kurs prawa jazdy w j. polskim
| Autor |
Wiadomość |
owidek
|
Wysłany: 2008-02-26, 11:16 kurs prawa jazdy w j. polskim
|

|
|
pytanie:
- czy na terenie naszego kochanego miasta Berlina mozna uczeszczac na kurs prawa jazdy z opcja zdawania egzaminu w j. polskim?
Jesli pada odpowiedz twierdzaca, to pada tez kolejne pytanie:
- ile ta opcja kosztuje?
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
byc moze bylo to juz na forum ale jakos nie udalo mi sie nic wygrzebac w historii |
|
|
|
 |
Malgorzata
Super Dyskutant

Pomogła: 74 razy Posty: 2160 Skąd: Berlin-Steglitz
|
Wysłany: 2008-02-26, 11:19
|

|
|
| bylo nie tak dawno o tym ze trzy-cztery tygodnie temu.....,moze poszukaj |
|
|
|
 |
Pia
Super Dyskutant

Pomogła: 53 razy Posty: 1398 Skąd: Berlin
|
Wysłany: 2008-02-26, 11:30
|

|
|
Ja tu robilam prawo jazdy po polsku
Ile teraz kosztuje niewiem,mozna zadzwonic,ale egzamin byl po niemiecku
http://www.schimbke.de/start.htm |
_________________ pozdrawiam Pia |
|
|
|
 |
lenin666
Dyskutant

|
Wysłany: 2008-02-26, 19:18
|

|
|
| moja znajoma miala kurs po polsku i niemiecku. testy po polsku, egzamin z niemieckim instruktorem. calosc jakies 800-900 euro. link do szkoly jazdy jest na portalu. jesli chcesz kupic plyte CD z testami w jezyku polskim to pisz do mojej znajomej qhaus@onet.eu |
|
|
|
 |
owidek
|
Wysłany: 2008-02-26, 20:30
|

|
|
| lenin666 napisał/a: | | ...jesli chcesz kupic plyte CD z testami w jezyku polskim to pisz do mojej znajomej qhaus@onet.eu |
dzieki za kontakt. sadze, ze podajac e-mila znajomej na glownym forum zrobisz jej male zamieszanie w skrzyneczce
z pewnoscia bedzie miala wiecej zapytan o CD niz tylko moje |
|
|
|
 |
caro39
Uzytkownik

Pomogła: 1 raz Posty: 34 Skąd: stad
|
Wysłany: 2008-05-09, 11:24
|

|
|
Dlaczego nie pojedziesz do Polski i nie zrobisz prawka w Polsce???
Ja tak zrobilam 1,5 roku temu ... dostajesz europejsie prawko ktore mozesz w niemczech wymienic po xx latach , ilu jeszcze nie wiem, nie interesowalam sie tym nawet, bo mnie to nie potrzeba. |
_________________ Vier Augen sehen mehr als zwei |
|
|
|
 |
Pia
Super Dyskutant

Pomogła: 53 razy Posty: 1398 Skąd: Berlin
|
Wysłany: 2008-05-09, 20:22
|

|
|
| caro39 napisał/a: | Dlaczego nie pojedziesz do Polski i nie zrobisz prawka w Polsce???
Ja tak zrobilam 1,5 roku temu ... dostajesz europejsie prawko ktore mozesz w niemczech wymienic po xx latach , ilu jeszcze nie wiem, nie interesowalam sie tym nawet, bo mnie to nie potrzeba. |
glupota jak dla mnie,strata czasu tutaj i tak sie lepiej jezdzi jak w pl |
_________________ pozdrawiam Pia |
|
|
|
 |
beatak23
Uzytkownik

|
Wysłany: 2008-05-10, 16:29
|

|
|
| Teraz w Polsce prawo jazdy robi się bardzo długo, przynajmniej w większych miastach, są kolejki, długo się czeka na egzaminy i kursy są strrrrrasznie rozwleczone, podobno dużo chętnych. Pozdrawiam |
|
|
|
 |
aksonka
Uzytkownik aksonka

Pomogła: 1 raz Posty: 35 Skąd: berlin
|
Wysłany: 2008-05-21, 13:58
|

|
|
hello:)
Ja robilam w PL w Gorzowie Wlkp.i nie trwalo to dlugo i nieprawda jest ze robi sie gorzej w PL wszystko zalezy na jaka sie szkole trafi..tylko trzeba miec staly meldunek w PL...i zdalam szybko ...jakosc duuzo sie zmienila od czasu latwego zadawania, i teraz naprawde ciezko jest w PL zdac.. |
|
|
|
 |
beatak23
Uzytkownik

|
Wysłany: 2008-05-23, 18:48
|

|
|
| Problem w szkołach nauki jazdy w PL polegają na tym że jest bardzo dużo chętnych, szczególnie w dużych miastach, część teoretyczna jest szybko, bo co za problem grupie zrobić test, a u nas jest tak, że po zdanych teście teoretycznym, długo czeka się na jazdy, a na egzamin to już tygodnie, które zamieniają się w miesiące. Społeczeństwo jest coraz bogatsze, coraz więcej samochodów, coraz większa konsumpcja, tak jak u was na obczyźnie. Ja tylko piszę jak jest w moim mieście, może to nie jest reguła. Pozdrawiam wszystkich. |
|
|
|
 |
|
|