ryanair - co możecie powiedzieć o tych liniach?
| Autor |
Wiadomość |
edytkaw7
Bardzo czesto tu bywa

Pomogła: 1 raz Posty: 155 Skąd: Polska
|
Wysłany: 2011-01-27, 20:43 ryanair - co możecie powiedzieć o tych liniach?
|

|
|
| pytanie jak wyżej |
|
|
|
 |
Pia
Super Dyskutant

Pomogła: 53 razy Posty: 1398 Skąd: Berlin
|
Wysłany: 2011-01-27, 21:01
|

|
|
| najgorsza linia lotnicza na swiecie chyba ............ |
_________________ pozdrawiam Pia |
|
|
|
 |
toffi
Bardzo czesto tu bywa

|
Wysłany: 2011-01-27, 21:12
|

|
|
Korzystałam z tych lini nie jeden raz, i uważam ze jak na ich ceny to niema na co narzekać.
Standard odpowiedni do ceny... |
|
|
|
 |
user77
Nowy

|
Wysłany: 2011-01-27, 22:28
|

|
|
| Dokladnie tak wlasnie jest. Standard jest odpowiedni do ceny. Jezeli ktos chce bardzo tanio podrozowac i nie zalezy mu na komforcie tylko na jak najnizszej cenie to jest ok. Jakies 2-3 lata temu rowniez kilkakrotnie korzystalem i w sumie bylem zadowolony. Nie ma co narzekac i oczekiwac super warunkow placac nie wiele za bilet. |
|
|
|
 |
toffi
Bardzo czesto tu bywa

|
Wysłany: 2011-01-27, 22:31
|

|
|
| Pia napisał/a: | | najgorsza linia lotnicza na swiecie chyba ............ |
a ty dlaczego tak sadzisz, masz jakieś złe doświadczenia z nimi?
podziel się opinia |
|
|
|
 |
edytkaw7
Bardzo czesto tu bywa

|
Wysłany: 2011-01-27, 22:37
|

|
|
| ale standard odpowiedni do ceny, to chyba nie oznacza, że samolot leci jakby miał zaraz spaść:)? |
|
|
|
 |
user77
Nowy

|
Wysłany: 2011-01-27, 22:47
|

|
|
| Oznacza to : nie oczekuj luksusow i super punktualnosci za niska cene. Bezpieczenstwo to priorytet rowniez w najtanszych liniach lotniczych. |
|
|
|
 |
toffi
Bardzo czesto tu bywa

|
Wysłany: 2011-01-27, 22:59
|

|
|
| edytkaw7 napisał/a: | | ale standard odpowiedni do ceny, to chyba nie oznacza, że samolot leci jakby miał zaraz spaść:)? |
a kiedy ostatnio słyszałaś o rozbitym samolocie tych linii? |
|
|
|
 |
Portowiec
Bardzo Aktywny Krzysztof Jarzyna ze Szczecina

|
Wysłany: 2011-01-28, 08:56
|

|
|
moge tylko potwierdzic ze komfort w Ryanair jest niski, ale mi to nigdy nie przeszkadzalo, lecisz tylko ta linia maks 2 godziny. Ryanair lata tylko po Europie. Np. do Sztokholmu leci sie netto 45-50 minut, nieraz lecialem, i no cóz. Da sie wytrzymac, jest glosniej, miejsca mniej, foteli/pleców nie da sie opuscic.
Chcesz miec luksus, lec z Lufthansa albo British Airways albo innymi najwiekszymi liniami.
Do Sztokholmu we dwie strony placilem 40 euro !! Do Londynu 35 euro! |
|
|
|
 |
Pogodniak
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2011-01-28, 09:34
|

|
|
Niektorzy to by chcieli placic 19,90 euro za lot (w duzych miastach taksowka na lotniska tyle kosztuje) a miec komfort jakby zaplacili minimum 399 euro.
Ja sie przylaczam do opinii, ze na krotkich trasach Ryanaira mozna absolutnie wytrzymac.
Latam czasem sluzbowo Lufthansa czy Lotem i na trasach europejskich komfort tam wcale nie jest jest specjalnie wyzszy, a ta tania kanapka i kawa-lura, jak ktos chce za to placic kilkadziesiat euro wiecej.... |
|
|
|
 |
edytkaw7
Bardzo czesto tu bywa

