| Autor |
Wiadomość |
Berlinek
Poczatkujacy

|
Wysłany: 2010-11-04, 17:13 Nowy kurs niemieckiego
|

|
|
Informujemy, że od 08.11. zacznie się w naszej szkole nowy kurs języka niemieckiego dla początkujących na poziomie A 1.2.
Zajęcia odbywają się od poniedziałku do czwartku od 18.00 - 21.15. Czas trwania kursu to: 08.11. - 20.12.2010.
Koszt kursu: 235,00€ - istnieje możliwość uzyskania dofinansowania lub całkowitego zwolnienia z opłat. Chętnie pomagamy w załatwieniu niezbędnych do tego formalności.
Szczegółowe informacje w biurze naszej szkoły:
Sprachenzentrum Berlinek
Dahlmannstr. 1 A
10629 Berlin
Tel. 347 87 266
www.berlinek.de |
|
|
|
 |
Papilon
Poczatkujacy

|
Wysłany: 2011-11-15, 09:57
|

|
|
Witam
Odradzam tą szkołę to jest jakaś wielka pomyłka.Oni przygotowują TYLKO do zdania egzaminu!!! A później martw się sam.Zamiast uczyć też rozmowy w urzędach nawet z życia codziennego to nie...
Niestety gdybym wiedział nie poszedł bym do tej szkoły za nic. |
|
|
|
 |
Anna_Maria
Dyskutant

|
Wysłany: 2011-11-15, 12:36
|

|
|
Berlinek, NO TO JUZ MACIE REKLAME , |
_________________ Pozdrawiam liczne grono mych wrogów
Trzymajcie się ciepluchno |
|
|
|
 |
Kania77
Bardzo czesto tu bywa

|
Wysłany: 2011-11-15, 12:43
|

|
|
| Papilon napisał/a: | Witam
Odradzam tą szkołę to jest jakaś wielka pomyłka.Oni przygotowują TYLKO do zdania egzaminu!!! A później martw się sam.Zamiast uczyć też rozmowy w urzędach nawet z życia codziennego to nie...
Niestety gdybym wiedział nie poszedł bym do tej szkoły za nic. |
A niby skad taka opinia? Bodajze na drugim lub 3 poziomie (nie pamietam juz) byly wlasnie rozmowki, slowa i scenki z urzedu, u lekarza itp. Ze wzgledu na prace skonczylam tylko kurs A, a to wystarcza mi, zeby dogadac sie w sklepie, urzedzie, autobusie itp. |
_________________ Należy dwa razy pomyśleć zanim zacznie się programować, żeby nie trzeba było dwa razy programować zanim zacznie się myśleć. |
|
|
|
 |
Papilon
Poczatkujacy

|
Wysłany: 2011-11-16, 14:22
|

|
|
| niestety to nie tylko moja opinia... nasza grupa nie jest zadowolona |
|
|
|
 |
Kania77
Bardzo czesto tu bywa

|
Wysłany: 2011-11-16, 15:42
|

|
|
| Papilon napisał/a: | | niestety to nie tylko moja opinia... nasza grupa nie jest zadowolona |
Poki co, tylko od Ciebie widze taka opinie Z tego co wiem jest jeden zestaw ksiazek do kursow integracyjnych Schritte plus - sprawdz sobie w drugiej albo w trzeciej czesci, czy na pewno nie bylo tego materialu. Grupa z ktora ja chodzilam jest juz po egzaminach - utrzymuje z nimi kontakt - wszyscy zadowoleni. Zdali, uzywaja jezyka, kilka osob znalazlo prace, ktos tam wybiera sie na studia.
I skoro piszesz ze cala grupa niezadowolona, to rozumiem, ze przed napisaniem tutaj rozmawialiscie z wlascicielka szkoly na ten temat? Bo przeciez nikt na grupie, ani nawet Twoja niepochlebna opinia, nie rozwiaze tego problemu. Tylko szczera rozmowa z odpowiedzialnymi za to osobami poparta rzeczowymi argumentami. |
_________________ Należy dwa razy pomyśleć zanim zacznie się programować, żeby nie trzeba było dwa razy programować zanim zacznie się myśleć. |
|
|
|
 |
Teufelchen
Uzytkownik

|
Wysłany: 2011-11-17, 00:15
|

|
|
zgadzam się beznadzieja
zmienić szkołe zostało
rozmowy nic nie daja... |
_________________ Nie przejmuj się rolą i tak Cię op*****ą |
|
|
|
 |
johana
Uzytkownik

