ubezpieczenie auta z uwzglednieniem polskich zniżek
| Autor |
Wiadomość |
piotr1986
Aktywny uzytkownik

|
Wysłany: 2010-01-19, 10:22 ubezpieczenie auta z uwzglednieniem polskich zniżek
|

|
|
Witam, słyszałem że mozna ubezpieczyć auto z uwzględnieniem znizek wypracowanych w polsce. Podobno jest jakas firma która sie tym zajmuje.
Wie ktos cos na ten temat? |
|
|
|
 |
gumajan
Aktywny uzytkownik

|
Wysłany: 2010-01-19, 11:08
|

|
|
| Kazda firma ubezpieczeniowa moze uwzglednic okres jazdy bezwypadkowej w Polsce. Potrzebne jest oczywiscie zaswiadczenie od ostatniego ubezpieczyciele dokumentujace powyzsze. |
|
|
|
 |
sylwka
Uzytkownik

Pomogła: 2 razy Posty: 49 Skąd: berlin
|
Wysłany: 2010-01-19, 15:38 hej
|

|
|
| zglos sie do ubezpieczalni polskiej gdzie mialas ubezpieczone auto,dostaniesz zaswiadczenie o przebytych znizkach pozniej przetlumacz to na niemiecki i zglos w owej niemieckiej ubezpieczalni.i tyle powodzenia |
|
|
|
 |
piotr1986
Aktywny uzytkownik

|
Wysłany: 2010-01-19, 18:08
|

|
|
| Dzięki za pomoc |
|
|
|
 |
cyganka
Super Dyskutant

Pomogła: 22 razy Posty: 795 Skąd: berlin
|
Wysłany: 2010-01-21, 15:35
|

|
|
| sylwka napisał/a: | | dostaniesz zaswiadczenie o przebytych znizkach pozniej przetlumacz to na niemiecki i zglos w owej niemieckiej ubezpieczalni. | nie potrzebujesz tlumaczyc jezeli powiesz ,ze potrzebujesz takowe zaswiadczenie do niemieckiej ubezpieczalni dostaniesz tz.unijne zaswiadczenie |
_________________ Nie kłóć się z głupim bo najpierw zaniży cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem:) |
|
|
|
 |
Gigii
Aktywny uzytkownik

|
Wysłany: 2011-04-05, 14:17
|

|
|
Odświeżam temat.
Czy ktoś ma pojęcie jak przedstawić w niemieckiej ubezpieczalni informację o przysługujących zniżkach (z Polski) w przypadku gdy ostatnia ubezpieczalnia może wydać mi zaświadczenie o bezszkodowej jeździe tylko w czasie ubezpieczenia u nich. Telefonicznie dowiedziałem się, że muszę załatwić z każdej ubezpieczalni w której miałem ubezpieczenie takowe zaświadczenie. Problem w tym, że miałem kilka samochodów i byłem ubezpieczony w kilku ubezpieczalniach. Nie pamiętam już dokładnie jaki samochód gdzie i w jakim okresie był ubezpieczony
Jeżeli komuś z Was udało się załatwić przepisanie zniżek to będę wdzięczny za instrukcje.
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
|
|