| Autor |
Wiadomość |
kuternoga
Poczatkujacy

|
Wysłany: 2008-07-25, 23:29 kto pyta nie błądzi...
|

|
|
witam!
yyy.... od czego by tu wlasciwie zaczac... (nie zaczyna sie od yyy)otoz najpierw moze tak czy znane sa Wam, drodzy forumowicze przypadki ludzi studiujacych i pracujacych jednoczesnie?, oczywiscie pracujcych w normalnym trybie albo np. majacych dzialalnosc...
wiem ze student moze przepracowac 3 miesiace po 8 godzin albo pol roku po 4 ale mi chodzi o te inne przypadki, jak to wyglada prawnie czy sa jakies wyjatki? czy poprostu ryzyko zwiazane z karami...
jesli ktos moze mi pomoc bardzo prosze o odpowiedz
P.S
tak jak zwykle chaos w moim poscie ale w miare rozwoju dyskusji bede bardziej konkretny |
_________________ "jam częścią tej siły, która wiecznie zła pragnąc wiecznie dobro czyni"... |
|
|
|
 |
Kobieta pracujaca
Dyskutant

Pomogła: 37 razy Posty: 693 Skąd: Berlin
|
|
|
|
 |
alisa
Super Dyskutant

Pomogła: 40 razy Posty: 1470 Skąd: ???
|
Wysłany: 2008-07-26, 09:17
|

|
|
| Są wyjątki.Wtedy gdy student opłaca swoje studia 100%, państwo go w żadnym przypadku nie wspiera finansowo , nie ma żadnych zniżek, udogodnień itp. |
|
|
|
 |
Kobieta pracujaca
Dyskutant

Pomogła: 37 razy Posty: 693 Skąd: Berlin
|
Wysłany: 2008-07-26, 09:38
|

|
|
Masz racje, Alisa. Zapomnialam o takim przypadku. Jezeli nikt studenta nie wspiera, nikt nie ma tez prawa stawiac mu warunow, to oczywiste! |
|
|
|
 |
Aleksandra M.
Nowy

|
Wysłany: 2008-08-18, 10:03
|

|
|
| Sama szczerze mowiac nie wiem dokladnie, jak to jest, ale z tego linka wynika, ze student moze pracowac do 20h tygodniowo. Jezeli ta granica zostanie przekroczona, musi zaczac placic Sozialversicherung itp. Nic mi nie wiadomo o oplatach za studia. |
_________________ Pozdrawiam, Ola |
|
|
|
 |
Damien
Nowy

|
Wysłany: 2008-11-11, 16:03
|

|
|
Hej!
Można sudiować reżyserię filmową w Niemczech w języku polskim ewentualnie po angielsku, są takie uczelnie?
pozdrawiam |
|
|
|
 |
|
|