Kurs niemieckiego dla 13-sto latka
| Autor |
Wiadomość |
magnolia
Poczatkujacy

|
Wysłany: 2010-06-23, 18:08 Kurs niemieckiego dla 13-sto latka
|

|
|
Witam,
czy wie ktos,gdzie mozna poslac na kurs 13-sto letnie dziecko bez znajnomosci jezyka.Dziecko ma isc od sierpnia do szkoly w Berlinie i chodzi o to,aby sie obylo z jezykiem w grupie .Z gory dziekuje za pomoc |
|
|
|
 |
pimera
Aktywny uzytkownik

Pomogła: 1 raz Posty: 69 Skąd: Polska Międzyzdroje
|
Wysłany: 2010-07-06, 13:07 Nauka
|

|
|
Witaj mam ten sam kłopot może razem coś wymyslimy.
Moja córka na 11 lat i idzie od sierpnia do szkoły w Berlinie. Poszukuje jej korepetycji lub szkoły na wakacje.
Jesli masz chęc razem możemy sobie pomuc.
Pozdrawiam |
_________________ Witajcie jestem z Międzyzdrojów i poszukuje kontaktu z rodakami.Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
dzidzia3726
Aktywny uzytkownik

Pomogła: 1 raz Posty: 83 Skąd: Reinckendorf
|
Wysłany: 2010-07-09, 19:42
|

|
|
| Moze Harcknack schule-Prywatna.Wszystkie inne szkoly jezykowe przyjmuja dzieci po skonczeniu 15roku zycia!!!znam z doswiadczenia.Mozna w Robert-jung-Oberschule zapytac co oni poradza.Byla Pommern-ale juz zamknieta!!! |
|
|
|
 |
Zofija1
Dyskutant

Pomogła: 19 razy Posty: 480 Skąd: zza krzaka
|
|
|
|
 |
dzidzia3726
Aktywny uzytkownik

|
Wysłany: 2010-07-19, 17:26
|

|
|
| No super!!!Tylko cena przekracza wyobraznie troche-150eur.za tydzien!!!!Dziekuje niestac mnie-tego nikt nie zasponsoruje!!! |
|
|
|
 |
Pausenclown
Nieaktywny

|
Wysłany: 2010-07-19, 17:41
|

|
|
Z tego co wyczytalem to 3 godziny do poludnia i 3 po poludniu - lacznie 6 h dziennie, 5 dni w tygodniu, razem 30 h... i 150 EUR, czyli w przeliczeniu 5 EUR/h i to w malych grupkach po 6 dzieci... to jakos strasznie drogo jest?
| dzidzia3726 napisał/a: | | tego nikt nie zasponsoruje!!! |
A, no tak... wyobrazenie cenowe oscylowalo wiec wokól gratis... |
|
|
|
 |
Daisy
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2010-07-19, 19:47
|

|
|
| Pausenclown napisał/a: | Z tego co wyczytalem to 3 godziny do poludnia i 3 po poludniu - lacznie 6 h dziennie, 5 dni w tygodniu, razem 30 h... i 150 EUR, czyli w przeliczeniu 5 EUR/h i to w malych grupkach po 6 dzieci... to jakos strasznie drogo jest?
| dzidzia3726 napisał/a: | | tego nikt nie zasponsoruje!!! |
A, no tak... wyobrazenie cenowe oscylowalo wiec wokól gratis... |
Najwidoczniej dla niektorych tak Mnie sie wydaje ze dosc tanio a nawet bardzo tanio normalnie godzinka kosztuje od 8 w gore wiec czego tu jeszcze jeczec.
Ja place 8 euro za h angielskiego dla dwulatka i sie ciesze ze tylko tyle i mnie tez nikt nie sponsoruje aa no sponsoruje przyznam sie maz ktory zasuwa jak wol zeby dzieci mialy wszystko
Niestety w dzieci trzeba ladowac tzn dla niektorych widac niestety |
|
|
|
 |
Pia
Super Dyskutant

