Strefy ekologiczne w Berlinie
| Autor |
Wiadomość |
Andrzej Pionka
Aktywny uzytkownik ICH BIN EIN BERLINER

|
Wysłany: 2007-12-18, 10:11 Strefy ekologiczne w Berlinie
|

|
|
Witam!
Przyjeżdżam do Berlina 28.12.2007 i będę tam do 8.01.
Wiem, że od nowego roku zostają wprowadzone strefy ekologiczne w Berlinie. Zasadniczo wszyskie szczegóły znam oprócz dwóch:
- czy odebrać nalepkę może tylko WŁAŚCICIEL auta (samochód jest zarejestrowany na mojego brata)?
- czy można odebrać nalepkę przy użyciu ksera/wydruku skanu dowodu rejestracyjnego (czy musi być oryginał)? - wiem, że przy zgłoszeniu internetowym wystarcza skan dowodu. |
|
|
|
 |
uko
Super Dyskutant /..-/-.-/---/

|
Wysłany: 2007-12-18, 11:46 Re: Strefy ekologiczne w Berlinie
|

|
|
| Andrzej Pionka napisał/a: | Witam!
Przyjeżdżam do Berlina 28.12.2007 i będę tam do 8.01.
Wiem, że od nowego roku zostają wprowadzone strefy ekologiczne w Berlinie. Zasadniczo wszyskie szczegóły znam oprócz dwóch:
- czy odebrać nalepkę może tylko WŁAŚCICIEL auta (samochód jest zarejestrowany na mojego brata)?
- czy można odebrać nalepkę przy użyciu ksera/wydruku skanu dowodu rejestracyjnego (czy musi być oryginał)? - wiem, że przy zgłoszeniu internetowym wystarcza skan dowodu. |
odp 1 - nikt nie sprawdza tożsamości odbierającego (bo i po co ?, tożsamość auta sprawdzają, starczy:))
odp 2 - xero/scan wystarczy (ewentualnie jak trafisz na służbistę, zmien stację diagnozującą i w następnej będzie ok)
pozdr
uko |
_________________ uko |
|
|
|
 |
Andrzej Pionka
Aktywny uzytkownik ICH BIN EIN BERLINER

|
Wysłany: 2007-12-19, 21:05
|

|
|
Wielkie dzięki - przyjeżdżam do Berlina 28.12, więc jeszcze zdążę sam pobiegać po urzędach...
P.S. Zna może ktoś jakiś tani warsztat naprawiający fiaty (tak na wszelki wypadek) |
|
|
|
 |
uko
Super Dyskutant /..-/-.-/---/

|
Wysłany: 2007-12-19, 22:13
|

|
|
| Andrzej Pionka napisał/a: | Wielkie dzięki - przyjeżdżam do Berlina 28.12, więc jeszcze zdążę sam pobiegać po urzędach...
P.S. Zna może ktoś jakiś tani warsztat naprawiający fiaty (tak na wszelki wypadek) |
ja słyszałem, ze wszystko co na "f" to jednorazówki:)
pozdr
uko |
_________________ uko |
|
|
|
 |
|
|