English for German - Deutsch für Englisch
| Autor |
Wiadomość |
Jaegermeister
|
Wysłany: 2008-09-26, 16:11 English for German - Deutsch für Englisch
|

|
|
Tak sobie mysle, i mysle ze wymyslilem... (bo jak wiemy... cogito - ergo sum...)
Mysle, ze kazdy zdaje sobie sprawe, jak wazny jest plynny angielski w zyciu zawodowym i jak wazny jest niemiecki dla osób wiazacych swa przyszlosc z pobytem w tym kraju.
Zatem - szukam kogos kto sie czuje mocno w angielskim i mialby ochote pokonwersowac od czasu do czasu w tym jezyku. W zamian oferuje to samo w odwrotna strone - po niemiecku. Mój poziom w niemieckim okresle nieskromnie jako "native". W angielskim - w miare zaawansowany.
Mysle, ze moznaby zorganizowac spotkanka, gdzie godzinke rozmawialibysmy w jednym jezyku, po czym przeszli na godzinke na drugi. Tematy dowolne i wedle zainteresowan (polityka, gospodarka, historia, geografia i podróze, sport, show-biz i co tam jeszcze).
Gdyby zglosilo sie wiecej chetnych (na co mam po cichu nadzieje - z obu jezyków) moznaby zorganizowac sobie takie kóleczko jezykowe.
To tak na wstepie, szczególy sa do omówienia.
Kto bylby ewentualnie chetny?
Pozdrowionka!
Wasz
Huntermaster...
[ Dodano: 2008-09-28, 16:49 ]
Mimozami... jesien sie zaczyna...
Kogo mam na mysli piszac o mimozach, chyba jasne?
Parskam smiechem, czytajac posty "znam tylko angielski, niemieckiego nie znam, szukam pracy w Berlinie"... zycze powodzenia! Jednak jak odrzuca sie najprostsze szanse poznania jezyka, prezentowane niemal na tacy, to trzeba sie zastanowic, "ob man alles richtig gemacht hat"...
Generalnie konstruktywne propozycje spotykaja sie na naszym forum niestety z twardym milczeniem. Wczoraj gadalem z Nemo, i mial on pomysl, ze moznaby wspólnie cos ugotowac czy cos w tym kierunku... ale jak widac, po co fatyga...
Dziwie sie Jokerowi, ze ma ochote cokolwiek jeszcze organizowac... jak po frekwencji widac "olewka" i "tumiwisizm" to na naszym forum czolowe atuty... |
|
|
|
 |
Bosch
Super Dyskutant

|
|
|
|
 |
Jaegermeister
|
Wysłany: 2008-09-28, 19:15
|

|
|
No bo juz tracilem nadzieje...
A ze tak spytam - Kolega co by chcial podszkolic? angielski czy niemiecki? |
|
|
|
 |
biesa
Aktywny uzytkownik

|
Wysłany: 2008-09-28, 19:57
|

|
|
hej jäger..fajny pomysl z tym angielskim! nie moge niestety powiedziec na jakim poziomie jestem...duzo rozumiem, ale bardzo zadko musialem rozmawiac w tym jezyku, wiec z poczatku napewno mialbym malutkie problemy!
w kazdym badz razie chetnie sie podlacze!
p.s. po niemiecku tez moge troche pomarudzic jesli komus to pomoze |
|
|
|
 |
marekjedz
Poczatkujacy

|
Wysłany: 2008-09-28, 21:32
|

|
|
| Witam, aczkolwiek nowy jestem, byłbym bardzo chętny. Mam nadzieję, że fakt wykładania na uniwersytecie w UK starczy za referencje:) |
|
|
|
 |
Jaegermeister
|
Wysłany: 2008-09-28, 22:53
|

|
|
| marekjedz napisał/a: | | Witam, aczkolwiek nowy jestem, byłbym bardzo chętny. Mam nadzieję, że fakt wykładania na uniwersytecie w UK starczy za referencje:) |
You´re my man...
Tylko jak z Gliwic zjedziesz do Berlina...?
Biesa - wszyscy mile widziani! |
|
|
|
 |
marekjedz
Poczatkujacy

