Katharina Heinroth Schule szkoła podstawowa
| Autor |
Wiadomość |
agamar
Poczatkujacy

|
Wysłany: 2011-04-30, 18:11 Katharina Heinroth Schule szkoła podstawowa
|

|
|
| Mam pytanie dotyczące tej szkoły. Mam 6-cio letniego syna chciałam go puścić do przedszkola żeby nauczył się języka niemieckiego przez ten rok ale pani w przedszkolu podpowiedziała mi żebym go posłała do Polsko - Niemieckiej szkoły. Znalazłam w internecie Katharina Heinroth Schule jaka jest to szkoła ?? Czy warto tam posłać dziecko czy lepiej poczekać rok i wysłac go do innej niemieckiej szkoły ???? |
|
|
|
 |
krystian73
Bardzo czesto tu bywa

|
Wysłany: 2011-05-01, 00:25 szkola
|

|
|
| moja corka tam chodzila.Osobiscie nie polecam.Ale to moja opinia. |
|
|
|
 |
Zofija1
Bardzo Aktywny

Pomogła: 19 razy Posty: 347 Skąd: zza krzaka
|
Wysłany: 2011-05-01, 13:00
|

|
|
| stanowczo lepiej poslac do niem szkoly |
|
|
|
 |
agamar
Poczatkujacy

|
Wysłany: 2011-05-01, 16:56 Re: Katharina Heinroth Schule szkoła podstawowa
|

|
|
| A czy w niemczech jest też "zerówka" tak jak w polsce ??? |
|
|
|
 |
Zofija1
Bardzo Aktywny

|
Wysłany: 2011-05-01, 18:25
|

|
|
| W Berlinie zostala zniesiona wiele lat temu, obnizono wiek pojscia do szkoly i system nauczania poczatkowego, to jakby zerowka polaczona z 1 i 2 klasa, z tym ze mozna kurs 3 letni zrobic w 2 lata. Nie da sie tego porownac z systemem polskim |
|
|
|
 |
agamar
Poczatkujacy

|
Wysłany: 2011-05-01, 20:16
|

|
|
| Zofija1 napisał/a: | | W Berlinie zostala zniesiona wiele lat temu, obnizono wiek pojscia do szkoly i system nauczania poczatkowego, to jakby zerowka polaczona z 1 i 2 klasa, z tym ze mozna kurs 3 letni zrobic w 2 lata. Nie da sie tego porownac z systemem polskim |
Syn ma teraz 6 lat czy może pójść już do szkoły ?? Czy lepiej wysłać go na rok do przedszkola niech się poduczy języka ?? |
|
|
|
 |
Kobieta pracujaca
Dyskutant

Pomogła: 37 razy Posty: 693 Skąd: Berlin
|
Wysłany: 2011-05-01, 22:57
|

|
|
| W Berlinie jest obowiazek szkolny juz od szostego roku zycia. Z waznych powodow (rozwojowych) mozna dziecko poslac rok pozniej, ale w tym czasie musi chodzic do przedszkola. Powinnas wiec zameldowac syna do szkoly i tam powiedza Ci co dalej. |
|
|
|
 |
BiuroBerlin
Uzytkownik

|
Wysłany: 2011-05-02, 07:41
|

|
|
Podzielam opinie z poprzedninikami.
Jezeli zalezy ci na prawidlowej edukacjii twojego dziecka wybiez inna szkole.
Ani grono pedagogiczne (z nielicznymi wyjatkami ) ani dyrektor nie sa zainteresowani w nauczaniu "Polskich" dzieci. A szkoda bo pomysl Europa-Schule jest sam w sobie bardzo dobry. Zycze powodzenia (nie bedzie latwo) |
|
|
|
 |
agamar
Poczatkujacy

|
Wysłany: 2011-05-02, 10:40
|

|
|
| Dziękuje za pomoc. |
|
|
|
 |
Pia
Super Dyskutant

Pomogła: 53 razy Posty: 1398 Skąd: Berlin
|
Wysłany: 2011-05-02, 10:52
|

|
|
| o tej szkole slychac same negatywy,jmialam przyjemnosc byc w sekretariacie tam po troche informacji i ..............masakra panie tak mile ze az ............ |
_________________ pozdrawiam Pia |
|
|
|
 |
Zofija1
Bardzo Aktywny

|
Wysłany: 2011-05-02, 11:24
|

|
|
| Jezeli dziecko jest urodzone po 30 wrzesnia 2005 nie musi isc do szkoly, z drugiej strony dzieci urodzone do 31.03.2006 moga po badaniach byc wczesniej przyjete. |
|
|
|
 |
agamar
Poczatkujacy

|
Wysłany: 2011-05-02, 16:57
|

|
|
| Mój sy urodził się w maju to będzie musiał iść do szkoły. No nic zostało mi szukać jakiegoś przyśpieszonego kursu języka niemieckiego dla dzieci. |
|
|
|
 |
|
|