Intensywny kurs niemieckiego w Berlinie
| Autor |
Wiadomość |
dudi
Poczatkujacy

|
Wysłany: 2010-07-22, 11:08 Intensywny kurs niemieckiego w Berlinie
|

|
|
| Witam. Czy ktoś z was orientuje się w powyższym temacie ? Potrzebuję informacji o intensywnych kursach niemieckiego, w miarę tanich. Chodzi mi o to, żeby od razu rzucić się na "głęboką wodę" i rozmawiać po niemiecku- co idzie mi źle, a właściwie w ogóle nie idzie. Będę wdzięczny za wszelkie informacje. |
|
|
|
 |
joolita
Bardzo Aktywny

Pomogła: 3 razy Posty: 313 Skąd: Berlin Spandau
|
Wysłany: 2010-07-22, 11:17
|

|
|
...Twardziel |
|
|
|
 |
Zofija1
Dyskutant

Pomogła: 19 razy Posty: 480 Skąd: zza krzaka
|
Wysłany: 2010-07-23, 10:41
|

|
|
| VHS prowadzi tanie kursy intensywne |
|
|
|
 |
Pogodniak
Dyskutant

|
|
|
|
 |
aniolek
Uzytkownik

|
Wysłany: 2010-07-23, 19:30
|

|
|
VHS jest dobry jezeli chcesz podszkolic sie z gramatyki. Ale gadac to sie tam raczej nie nauczysz. Wiem cos o tym bo robilam tam kursy. Od A1 do B1, i pomimo ze sobie calkiem dobrze radzilam to nadal mam problemy z gadaniem |
_________________ Pozdrawiam-aniolek |
|
|
|
 |
Zofija1
Dyskutant

Pomogła: 19 razy Posty: 480 Skąd: zza krzaka
|
Wysłany: 2010-07-24, 09:02
|

|
|
| bo to poziomy podstawowe, im wyzej tym lepiej, poza tym wszystko zalezy od kursu i prowadzacego, jak wszedzie. Sa kursy czysto konwersacyjne. |
|
|
|
 |
Carosz
Aktywny uzytkownik

Pomogła: 1 raz Posty: 53 Skąd: Berlin
|
Wysłany: 2010-07-30, 15:55
|

|
|
tak naprawde najwazniejszy jest nauczyciel i jego metoda (czyli tez materialy i cele) - ale, szczerze mowiac prawie zawsze slysze zle opinie o VHS (a jestem w temacie) - poziom jest kiepski tez ze wzgledu na typowych uczniow VHS (jesli wiesz, co mam na mysli...). Mozna wyprobowac, bo kursy sa naprawde tanie, ale ryzykujesz strate czasu.
Polecam Hartnackschule, Neue Schule tez nie jest zla, i inne tez sa ok, ale drogie.(ale we wszystkich musisz trafic na db. nauczyciela, czyli zrobic Probestunde (sa bezplatne!) Lub nauke prywatnie (to przynosi najlepsze wyniki, nawet, gdy uczysz sie tylko 2 razy w tyg.) - tez moge Ci kogos polecic przez PN. |
_________________ Pozdrawiam
Carosz |
|
|
|
 |
Dsylwia
Poczatkujacy

|
Wysłany: 2010-07-31, 15:21
|

|
|
witam serdecznie,
jestem licencjonowana germanistka i chetnie udziele ci indywidualnych lekcji niemieckiego. z mojego doswiadczenia wynika, ze nauka jezyka obcego w trybie indywidualnym owocuje juz po krotkim czasieznacznymi postepami. wynika to z dostosowania programu nauki do twoich wlasnych potrzeb, przerabiany material moze przez to zostac lepiej zglebiony a ty wiecej korzystasz i wynosic z lekcji a nizeli bedac w grupie 5-7 osobowej.
co do ceny rowniez mozna sie dogadac
z powazaniem
Dorota Sylwia Zoch |
_________________ j.niemiecki- nauka, tłumaczenia, pomoc w załatwianiu spraw urzędowych
tel 01717905625 |
|
|
|
 |
Pogodniak
Dyskutant

|
Wysłany: 2010-07-31, 15:39
|

|
|
A co to jest "licencjonowana germanistka"? Ja znam
I ) w Polsce
a) licencjat
b) pelne studia z tytulem magistra
II) w Niemczech
a) pelne studia z tytulem magistra (MA)
b) BA (czyli polski licencjat)
c) Staatsexamen (dla nauczycieli
Poniewaz sam studiowalem geramnistyke i w Polsce i w NIemczech powiem, bez robienia aluzji do kogokolwiek konkretnie, ze przynajmniej polowa polskich germanistow, szczegolnie po tych nowych prowincjonalnych uczelniach, nie potrafilaby sie dogadac bez bledu w niemieckiej restauracji zamawiajac kotlet na kolacje.... |
|
|
|
 |
Dsylwia
Poczatkujacy

|
Wysłany: 2010-07-31, 15:45
|

|
|
skonczylam studia w niemczech na poziomie Bachelor in Linguistics, mature takze zdawalam w Niemczech, takze jestem kompetentna osoba w zakresie dydaktyczno-jezykowym,
pozdrawiam |
_________________ j.niemiecki- nauka, tłumaczenia, pomoc w załatwianiu spraw urzędowych
tel 01717905625 |
|
|
|
 |
Pogodniak
Dyskutant

|
Wysłany: 2010-07-31, 15:47
|

|
|
Na podstawie takich kwalifikacji, jak najbardziej! Moge tylko polecic, nawet cie nie znajac |
|
|
|
 |
Dsylwia
Poczatkujacy

|
Wysłany: 2010-07-31, 15:50
|

|
|
dziekuje, polecam sie na przyszlosc,
z powazaniem
Dorota Sylwia Zoch |
tel 01717905625 |
|
|
|
 |
|
|