forum.poloniaberlin.de
 Portal  Album FAQ  Szukaj Grupy Użytkownicy Firmy Tematy Kontakt   Rejestracja   Profil   Sprawdz wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Kurs jęz. niemieckiego w sobotę, niedzielę

Autor Wiadomość
AgaNow 
Poczatkujacy

Wysłany: 2010-07-07, 22:03   Kurs jęz. niemieckiego w sobotę, niedzielę

Czy wiecie może coś o kursach języka niemieckiego odbywających się w sobotę, niedzielę?

Dsylwia 
Poczatkujacy

Wysłany: 2010-07-31, 15:37   

dzien dobry,

jestem licencjonowana germanistka i trudnie sie w udzielaniu kursow jezykowych, jak rowniez tlumaczeniach fachowym.
chetnie poprowadze z pania lekcje jezyka niemieckiego w trybie indywidualnym, takze na weekendy. koszt 1 jednostki lekcyjnej, czyli 60 min wynosi 10 euro. jezeli zdecydowala by sie pani na abonament mieszieczny, to przy lekcjach 90min co sobote koszt wynioslby 45 euro.

z powazaniem

Dorota Sylwia Zoch

tel 01717905625

Carosz 
Aktywny uzytkownik

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 2010-08-02, 17:28   

sorry,
...ale 60 min. za 10 Euro obraza wrecz zawod germanisty/nauczyciela... za sprzatanie tez tyle biora!
Denerwuje mnie wrecz takie podejscie.

Prosze sie szanowac!!! i nie zbijac cen niepowaznymi ofertami.

Znam osoby, ktore biora dwa razy tyle - moze to i sporo dla "Nichtmuttersprachler", ale cos pomiedzy!
No chyba, ze istnieje powod az tak niskiej ceny - zla wymowa, niepewnosc lub cos w podobie. To nie miala byc zlosliwa uwaga...

Carosz

Pausenclown 
Nieaktywny

Wysłany: 2010-08-02, 17:51   

Carosz napisał/a:
Prosze sie szanowac!!! i nie zbijac cen niepowaznymi ofertami.

Istnieje cos takiego jak "rynek". "Rynek" jest pojeciem opisujacym obszar, gdzie towar/usluga - i nalezny zan ekwiwalent, dzis zwykle pieniezny - zamieniaja sie wlascicielami. W ramach obowiazujacego w tym kraju ustroju ów "rynek" jest (mniej czy wiecej) WOLNY.

Znaczy to mniej wiecej tyle, ze kazdy (czyli równiez kolezanka Dsylwia) moze oferowac swoje uslugi po cenie, jaka uwaza za adekwatna.

(To byla ekonomii lekcja wstepna - gratis. Jezeli wzbudzila zainteresowanie, zapraszam na nastepne (zastrzegam ze nie po 10 EUR / h - przeciez trzeba sie szanowac... ;) ).

Oczywiscie nie byla to zlosliwa uwaga... ;)

Carosz 
Aktywny uzytkownik

Wysłany: 2010-08-03, 09:04   

drogi Superdyskutancie... dziekuje za Twoje cenne trzy grosze i na ten temat:-)

Lekcji ekonomii (udzielanych m.in. przez profesorow:-) w moim skromnym zyciu mialam juz az po dziurki w nosie, ze sie tak wyraze... Ale dziekuje za ponowne wyjasnienie pojecia "wolny rynek".

Moja uwaga / apel o szacunek do samego siebie / jest wyrazem mojego zdania na temat zbijania cen dlugotrwale szkodzacemu pewnym zawodom - zjawiska powszechnie znanego przede wszystkim wsrod przedstawicieli m.in. tlumaczy, nauczycieli prywatnych itd.), ktore niestety CZESTO zasluguja na okreslenie "pseudo-", albo w lepszym przypadku "zdesperowany".

To zjawisko jest smutne i autodestruktywne - i tyle, nie mniej i nie wiecej.

A - tak jak to juz TY SAM w innym miejscu zaznaczyles - forum jest po to, by wyrazac na nim swoje zdanie. Wolny jest rynek - ale i tez moje zdanie w tym forum...

To nadal nie jest i nie ma byc zlosliwe.

no to: Do nastepnego postu, nie? :wink:

Carosz

Pausenclown 
Nieaktywny

Wysłany: 2010-08-03, 23:02   

Carosz napisał/a:
Lekcji ekonomii (udzielanych m.in. przez profesorow:-) w moim skromnym zyciu mialam juz az po dziurki w nosie, ze sie tak wyraze... Ale dziekuje za ponowne wyjasnienie pojecia "wolny rynek".

Zawsze do uslug... ;) (a z ciekawosci... jak wysoko sa dziurki...?) ;)

Carosz napisał/a:
Moja uwaga / apel o szacunek do samego siebie / jest wyrazem mojego zdania

Ciekawa forma wyrazu... i te trzy wykrzykniki... troche mialy cos z rozkazu w sobie, podobnie jak to o "niepowaznych" ofertach... ;) No ale... pewnie sie myle i jak zwykle przesadzam... ;)

Carosz napisał/a:
no to: Do nastepnego postu, nie? :wink:

Moze... ;)

Carosz 
Aktywny uzytkownik

Wysłany: 2010-08-04, 07:12   

Podejrzewam, ze to dziurki nosa autora tych niezliczonych w tym forum negatywnych komentarzy, krytyk i przemadrzalskich uwag sa nie na swoim miejscu.