Pomogła: 53 razy Posty: 2036 Skąd: Berlin
|
Wysłany: 2010-07-19, 20:06
|

|
|
Daisy jak Ty uczysz syna angielskiego ?? ile h tygodniowo ?? opisz troche |
_________________ pozdrawiam Pia |
|
|
|
 |
dzidzia3726
Aktywny uzytkownik

|
Wysłany: 2010-07-20, 14:05
|

|
|
Zwykle jesli ktos chodzi na rano to nie na popoludniu-ale moze to jakies nowosci w kursach.W Berlinku kosztuje 20eur/h
,wiec tamta jest tania-Ok.VHS-1eur/h wiec???Jest droga.Wyrazilam swoje zdanie,wiec nie atakujcie tak bez powodu!!!!!!!! |
|
|
|
 |
magnolia
Poczatkujacy

|
Wysłany: 2010-07-20, 14:07 kurs niemieckiego
|

|
|
| W ABC-Sprachschule 150 Euro kosztuje kurs przedpoludniowy albo popoludniowy(do wyboru a nie razem).Orientuje sie,bo o niego pytalam.Tez osobiscie uwazam ta cene za wysoka,tym bardziej,ze jest to tylko kurs wakacyjny a dziecko sie cudow w tydzien czy dwa nie nauczy a np. miesiac nauki w tej szkole to juz spory wydatek.To juz lepsze i tansze sa kursy integracyjne.Dla dzieci sa one niestety niedostepne. |
|
|
|
 |
majka
Poczatkujacy

|
Wysłany: 2010-07-20, 18:22
|

|
|
| Pausenclown napisał/a: | | A, no tak... wyobrazenie cenowe oscylowalo wiec wokól gratis... |
| Daisy napisał/a: | | Najwidoczniej dla niektorych tak Mnie sie wydaje ze dosc tanio a nawet bardzo tanio normalnie godzinka kosztuje od 8 w gore wiec czego tu jeszcze jeczec. |
Wyczuwam nutkę sceptycyzmu-
5 Euro/h to faktycznie korzystna cena,ale co innego 8Euro/h dwa razy w tygodniu a co innego 600 Euro/m-c-róznica widoczna chyba gołym okiem. |
_________________ Wenn man nicht genau weiss,wohin man will,landet man leicht da,wo man gar nicht hin "wollte". |
|
|
|
 |
Pausenclown
Nieaktywny

|
Wysłany: 2010-07-20, 20:08
|

|
|
Zawsze mozna dzieciaka uczyc samemu w domu - to jest za gratis.
Albo nie robic nic, w nadzieji ze da sobie i tak rade - tez za gratis i w tym wieku wcale nie awykonalne. |
|
|
|
 |
Dsylwia
Poczatkujacy

|
Wysłany: 2010-07-31, 15:33
|

|
|
Dzien dobry,
jestem licencjonowana germanistka i chetnie udziele lekcji jezyka niemieckiego panstwa dziecku.
pracuje od przeszlo 3 lat w zawodzie, glownie z dziecmi jak rowniez doroslymi chcacymi nauczyc sie jezyka niemieckiego.
w celu zoptymalizowania postepow nauki, sporzadzam indywidualne programy nauczania, ktore szczegolnie w trybie indywidualnym po nieldugim czasie owocuja pierwszymi sukcesami.
moglabym zaoferowac panstwu kurs przyspieszony, trwajacy 2 miesiace, w ktorym uczen poznaje podstawy jezykowe, z punktem ciezkowsci polozonym na aspekcie komunukacyjnym z rozszerzonym zakresem gramatycznym. zajecia odbywaja sie 4razy w tygodniu po 90 min. Koszt mieszeczny wynosi 110 euro.
z powazaniem
Dorota Sylwia Zoch |
_________________ j.niemiecki- nauka, tłumaczenia, pomoc w załatwianiu spraw urzędowych
tel 01717905625 |
|
|
|
 |
|
|