Pomogła: 3 razy Posty: 42 Skąd: Berlin
|
Wysłany: 2011-11-17, 11:24
|

|
|
Bylam na kilku kursach jezykowych, nigdzie nie nauczylam sie AZ tyle, co w Berlinku. Wlasnie tam przy duzym wkladzie moich nauczycielek, pokonalam bariere mowienia po niemiecku i dzis nie mam problemu, zeby zalatwic sprawe gdziekolwiek i z kimkolwiek. Jestem naprawde wdzieczna tym Paniom za czas, inwencje i wysilek, jaki wlozyly w zajecia. Ksiazka Schritte Plus i jej dodatkowe cwiczenia w internecie (POLECAM) bardzo duzo mi daly.
Dodam, ze cala nasza grupa zdala wcale nie tak prosty egzamin, wiec chyba dobrze radzi sobie z niemieckim. |
|
|
|
 |
Anna_Maria
Dyskutant

|
Wysłany: 2011-11-17, 11:27
|

|
|
| johana, Ale Twój post brzmi slicznie wxrecytowany - jak by poezyjnie ulozony .-) |
_________________ Pozdrawiam liczne grono mych wrogów
Trzymajcie się ciepluchno |
|
|
|
 |
Kania77
Bardzo czesto tu bywa

|
Wysłany: 2011-11-17, 12:13
|

|
|
| Teufelchen napisał/a: | | rozmowy nic nie daja... |
To ja sie zastanawiam, czy my o tym samym Berlinku mowimy... Albo moze ja jestem tak asertywna (i w sumie cala grupa, z ktora chodzilam)? Bo cokolwiek trzeba bylo zalatwic, zmienic czy po prostu poprosic o cos, to sie zalatwialo od reki... |
|
|
|
 |
xortha
Bardzo czesto tu bywa that's me

|
Wysłany: 2011-11-17, 12:49
|

|
|
Jakie to polskie - nie majac wlasnych doswiadczen z kims, natychmiast podchwytywac i powtarzac (niesprawdzone) zarzuty, a jednoczesnie dla zasady wysmiewac wszelkie pozytywne opinie.
Witamy w polskim piekle! |
_________________ Pozdrawiam,
xortha |
|
|
|
 |
Berlinek
Poczatkujacy

|
Wysłany: 2011-11-30, 11:48
|

|
|
Poniewaz z informacji o nowym kusrie wywiazala sie nie lada dyskusja, chcielibysmy rowniez zabrac w niej glos.
Po pierwsze dziekujemy za wszystkie pozytywne opinie na temat naszej szkoly! Jestesmy swiadomi tego, ze przy wiekszej ilosci uczestnikow zawsze moze znalezc sie ktos niezadowolony z kursow. Zawsze chetnie wysluchujemy tego, co o naszych kursach mowia uczestnicy, bo zalezy nam na tym, zeby na kursach miec jak najwiecej zadowolonych osob, a nie po prostu jak najwiecej osob. Zawsze mozna do nas przyjsc i porozmawiac - w biurze, otwartym od 9.00 - 19.00 zawsze maja Panstwo szanse porozmawiac z osoba odpowiedzialna za kursy. Oczywiscie zareagowac mozemy tylko wtedy, kiedy sie Panstwo do nas zglosza.
Jesli chodzi o sposob prowadzenia kursow - na egzaminie, najwyzej punktowana jest czesc ustna, w ktorej wykazac trzeba sie umiejetnoscia dogadania sie w sytuacjach dnia codziennego. Jesli wiec mowa o tym, ze na naszych kursach tylko przygotowujemy do egzaminu, to chyba wszystko w porzadku, chyba ze ktos szuka kursu o specyficznym profilu - scisle gramatycznego, fonetycznego itp....
Fora internetowe maja to do siebie, ze napisac na nich mozna (prawie) wszystko. Niezdecydowanych zapraszamy do odwiedzenia naszej szkoly, skorzystania z terminu probnego i przekonania sie samemu czy nasza szkola i nasze zajecia Panstwu odpowiadaja.
Sprachenzentrum Berlinek |
|
|
|
 |
pablo35
Bardzo czesto tu bywa

|
Wysłany: 2011-11-30, 22:17
|

|
|