Wiesz Pausenclown, powiem Ci, co mysle (i chyba nie tylko ja): Ty potrafisz czepiac sie doslownie wszystkiego... rozkladasz z pasja cudze wypowiedzi na czesci, analizujesz kazdy znak interpunkcyjny i kazde slowo, jednym slowem: specjalista na KAZDY temat, a do tego i super psycholog i wychowawca...

Wiesz, niektorzy MUSZA sie ciagle dowartosciowywac krytykujac innych - chocby na takim forum...

Carosz

Pausenclown 
Nieaktywny

Wysłany: 2010-08-04, 09:29   

No to ja tez cos powiem... moze ja sie czepiam wielu rzeczy... ale wlasnie RZECZY, zawartych w postach... podczas gdy Ty (i nie tylko Ty) tracac argumentatywny grunt pod nogami, próbujesz dyskredytowac autora, piszac ad personam.

I to ja jestem super psycholog?!? Ja pisze ze ktos sie musi dowartosciowac?

NIE ZNASZ MNIE - wiec nie spekuluj.

Mysle ze na tym mozna dyskusje zakonczyc, Dsylwia bedzie rekrutowala klientów po cenie jaka JEJ odpowiada a nie TOBIE. A czy jest dobra, czy nie - to stwierdzi wlasnie ów slawny "rynek", a nie Twoje spekulacje na temat "niepewnosci" czy "nieprawidlowej wymowy".

Carosz 
Aktywny uzytkownik

Wysłany: 2010-08-04, 09:36   

sorry, jesli Cie obrazilam. Ale wiesz, nie musisz grac adwokata innych, bo ja nikogo tu nie chce atakowac, tylko pisze moje zdanie. A to duza roznica.

masz racje, zakonczmy temat...

Carosz

fifi 
Poczatkujacy

Wysłany: 2010-08-04, 10:57   

hahaha,
cos mi sie wydaje, ze gdyby oceniano dyskutantow nie po ilosci postow, to Herr ...cloun nie bylby taki super :) )

lightblue 
Super Dyskutant

Pomogła: 20 razy
Wysłany: 2010-08-04, 12:34   

fifi napisał/a:
hahaha,
cos mi sie wydaje, ze gdyby oceniano dyskutantow nie po ilosci postow, to Herr ...cloun nie bylby taki super :) )

Wyskoczyl jak "fifi" z konopi... :roll:

Julian Tuwim

Jack Daniels 
Super Dyskutant

Wysłany: 2010-08-04, 13:05   

lightblue napisał/a:
fifi napisał/a:
hahaha,

Wyskoczyl jak "fifi" z konopi... :roll:

Stara prawda. Pozory myla.

Pausenclown 
Nieaktywny

Wysłany: 2010-08-04, 17:55   

fifi napisał/a:
hahaha,

Powinno sie oceniac antyproporcjonalnie po ilosci... nie pisz zatem wiecej, bo te 2 dotad pozwola utrzymac Ci czolowa pozycje! :twisted:

Dsylwia 
Poczatkujacy

Wysłany: 2010-08-30, 18:54   trzeba sie szanowac

witam wszystkich dyskutujacych,
otoz jak tweirdzicie moja niska cena nie ma byniemniej nic wspolnego z niepewnoscia, zla wymowa, badz innymi niefrasobliwosciami.
Jezeli uwazacie, ze osoba po maturze w niemieckim gimnazjum oraz studiach lingwistyki jest nieadekwatnym nauczycielem, to moje gondolencje.
Oczywiscie rozumiem uwage, iz trzeba sie szanowac, ale sadze, ze moja cena nie jest dopingowa, a klientow trzeba rowniez szanowac.

pozdrawiam

tel 01717905625

Pausenclown 
Nieaktywny

Wysłany: 2010-08-30, 19:09   Re: trzeba sie szanowac

Dsylwia napisał/a:
witam wszystkich dyskutujacych

No hej... ;)

Dsylwia napisał/a:
otoz jak tweirdzicie moja niska cena nie ma byniemniej nic wspolnego z niepewnoscia, zla wymowa, badz innymi niefrasobliwosciami.
Jezeli uwazacie, ze osoba po maturze w niemieckim gimnazjum oraz studiach lingwistyki jest nieadekwatnym nauczycielem

Nie WY twierdzicie, tylko patrz, kto twierdzil..... ;)

Dsylwia napisał/a:
to moje gondolencje.

Z Wenecji piszesz? (Sorry, ale nie moglem.... :mrgreen: )

Dsylwia napisał/a:
Oczywiscie rozumiem uwage, iz trzeba sie szanowac, ale sadze, ze moja cena nie jest dopingowa, a klientow trzeba rowniez szanowac.

Tak, tania cena jest z pewnoscia dopingowa, bo wiecej ludzi jest dopingowanych wziac sie za nauke i byc w stanie za to zaplacic. ;)
(ale slowo, którego chyba chcialas tu uzyc, pochodzi od angielskiego "to dump"... ;) )

Pozdrawiam i wielu klientów zycze (choc mysle, ze wielu to i 10 EUR /h to za duzo... gratis przyzwyczaja.... :twisted: - sorry, znowu nie moglem... ;) )

Odpowiedz do tematu