Dyplom wyzszej uczelni....
| Autor |
Wiadomość |
Agnieszka
Super Dyskutant

Pomogła: 17 razy Posty: 1855 Skąd: Braunschweig
|
Wysłany: 2004-01-29, 17:54 Dyplom wyzszej uczelni....
|

|
|
| skonczylam studia w Polsce, mam dyplom magistra oraz certyfikat miedzynarodowy w jezyku angielskim. Czy moj dyplom bedzie w N. honorowany? |
|
|
|
 |
psg
Bardzo czesto tu bywa Globetrotter

|
Wysłany: 2004-01-30, 16:02
|

|
|
... sprawa jest jeszcze nie roztrzygnieta, omawiana na razie na szczeblu eu ...
... podobno w maju ma sie cos w tej sprawie "ruszyc"
psg |
_________________ " Sapere aude!" |
|
|
|
 |
Anetta
Super Dyskutant

Pomogła: 8 razy Posty: 1317 Skąd: Berlin i okolice
|
Wysłany: 2004-01-30, 20:49
|

|
|
..podejrzewam ze od maja beda uznawac...nie maja wyjscia |
_________________ pozdrawiam
 |
|
|
|
 |
Agnieszka
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2004-01-30, 23:10
|

|
|
mam nadzieje... nie chcialabym zeby sie okazalo, ze studiowalam 5 lat po to zeby dyplom byl niewazny czy tez zeby go musiala nostryfikowac, czy jak to sie nazywa... |
|
|
|
 |
Gość
|
Wysłany: 2004-01-31, 21:39
|

|
|
Nie wiem czy wy sie nie dowiadywaliscie czy tez powtarzany jest obiegowy poglad : od maja cos sie ruszy.
Od lutego 2003 dyplomy uczelni panstowwych i innych bedacych przez panstwo polskie uznanych sa chonorowane w Niemczech. Inna jest historia jesli na podstawie tego dyplomu chce sie robic dalsze studia.
zainteresowanych odsylam do Ministerium Bildung und Kultur w Berlinie. Wystarczy jeden tel. |
|
|
|
 |
jolli
Aktywny uzytkownik

|
Wysłany: 2005-05-18, 09:28 uznanie dyplomu
|

|
|
Hej,
chciałam zapytać,jak wyglada obecnie sytuacja z uznawaniem dyplomów. ja ukończyłam germanistykę na Uniwersytecie Wrocławskim w 2001 roku. Czy może ma ktos doswiadczenia w tym względzie i może mi powiedzieć,czy mam szanse na uznanie dyplomu? Jesli tak,to od czego zacząć? jak to przebiega?
Z góry dziękuję za odpowiedzi |
|
|
|
 |
Agnieszka
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2005-05-18, 10:07 Re: uznanie dyplomu
|

|
|
| jolli napisał/a: | Hej,
chciałam zapytać,jak wyglada obecnie sytuacja z uznawaniem dyplomów. ja ukończyłam germanistykę na Uniwersytecie Wrocławskim w 2001 roku. Czy może ma ktos doswiadczenia w tym względzie i może mi powiedzieć,czy mam szanse na uznanie dyplomu? Jesli tak,to od czego zacząć? jak to przebiega?
Z góry dziękuję za odpowiedzi |
poczytaja pod nastepujacym linkiem http://www.poloniaberlin....t=1080&start=20 |
|
|
|
 |
|
|