Tanie loty z Berlina - serwis
| Autor |
Wiadomość |
Karloe
Nowy

|
Wysłany: 2011-01-23, 13:48 Tanie loty z Berlina - serwis
|

|
|
Witam,
Czy ktoś orientuje się jak wygląda sprawa z tanimi lotami z Berlina?
Jak rozumiem są tam 2 lotniska: Schönefeld i Tegel. Czy z obu odlatuja tanie linie lotnicze? Czy tu równiez można spodziewać się takich promocji jak w Polsce. rzędu kilku euro za lot w 1 stronę np. do Barcelony, Londynu itd. ?
Jak na razie znalazłem tylko, że na Ryanair.de jest kilka propozycji, jednak zaskakująco mało jak na tak popularne miasto... zastanawiałem się zatem czy jest to może spowodowane jakimiś większymi opłatami na tutejszych lotniskach?
Z miast takich jak Dusseldorf czy Frankfurt Ryanair ma zdecydowanie lepsza, kilkukrotnie szersza oferte.
Najbardziej interesowalyby mnie adresy stron typu fly4free.pl , gdzie oprócz wyszukiwarki tanich (rzeczywiscie tanich) lotow sa podawane na bierzaco promocje dzieki ktorym mozna leciec z wielu polskich miast po bardzo okazyjnych cenach. - zapewne Niemcy mają podobne odpowiedniki, jednak nie udało mi się ich znaleźć.
Np. fliegen-sparen.de ma wyszukiwarke "tanich" lotów, jednak pokazuje ceny od 100EUR w 1 stronę, a więc wystepujace normalnie, a czasami nawet droższe...
Jesli ktos jest zorientowany w temacie to prosilbym o podanie takich przykladow i ew. komentarz jak ogolnie wyglada sytuacja z takimi promocjami z Berlina.
Pozdrawiam! |
|
|
|
 |
toffi
Bardzo czesto tu bywa

|
|
|
|
 |
Pogodniak
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2011-01-23, 14:16
|

|
|
Ze wzgledu na wprowadzenie dodatkowego podatku ekologicznego za loty samolotem z Niemiec Ryanair drastycznie ograniczyl loty na trasach z/do Niemiec, szczegolnie do Berlina
Do innych tanich, ale niekoniecznie supertanich linii lotniczych z Berlina nalezy Airberlin i Germanwings
Taka niemiecka wyszukiwarke lacznie z tanszymi lotami (Billigflüge( znajdziesz np. na www.opodo.de |
|
|
|
 |
Karloe
Nowy

|
Wysłany: 2011-01-23, 14:29
|

|
|
no tak właśnie podejrzewałem, że musi być jakaś przyczyna...
chociaż skoro podatek dotyczy całego kraju, to dziwne, że z innych miast jednak jest duża oferta lotów... |
|
|
|
 |
Pogodniak
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2011-01-23, 15:21
|

|
|
| Z jakichs powodow (politycznych?) Ryanair postanowil najbardziej dotkliwie ukarac loty z/do Berlina |
|
|
|
 |
Karloe
Nowy

|
Wysłany: 2011-01-23, 22:22
|

|
|
| czy otwarcie nowego lotniska BBI może w jakiś sposób wpłynąć na zmianę sytuacji? |
|
|
|
 |
Panek
Poczatkujacy

|
|
|
|
 |
Pogodniak
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2011-01-24, 10:16
|

|
|
Tu nie chodzi o lotnisko, tylko o decyzje rzadu niemieckiego o pobieraniu nowego podatku lotniczego. Ryanair chce wywrzec presje na rzadzie niemieckim, by z tego zrezygnowac.
Glownym lotniskiem Ryanair w Niemczech jest Frankfurt-Hahn, byle amerykanskie lotnisko wojskowe, oni stamtad latali 3 razy dziennie do berlina i samolity byly prawie zawsze pelne, a oni mimo wszystko zlikwidowali to polaczenie i w ogole ograniczyli loty w Frankurt-Hahn, chociaz stamtad lataja w 80% tylko oni. |
|
|
|
 |
bunnything
Dyskutant

Pomogła: 8 razy Posty: 552 Skąd: Waidmannslust
|
Wysłany: 2011-01-24, 12:35
|

|
|
| Mozna jeszcze dodac http://www.swoodoo.com/de/ |
_________________ Wenn das Leben dir eine Zitrone gibt, frag nach Salz und Tequila;p |
|
|
|
 |
|
|