|
Warszawa - Berlin, wspólny bilet
| Autor |
Wiadomość |
matandked
Nowy

|
Wysłany: 2011-07-03, 11:35 Warszawa - Berlin, wspólny bilet
|

|
|
Witam,
czy rozwiązanie o którym przeczytałem pół roku temu zostało już wdrożone:
http://www.kow.com.pl/ser...arszawa-berlin/ ?
Wybieram się do Berlina na dwa tygodnie i nie ukrywam, że każdy grosz będzie miał dla mnie znaczenie (komunikacja miejska jest tutaj dość droga, chyba jednak lepiej zabrać rower do pociągu). |
|
|
|
 |
Pogodniak
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2011-07-03, 12:38
|

|
|
Bilet kolejowy obowiazuje w berlinie w dniu przyjazdu do Berlina na dojazd do dowolnej stacji kolejki S-Bahn, bo ta kolejka nalezy do kolei.
Czylie darmowo nie mozesz korzystac z metra (U-Bahn), autobusow czy tramwajow, ale mozesz dojechac do dowolnej stacji kolejki S-bahn
Zabieranie roweru jest moim zdaniem bez sensu, bo na rower trzeba kupic bilet, za ta cene mozesz kupis sobie bilet tygodniowy na wszystkie srodki komunikacji w Berlinie |
|
|
|
 |
matandked
Nowy

|
Wysłany: 2011-07-03, 16:47 wspólny transport - rower;
|

|
|
Witam,
czy na pewno zakup biletu na komunikację miejską jest rozsądniejszym rozwiązaniem?
Zaglądałem na stronę komunikacji miejskiej - bilet tygodniowy kosztuje 30 Euro, czyli dwa tygodnie oznaczają 60 Euro. Jeszcze nie pytałem o koszt przejazdu na PKP (ich strona niestety nie jest w stanie wyświetlić informacji o cenach), ale zakładam, że bilet umożliwiający przewiezienie roweru nie będzie taki kosztowny.
Swoją drogą, jeśli ktoś ma wolne popołudnia i może mi przy okazji pokazać kilka ciekawych miejsc - chętnie przejdę/przejadę się z nim (wiem, ze istnieje oddzielny wątek - piszę to, jak sam zaznaczyłem, "przy okazji"). |
|
|
|
 |
EwaWagner
Uzytkownik

|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
• phpBB & Przemo © 2000-2011 poloniaberlin.de • polskojezyczne forum dyskusyjne z Berlina |
|
|
|