|
Wysłany: 2011-01-28, 09:42 .
|

|
|
| dzięki, właśnie o to mi chodziło:) a jak już jesteśmy przy tym temacie to zapytam o jeszcze jedno, czy jeżeli przy rezerwacji biletu jest napisane darmowy online check - in, zapłacę kartą Sparkasse Prepaid ( czy jakąkolwiek kredytową ) i wezmę tylko torebkę, bez żadnych bagażów , to nie ma żadnych ukrytych kosztów? |
|
|
|
 |
BFC
Bardzo czesto tu bywa

|
Wysłany: 2011-01-28, 09:57
|

|
|
nie ma ukrytych kosztów. Handbag mozesz miec. Na lotnisku, po okazaniu biletu, pracownicy Ryanair albo Globeground sprawdzaja wielkosc i wage "handbag/podreczny bagaz". A wybieraja tylko te rzeczy, które wygladaja za duze.
przewaznie trzeba zrobic online-check-in, ale jezeli pisze ze jest za darmo to mozna spokojnie isc na lotnisko.... |
_________________ Berlińska Polonia - To My !! |
|
|
|
 |
Pogodniak
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2011-01-28, 10:08
|

|
|
| darmowy online check-in polega na tym, ze przed lotem trzeba sobie samemu wydrukowac karte pokladowa, jak tego nie zrobisz, to na lotnisku zaplacisz za to 30 euro.... |
|
|
|
 |
Pia
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2011-01-28, 10:21
|

|
|
ta linia to dla mnie katastrofa ,zyczyna sie przy rezerwacji online nie möwiac juz o lotach ,chcesz zmienic rezerwacje musisz dzwonic na suuuuper droga info linie ,zadnego maila kontaktowego nic tylko tel,do tego jak policzysz bagaz,i reszte wcale ze 19 euro nie polecisz
ja wole airberlin ;)Lufthanse i inne ...... |
|
|
|
 |
Pogodniak
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2011-01-28, 10:28
|

|
|
No bo chcesz miec za cene biletu dyskontowego full service.
Jak masz znizkowy bilet na kolej niemiecka kupiony 3 dni wczesniej, to musisz jechac pociagiem o danej godzinie, inaczej bilet ci po prostu przepada i nic nie mozesz zmienic.
A wiekszosc ludzi lata po prostu z bagazem podrecznym, bo sobie robi wycieczki weekendowe w innym miescie europy i ten bagaz im wystarcza.
Ja juz latalem kilka razy za 9 euro ze wszystkimi oplatami..... |
|
|
|
 |
Pia
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2011-01-28, 10:31
|

|
|
Pogodniak no tak ,dlatego ja tej lini möwie nie wole doplacic pare groszy i podrözowac troche wygodniej |
|
|
|
 |
toffi
Bardzo czesto tu bywa

|
Wysłany: 2011-01-28, 10:36
|

|
|
ja w zeszłym roku leciałam z nimi co prawda tylko do Frankfurt Hann i za 3 (słownie -trzy) osoby - 2 dzieci + dorosła osoba - bilety w obie strony kosztowały mnie 33€, pamiętam tez ze do Dublina leciałam w obie strony za 26€ ...
wiec można polecieć za małe pieniądze, i naprawdę niema na co narzekać |
|
|
|
 |
Pogodniak
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2011-01-28, 10:38
|

|
|
| Wiesz co Pia, ja swego czasu pare razy latalem LOTem sluzbowo z Hamburga albo Frankfurtu do Warszawy: w porownaniu z obsluga LOTu i samolotami, jakie wtedy lataly, to Ryanair jest luksusowa linia lotnicza.... |
|
|
|
 |
edytkaw7
Bardzo czesto tu bywa

|
Wysłany: 2011-01-28, 19:16
|

|
|
| dziękuję bardzo za pomoc:) A jeszcze jedno raz przy rezerwacji jest napisane darmowy online.. a czasem bez podatkow, to które najlepiej rezerwować , zeby nie było później opłat? |
|
|
|
 |
Pia
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2011-01-28, 19:38
|

|
|
Toffi Ty jestes zadowolona super ,ja nie a pytanie bylo co mozemy powiedziec o tych liniach wiec JA möwie nic dobrego
Te 33 euro placilas w cenie koncowej ???? to wowwww |
|
|
|
 |
|
|