targi w Berlinie - parkowanie
| Autor |
Wiadomość |
paticolt
Nowy

|
Wysłany: 2007-03-07, 20:39 targi w Berlinie - parkowanie
|

|
|
witam
zamierzam w piatek pojechac na targi ITB w Berlinie i moje pytanie sprowadza sie do jednego : gdzie mogę bezpłatnie zostawić auto na kilka godzin - od razu zaznaczam że nie znam zbyt dobrze Berlina i wszelkie dojazdy niestety nie wchodzą w rachube
pozdrawiam |
|
|
|
 |
żyleta
Aktywny uzytkownik

Pomogła: 5 razy Posty: 56 Skąd: berlin
|
Wysłany: 2007-03-07, 21:01
|

|
|
| Zależy z której strony bedziesz wjeżdżał. Jeżeli np. od Tegla, to można tam zostawić auto na parkingach bezpłatnych a potem wsiąsc w U-bhn i dojechac do celu. Myślę, że najwygodniej jest zostawić auto gdzieś na obrzeżach miasta i jeździć koleją miejską czyli U-bhn, S-bhn , Bus lub Tram. |
|
|
|
 |
paticolt
Nowy

|
Wysłany: 2007-03-07, 21:46
|

|
|
dzieki za odpowiedz , od ktorej strony bede wjezdzal ? Jade z wroclawia przez olszyne - od ktorej strony bede wjezdzal do berlina - nie wiem nie znam tak berlina . A nie ma jakiegos parkingu w poblizu targow - to bedzie jednodniowy wypad na targi i z powrotem do domu |
|
|
|
 |
żyleta
Aktywny uzytkownik

Pomogła: 5 razy Posty: 56 Skąd: berlin
|
Wysłany: 2007-03-08, 08:48
|

|
|
Jeżeli z Wrocławia, to będziesz wjeżdżał od strony Schonefeld. Można zostawić auto np. przy stacji Rudow i tam dalej U-bhn do centrum.
Jest jeszce jedna możliwość: jechać autem autostradą do samego ICC gdzie są targi czyli kierunek autostrady na Hamburg i dojeżdża się do samego celu ale tam parkingi raczej nie będą bezpłatne. |
|
|
|
 |
Malgorzata
Super Dyskutant

Pomogła: 74 razy Posty: 2160 Skąd: Berlin-Steglitz
|
|
|
|
 |
paticolt
Nowy

|
Wysłany: 2007-03-08, 19:28
|

|
|
wiem ze tylko w sobote i niedziele sprawdzilem to wczesnie w necie, natomiast powraca pytanie o parkingi - widze ze nie ma takowych ( bezplatnych ) w interesujacych mnie okolicach . W jakiej cenie jest przejazd ubahn z Rudow do targow ewentualnie ile kosztuje parking przy targach ?
chyba koniec koncow pojade autobusem troche mniej wygodnie ale bez martwienia sie o parkingi itp
pozdrawiam i dzieki za pomoc |
|
|
|
 |
Monika0406
Bardzo czesto tu bywa

Pomogła: 1 raz Posty: 153 Skąd: Lichtenberg
|
Wysłany: 2007-03-08, 20:26
|

|
|
wszystko jedno jaki miejski srodek lokomocji bilet kosztuje 2,20 euro i wazny jest dwie godziny nawet z przesiadkami (tramwaj , bus, s-bahn czy u-bahn) tylko pamietaj , ze bilet uprawnia do jazdy tylko w jedna strone nie mozesz wraca nawet jezeli czas ci na to pozwoli z powrotem na ten bilet ta sama trasa.
Pozdrawiam i milej wycieczki zycze |
_________________ .."To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia".. |
|
|
|
 |
paticolt
Nowy

|
Wysłany: 2007-03-08, 20:31
|

|
|
ok to juz cos wiem
jaka linia dojade z Rudow na targi oraz czy place za 6 latka?
pozdrawiam |
|
|
|
 |
Monika0406
Bardzo czesto tu bywa

|
Wysłany: 2007-03-08, 20:47
|

|
|
na 9 stacji od Rudow wysiac ( Neukölln ) i przesiadz sie na s-bahn Ring S 41 lub S 42 i najlepiej na 11 stacji wysiac ( Messe Nord ) i tam juz trafisz bo widac Messe z daleka , co do biletu to musisz kupic ulgowy dla dziecka , dodam , ze na automatach do zakupu biletow mozesz wybrac j.polski wiec obsluga pojdzie gladko
pozdrawiam |
_________________ .."To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia".. |
|
|
|
 |
Monika0406
Bardzo czesto tu bywa

|
Wysłany: 2007-03-08, 20:50
|

|
|
| zapomnialam dodac ze z Rudow jedziesz u-bahnem U7 w kierunku Spandau i resztá jest juz wyzej napisana |
|
|
|
 |
paticolt
Nowy

|
Wysłany: 2007-03-09, 15:39
|

|
|
| a wracajac do tematu to ile kosztuje parkowanie przy targach - wie ktoś ?:) jade dzisiaj w nocy tak wiec to juz ostatni dzwonek aby sie cos dowiedziec |
|
|
|
 |
paticolt
Nowy

|
Wysłany: 2007-03-12, 18:36
|

|
|
witam