|
Wysłany: 2008-09-28, 23:12
|

|
|
| eee tam, Gliwice, Berlin, Wilmersdorf...Wszystko globalna wioska. a poważnie, jak jesteś zainteresowany, to daj znać. Gliwice są dla zmylenia przeciwnika:) |
|
|
|
 |
Jaegermeister
|
Wysłany: 2008-09-28, 23:19
|

|
|
| marekjedz napisał/a: | | eee tam, Gliwice, Berlin, Wilmersdorf...Wszystko globalna wioska. a poważnie, jak jesteś zainteresowany, to daj znać. Gliwice są dla zmylenia przeciwnika:) |
No to niezla zmyla... )))))))))))
No to juz nas kilku jest - piszcie moze preferencje, co umiecie, a czego byscie chcieli sie uczyc. Rozumiem Marek, Ty oferujesz angielski, a chcesz sie uczyc niemieckiego? |
|
|
|
 |
marekjedz
Poczatkujacy

|
Wysłany: 2008-09-29, 11:21
|

|
|
Kolejna zmyła - mam na imię Przemek (dzisiaj trzeba umieć chronić swoja prywatność). Tak, mogę uczyć angielskiego (mam zresztą w tym doświadczenie) w zamian za niemiecki (mój poziom to wedle europejskiej certyfikacji B2).
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Bosch
Super Dyskutant

|
|
|
|
 |
Jaegermeister
|
Wysłany: 2008-09-29, 22:13
|

|
|
| Bosch napisał/a: | | jesli jest mowa o angielskim, to ja chetnie moge sie podszkolic, niemiecki moge nauczyc. |
Ciekawa sytuacja - mamy samych "nauczycieli" niemieckiego! )))
Przemek, dobrze ze jestes!
Kiedy zaczynamy? Proponuje po 10.10 - bo nie ma mnie w domu... |
|
|
|
 |
Bosch
Super Dyskutant

|
|
|
|
 |
Jaegermeister
|
Wysłany: 2008-09-29, 22:16
|

|
|
| Bosch napisał/a: | Mi odpowiada tez po 10-tym,
jutro jade do Bayern na tydzien. |
Oktoberfest? A potem Expo Real? |
|
|
|
 |
marekjedz
Poczatkujacy

|
Wysłany: 2008-09-30, 19:54
|

|
|
| Jeśli o mnie chodzi po 10 jest OK. W okolicach 20 jadę chyba na konferencję do Wiednia, ale poza tym siedzę kołkiem w Berlinie. Jak/gdzie się umówimy? |
|
|
|
 |
Jaegermeister
|
Wysłany: 2008-09-30, 22:18
|

|
|
Mozemy u mnie w domu. Mieszkam bardzo centralnie i miejsc siedzacych tez raczej nie zbraknie... |
|
|
|
 |
marekjedz
Poczatkujacy

|
Wysłany: 2008-09-30, 23:14
|

|
|
| Ze mną jak z dzieckiem, gdzie i jak komu wygodnie. Wyslę Ci mój e-mail na PW. |
|
|
|
 |
Zofija1
Bardzo Aktywny

Pomogła: 19 razy Posty: 347 Skąd: zza krzaka
|
Wysłany: 2008-10-01, 08:37
|

|
|
| Dajcie Panowie znac na forum , kiedy to spotkanko, to moze Wam meza podesle. |
|
|
|
 |
Jaegermeister
|
Wysłany: 2008-10-01, 09:54
|

|
|
| dziunia987 napisał/a: | | Dajcie Panowie znac na forum , kiedy to spotkanko, to moze Wam meza podesle. |
Smiga z angielskiego? |
|
|
|
 |
Zofija1
Bardzo Aktywny

Pomogła: 19 razy Posty: 347 Skąd: zza krzaka
|
Wysłany: 2008-10-01, 12:01
|

|
|
| Stara sie nie cofac |
|
|
|
 |
biesa
Aktywny uzytkownik

|
Wysłany: 2008-10-01, 18:42
|

|
|
..ja tez spruboje troche pospeekowac z wami, albo na poczatek bynajmniej kilka zdan podlapac...dajcie znac gdzie i kiedy!
p.s. jägermistrz mieszka naprawde bardzo centralnie... |
|
|
|
 |
|
|