Tankowanie Gazu w Berlinie... prośba o wyjaśnienie
| Autor |
Wiadomość |
marion
Aktywny uzytkownik

|
Wysłany: 2007-04-27, 11:10 Tankowanie Gazu w Berlinie... prośba o wyjaśnienie
|

|
|
Witam!
Znalazłem w Berlinie przy autostradzie A100 (zjazd 15) Mecklenburgishe Strasse 76, stacje autogazu Sprint Tank Gmbh, http://www.gas-tankstelle...tail&tanke=5636
Mam auto z instalacją włoską , a dowiedziałem się że muszę miec jakąś redukcje (adapter) aby zatankować w NIemczech Gaz do Auta. Czy mógłby mi ktoś odpowiedzieć czy na tej konkretnie stacji mają taką redukcje abym mógł bez problemu zatankować?
Ps. w opisie tej stacji w załączonym linku jest napisane " Bemerkungen - Adapter vorhanden " , nie wiem czy to oznacza ze posiadaja redukcje do tankowania aut chociażby z polski?
dziękuję pzdr |
|
|
|
 |
Jack Daniels
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2007-04-27, 11:29
|

|
|
| marion napisał/a: | | Bemerkungen - Adapter vorhanden |
Oznacza, ze reduktor jest dostepny.
Co prawda nie znam sie na autach na gaz i na reduktorach
i nie wiem jakie sa roznice w autach na gaz (reduktorach), ale
"vorhanden" ozncza to, ze reduktor jest na wyposazeniu. |
|
 |
marion
Aktywny uzytkownik

|
Wysłany: 2007-04-27, 11:40
|

|
|
dziękuje za odpowiedź . Może jest jakiś kierowca który wie na 100% ze nie bedzie problemu z zatankowaniem auta?
dziekuje |
|
|
|
 |
uko
Super Dyskutant /..-/-.-/---/

|
Wysłany: 2007-04-27, 13:45
|

|
|
| marion napisał/a: | dziękuje za odpowiedź . Może jest jakiś kierowca który wie na 100% ze nie bedzie problemu z zatankowaniem auta?
dziekuje |
Hej, polska instalacje zatankujesz wszedzie w rejonie wschodnich Niemiec (maja odpowiednie redukcje).
Przyczyna prozaiczna - blizej Polski, wiecej polskich aut z instalacja gazowa. Im dalej na zachod, tym trudniej, zdarzaja sie stacje tylko dla "Niemcow"
A co do wloskiej instalacji? Nie mam pojecia jaka koncowka potrzebna. Moze identyczna jak polska?
Jak chcesz byc niezalezny to: http://allegro.pl/18856_adaptery_przejsciowki.html
znajdziesz odpowiednia:)
pozdr
uko |
_________________ uko |
|
|
|
 |
kurpis
Aktywny uzytkownik

|
Wysłany: 2007-04-28, 00:01
|

|
|
mialem kilka aut na gaz i nigdy nie slyszalem o polskich instalacjach
w wiekszosci w polsce montowane sa made in italy oraz holand
w berlinie zatankowac mozna bez problemow i zadnych redukcji nie musisz miec maja wszystkie dostepne wloskie i holenderskie
100 jedziesz w kierumku na tegel i zjazd kaiserdamm w prawo i na swiatlach w lewo w sophie scharlottestr. do konca i po lewej jest tankowanie gazu pewien okres tam tankowalem i nawet ukraincy z jakims wynalazkiem raz podjechali i tez dziadek im znalazl reduktor
teraz wole rope jakos mi te butle zawsze przeszkadzaly |
_________________ na zakretach drogi zyciowej powinny widniec napisy ostrzegawcze : Nie przekraczac predkosci 24 godz. na dobe !! |
|
|
|
 |
|
|