| Autor |
Wiadomość |
djpj1
Uzytkownik

|
Wysłany: 2010-03-17, 10:54
|

|
|
| prosze bardzo-za 5 euro przy stacji Shella na Karl Marx Strasse(Neukölln) |
|
|
|
 |
Tomek0774
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2010-03-17, 12:40
|

|
|
| Sebek1 napisał/a: | | djpj1 napisał/a: | | a czemu to kolego chcesz przeplacac?..jak przejedziesz to kup na miejscu za 5 euro |
Broń Boże, nie chcę przepłacać! Jednakże przyjadę do Berlina w sobotę rano (ze Świecka). Nie wiem, czy tego dnia, o tej porze uda mi się załatwić temat od ręki? Niestety, nie znam miasta wogóle. Owszem, byłem w Berlinie kilkakrotnie, ale było to ładnych parę lat temu. Wtedy nie obowiązywały żadne nalepki. |
Jak bedziesz jechal od Swiecka to masz tutaj niedaleko od zjazdu z autostrady
Jet - Tankstelle Michael-Brückner-Straße 24 12439 Berlin . Na tej stacji benzynowej jest stacja przegladow czynna w sobote od 9 do 13 . Plakietka kosztuje 5 Euro. |
_________________ "Zauważyliście, że każdy jadący wolniej od nas to palant, a szybciej - szaleniec." |
|
|
|
 |
Sebek1
Nowy

|
Wysłany: 2010-03-17, 13:29
|

|
|
| Tomek0774 napisał/a: |
Jet - Tankstelle Michael-Brückner-Straße 24 12439 Berlin .
Na tej stacji benzynowej jest stacja przegladow czynna w sobote od 9 do 13 . Plakietka kosztuje 5 Euro. |
Super! Dziękuję Ci serdecznie!
Mam jeszcze jedno pytanie (obiecuję, że już ostatnie): załóżmy pesymistycznie, że nie uda mi się zdobyć tej nalepki. Gdzie poleciłbyś mi zaparkować samochód poza strefą (może park & ride?), żeby w miarę sprawnie dostać się do City Hostel Berlin (Glinkastrasse 5-7, 10117 Berlin Mitte)? Może obok jakiegoś dworca lub stacji metra? Jak wiesz, będę jechał od Świecka.
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
Tomek0774
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2010-03-17, 14:17
|

|
|
| Sebek1 napisał/a: | | Tomek0774 napisał/a: |
Jet - Tankstelle Michael-Brückner-Straße 24 12439 Berlin .
Na tej stacji benzynowej jest stacja przegladow czynna w sobote od 9 do 13 . Plakietka kosztuje 5 Euro. |
Super! Dziękuję Ci serdecznie!
Mam jeszcze jedno pytanie (obiecuję, że już ostatnie): załóżmy pesymistycznie, że nie uda mi się zdobyć tej nalepki. Gdzie poleciłbyś mi zaparkować samochód poza strefą (może park & ride?), żeby w miarę sprawnie dostać się do City Hostel Berlin (Glinkastrasse 5-7, 10117 Berlin Mitte)? Może obok jakiegoś dworca lub stacji metra? Jak wiesz, będę jechał od Świecka.
Pozdrawiam. |
Jak bedziesz wjezdzal od Swiecka pod ten adres stacji przegladow to jakies 5 kilometrow wczesniej przy stacji Altglienicke jest P&R po prawej stronie .
http://www.parkinfo.com/d...=006C76AC68CFEC |
_________________ "Zauważyliście, że każdy jadący wolniej od nas to palant, a szybciej - szaleniec." |
|
|
|
 |
Sebek1
Nowy

|
Wysłany: 2010-03-17, 14:53
|

|
|
| Tomek0774 napisał/a: |
Jak bedziesz wjezdzal od Swiecka pod ten adres stacji przegladow to jakies 5 kilometrow wczesniej przy stacji Altglienicke jest P&R po prawej stronie .
http://www.parkinfo.com/d...=006C76AC68CFEC |
Dziękuję ponownie!
Znalazłem w sieci mapkę Berlina z zaznaczonymi parkingami P&R. Jeżeli nie załatwię nalepki, to może podjadę na Innsbrucker Platz lub Bundesplatz, zostawię auto na P&R, a dalej skorzystam z metra. Z mapki wygląda, że obydwie lokalizacje leżą poza strefą.
Jeszcze raz stokrotne dzięki!
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
Tomek0774
Super Dyskutant

|
|
|
|
 |
Sebek1
Nowy

|
|
|
|
 |
Tomek0774
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2010-03-17, 16:45
|

|
|
| http://www.morgenpost.de/...eltzone-an.html ADAC . Krotki artykul na temat strefy ekologicznej . Nic nie pomoglo a zanieczyszczenie powietrza w tym roku juz przekroczylo dopuszczalna norme ( po raz pierwszy tak szybko ta norma zostala przekroczona ) |
|
|
|
 |
Ernesto
Nowy

|
Wysłany: 2010-04-13, 20:14
|

|
|
WItam w sobote wybieram sie do berlina mam pytanie czy ta plakietka zostanie mi wydana (oczywiscie za te 5 euro) natychmiast czy bede musial pokazac jakies dokumenty?
Czy nalepki sa dostepne na stacjach benzynowych? |
|
|
|
 |
|
|