli

Pomogła: 39 razy Posty: 2179 Skąd: White Lake City
|
Wysłany: 2009-12-08, 16:16
|

|
|
| malena napisał/a: | | Ja sie dowiadywalam w BVG, poniewaz tez posiadam bilet semestralny i na nim nie mozna nikogo przewozic. Tylko na normalna Monatskarte mozna kogos brac ze soba w dni powszednie od godz. 20 i w soboty, niedziele oraz swieta. |
to przypadkiem mialam racje |
_________________ Mamy prawo popełniać w życiu wiele błędów. Oprócz jednego: tego, który niszczy nas samych...
愛與被愛 |
|
|
|
 |
malyberlin
Bardzo Aktywny

|
Wysłany: 2009-12-09, 01:39
|

|
|
potwierdzam Malena i SoNja mialyracje ;);) |
|
|
|
 |
fragaria
Nowy

|
Wysłany: 2009-12-09, 09:54
|

|
|
Dzięki za informacje. Tak też podejrzewałam, ale zawsze lepiej się upewnić.. Nie miałabym nic przeciwko miłej niespodziance |
|
|
|
 |
gosia82
Uzytkownik

|
Wysłany: 2009-12-09, 14:54
|

|
|
na Monatskarte po 20 i w weekendy mogą jeździć dwie osoby dorosłe i trójka dzieci do lat 14 |
|
|
|
 |
|
|