| Autor |
Wiadomość |
Sylwia30
Uzytkownik

|
Wysłany: 2011-07-14, 10:59 Antrag
|

|
|
| Witam mozecie mi napisac Antrag na zeczy do szkoly ktore potrzebuje moj syn serdeczne dzieki |
_________________ hej |
|
|
|
 |
Anna_Maria
Dyskutant

|
Wysłany: 2011-07-14, 12:30
|

|
|
Oj, chyba nikt nie moze z tego co widac. |
_________________ Pozdrawiam liczne grono mych wrogów
Trzymajcie się ciepluchno |
|
|
|
 |
Malgorzata
Super Dyskutant

Pomogła: 74 razy Posty: 2160 Skąd: Berlin-Steglitz
|
Wysłany: 2011-07-14, 13:57 Re: Antrag
|

|
|
| Sylwia30 napisał/a: | | Witam mozecie mi napisac Antrag na zeczy do szkoly ktore potrzebuje moj syn serdeczne dzieki |
jaki Antrag, do kogo i na jakie rzeczy??? |
|
|
|
 |
niki
Dyskutant

Pomogła: 19 razy Posty: 646 Skąd: Niemcy
|
Wysłany: 2011-07-14, 15:01
|

|
|
przeciez kazda szkola ma inne wymagania i tam otrzymasz liste ..
Antrag?
gdzie ? |
|
|
|
 |
xortha
Bardzo czesto tu bywa that's me

|
Wysłany: 2011-07-14, 15:23
|

|
|
| moze chodzi o sfinansowanie zakupu przez szkole? |
_________________ Pozdrawiam,
xortha |
|
|
|
 |
Sylwia30
Uzytkownik

|
Wysłany: 2011-07-14, 15:37
|

|
|
| chodzi o antrag do jop center o pomoc od nich na przybory szkolne dla dziecka |
_________________ hej |
|
|
|
 |
Malgorzata
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2011-07-14, 15:52
|

|
|
Kazde dziecko osoby pobierajacej Hartz IV dostaje na poczatek roku szkolnego 100€ extra na przybory szkolne,Antragu skladac nie trzeba. Pieniazki przychodza na konto i zadnego jeszcze extra sie nie dostaje.
http://www.sozialhilfe24....ulstarterpaket/
Inna sprawa jest ten nowy Bildungspacket,ale to juz trzeba wziasc druk z JC,wypelnic i dac wypelnic w szkole ,podobno to sporo zalatwiania i tu chodzi o np. sportverein czy korepetycje,ktore trzeba dziecku opacac
http://www.berlin.de/sen/bwf/bildungspaket/ |
|
|
|
 |
Sylwia30
Uzytkownik

|
Wysłany: 2011-07-14, 15:55
|

|
|
| Niewiem jak jest teraz ale ja rok temu musialam sama zlozyc antrag do jc i do piero pozniej dostalam potwierdzenie ze dziecko dostanie 100euro niestety zgubilam kopie antragu i niewiem jak napisac poprawnie chodzi o gramatyke |
_________________ hej |
|
|
|
 |
niki
Dyskutant

|
Wysłany: 2011-07-14, 16:11
|

|
|
na pierwszej lepszej stronie JC ,pisze ze zadnego antragu na to sie nie sklada/wyplacane automatycznie,, 100 euro bylo w zeszlym roku,,teraz 70
[i]Schulbedarf
So funktioniert's:
Das Jobcenter überweist Ihnen ohne zusätzlichen Antrag!!!!! 100 Euro jährlich für Schulbedarf: 70 Euro davon zum Schulbeginn im August, 30 Euro im Februar.
http://www.bildungspaket....chulbedarf.html |
|
|
|
 |
niki
Dyskutant

|
Wysłany: 2011-07-14, 16:18
|

|
|
| Sylwia30 napisał/a: | | Niewiem jak jest teraz ale ja rok temu musialam sama zlozyc antrag do jc i do piero pozniej dostalam potwierdzenie ze dziecko dostanie 100euro niestety zgubilam kopie antragu i niewiem jak napisac poprawnie chodzi o gramatyke |
bo pewnie dziecko pierwszoklasista,,wtedy potrzebne potwierdzenie przyjecia do szkoly,dlatego ze dzieci wiekowo ida roznie do pierwszej klasy.. przynajmniej u mnie tak jest, ida jako 6 lub 7 latki |
|
|
|
 |
Malgorzata
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2011-07-14, 16:52
|

|
|
| niki napisał/a: | | Sylwia30 napisał/a: | | Niewiem jak jest teraz ale ja rok temu musialam sama zlozyc antrag do jc i do piero pozniej dostalam potwierdzenie ze dziecko dostanie 100euro niestety zgubilam kopie antragu i niewiem jak napisac poprawnie chodzi o gramatyke |
bo pewnie dziecko pierwszoklasista,,wtedy potrzebne potwierdzenie przyjecia do szkoly,dlatego ze dzieci wiekowo ida roznie do pierwszej klasy.. przynajmniej u mnie tak jest, ida jako 6 lub 7 latki |
zgadza sie, to jest jednorazowe i potem co roku juz automatycznie |
|
|
|
 |
Sylwia30
Uzytkownik

|
Wysłany: 2011-07-14, 17:13
|

|
|