zolta plakietka i centrum
| Autor |
Wiadomość |
michu666
Uzytkownik

|
Wysłany: 2010-09-24, 19:43 zolta plakietka i centrum
|

|
|
| Czy Policja lub Ordnungsamt "przymyka oko" jesli wjedzie sie do Umweltzone z zolta plakietka na niemieckich blachach? Czy ktos juz spotkal sie z taka sytuacja? |
| |
|
|
|
 |
bufbag
Aktywny uzytkownik Polish Navy

|
Wysłany: 2010-09-24, 19:46
|

|
|
| Żółte są ważne do końca przyszłego roku jeżeli samochód jest zarejestrowany nie na terytorium niemiec. Wieć jak masz blachy niemieckie to niestety nie mozesz :/ |
_________________ Spieszmy się kochać kobiety.... Tak szybko się starzeją..... |
|
|
|
 |
Dsylwia
Nowy

|
Wysłany: 2010-09-24, 20:14
|

|
|
| czyli anologicznie, jezeli mam zolta plakietke ze wzgledu na diesla, zarejestrowanego na polskich numerach moge jezdzic po calym berlinie do konca roku |
_________________ j.niemiecki- nauka, tłumaczenia, pomoc w załatwianiu spraw urzędowych
tel 01717905625 |
|
|
|
 |
bufbag
Aktywny uzytkownik Polish Navy

|
Wysłany: 2010-09-25, 01:18
|

|
|
| Od 1. stycznia 2010 r. do strefy mogą wjeżdżać jedynie pojazdy z zielonymi plakietkami. Jednak do dnia 31. grudnia 2011 r. zakaz wjazdu do strefy ochrony środowiska nie obowiązuje pojazdów z żółtą plakietką zarejestrowanych za granicą. |
_________________ Spieszmy się kochać kobiety.... Tak szybko się starzeją..... |
|
|
|
 |
michu666
Uzytkownik

|
Wysłany: 2010-09-25, 10:50
|

|
|
Dziekuje za odpowiedz. To jaki jest obowiazek od stycznia tego roku to wiem, chcialem zapytac tylko (gdyz wiele osob mi to mowilo), ze sluzby mundurowe podobno w tym roku jesli zatrzymaja kogos na niemieckich blachach z zolta plakietka pouczaja tylko, tak jak kiedys w PL 1 listopada pouczali o obowiazku jezdzenia na swiatlach i nie bylo to wtedy karane, choc przepisach bylo wyraznie napisane (...obowiazuje od 1-go). Czy ktos juz spotkal sie z taka sytuacja w tym roku i zostal tylko pouczony o obowiazku posiadania zielonej karty przy wiezdzie do centrum?
Mnie osobiscie sie to wydaje dziwne:), ale pytam bo zbyt duzo osob mi o tych pouczeniach mowilo w szczegolnosci jak zatrzymaja podczas jazdy. |
|
|
|
 |
Tomek0774
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2010-09-25, 11:37 Re: zolta plakietka i centrum
|

|
|
| michu666 napisał/a: | | Czy Policja lub Ordnungsamt "przymyka oko" jesli wjedzie sie do Umweltzone z zolta plakietka na niemieckich blachach? Czy ktos juz spotkal sie z taka sytuacja? |
Mozna rowniez wjezdzac na niemieckich tablicach do strefy , jednak samochod musi spelniac pewne warunki i potrzebne jest na to zezwolenie
http://www.berlin.de/sen/...ausnahmen.shtml |
_________________ "Zauważyliście, że każdy jadący wolniej od nas to palant, a szybciej - szaleniec." |
|
|
|
 |
Aguska9898
Uzytkownik

Pomogła: 1 raz Posty: 31 Skąd: berlin
|
Wysłany: 2010-09-26, 13:04
|

|
|
| ja mam diesla, zolta plakietke i niemieckie blachy. Do mojego nie bylo filtra i w Dekrze jako dodatek do zoltej plakietki mam kartke ( 50€ na rok) i moge jezdzic wszedzie. Pozdrawiam |
|
|
|
 |
BFC
Bardzo czesto tu bywa

|
|
|
|
 |
|