POSZUKUJE DOBREJ SZKOLY JEZYKOWEJ
| Autor |
Wiadomość |
polakO
Uzytkownik

|
Wysłany: 2012-02-02, 22:08 POSZUKUJE DOBREJ SZKOLY JEZYKOWEJ
|

|
|
Witam wszystkich forumowiczow,
Poszukuje szkoly jezykowej,w ktorej naucze sie bardzo dobrze jezyka niemieckiego. Najlepiej takiej,gdzie uczy sie wiekszosc Polakow,gdzie jest dobry poziom i mila atmosfera. Napewno juz niektorzy z Was pokonczyli takie szkoly i maja z nimi doswiadczenia,wiec czy mozecie mi jakas polecic?
A i chetnie poznam kolezanki,ktore tez wybieraja sie do takowej szkoly i moglyby ze mna uczeszczac,zawsze bedziej nam razniej. Z gory bardzo dziekuje za odpowiedzi.
Pozdrawiam,
Marta |
|
|
|
 |
Anonymus
Nowy

|
Wysłany: 2012-02-03, 11:30
|

|
|
| Tam gdzie beda polacy to sie nie nauczysz:P w takich szkolach lepiej omijac polakow;] wiem z doswiadczenia:) |
|
|
|
 |
Malgorzata
Super Dyskutant

Pomogła: 74 razy Posty: 2160 Skąd: Berlin-Steglitz
|
Wysłany: 2012-02-03, 16:45
|

|
|
| Anonymus napisał/a: | | Tam gdzie beda polacy to sie nie nauczysz:P |
mialam wlasnie to samo pisac....najlepiej sie nauczysz, gdy wlasnie nie bedziesz miala wcale kontaktu z Polakami, bo bedziesz niejako "zmuszona" do operowania niemieckim czy to na lekcjach,czy na przerwach rowniez.... |
| |
|
|
|
 |
CrazyPolska
Bardzo czesto tu bywa

|
Wysłany: 2012-02-03, 17:54
|

|
|
| Tak jak poprzedniczki uwazam, ze nie nauczysz sie niemieckiego od\ z Polakami. Najlepiej jest sie 'odizolowac' od rodakow, wtedy z braku innej mozliwosci zaczniesz mowic po niemiecku. |
_________________ Nie rób priorytetu z kogoś, dla kogo jesteś tylko 'opcją'. |
|
|
|
 |
polakO
Uzytkownik

|
Wysłany: 2012-02-03, 18:58
|

|
|
| Rozumiem. Wiec czy mozecie mi polecic jakas dobra szkole? w takim razie niekoniecznie taka gdzie uczeszcza wiekszosc Polakow? ale gdzie jest dobry poziom i mila atmosfera? |
|
|
|
 |
Daisy
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2012-02-03, 20:27
|

|
|
Moze napisz w jakiej dzielnicy ,bedzie latwiej podac Tobie jakies namiary .Przeciez nie bedziesz jechac na drugi koniec Berlina co jest meczace ( wiem z doswiadczenia ) dlatego lepiej szukac gdzies w okolicy. |
|
|
|
 |
polakO
Uzytkownik

|
Wysłany: 2012-02-03, 21:03
|

|
|
| Mieszkam w Lichtenrade. |
|
|
|
 |
CrazyPolska
Bardzo czesto tu bywa

|
Wysłany: 2012-02-03, 22:21
|

|
|
| Może hartnack na nollendorfplatz? Tam jest wiele osób z rożnych krajów także trzeba po niemiecku rozmawiać |
|
|
|
 |
polakO
Uzytkownik

|
Wysłany: 2012-02-03, 22:24
|

|
|
| Uczylas sie tam? |
|
|
|
 |
CrazyPolska
Bardzo czesto tu bywa

|
Wysłany: 2012-02-04, 04:17
|

|
|
| Moja siostra chodziła tam przez pól roku, zaznacze, ze zaczynała praktycznie od zera a nauczyła się bardzo duzo |
|
|
|
 |
Maq
Super Dyskutant Antagonist

|
Wysłany: 2012-02-04, 11:23
|

|
|
Wszystko zalezy na jakiego nauczyciela tam trafisz. Ja tez chodzilem do Hartnacka i bez dodatkowego kursu to lipa by byla. Przez pierwsze 3 miesiace mialem beznadziejna babke , a pozniej dali kogos konkretnego. No i z tego co pamietam w biurze byla chamowa , szczegolnie taki turas co siedzal jakos 2 od prawej |
_________________ 23.5@Tresor Berlin / Benny Hilling mode on... |
|
|
|
 |
Malgorzata
Super Dyskutant

Pomogła: 74 razy Posty: 2160 Skąd: Berlin-Steglitz
|
Wysłany: 2012-02-04, 12:02
|

|
|
| Ja Ci radze niezaleznie od wyboru szkoly ogladac duzo NIEMIECKIEJ Tv ( bo wiem,ze masa Polakow latami tu mieszakjac oglada tylko polska TV),poza tym glosne czytanie sobie samemu przyczynia sie do poprawy wymowy,oswojenia sie z jezykiem (nawet,gdy na poczatku niewiele sie rozumie)-najlepsze sa bajki dla dzieci (proste slowa,krotkie teksty) |
|
|
|
 |
CrazyPolska
Bardzo czesto tu bywa

|
Wysłany: 2012-02-04, 14:12
|

|
|
| Maq napisał/a: | Wszystko zalezy na jakiego nauczyciela tam trafisz. Ja tez chodzilem do Hartnacka i bez dodatkowego kursu to lipa by byla. Przez pierwsze 3 miesiace mialem beznadziejna babke , a pozniej dali kogos konkretnego. No i z tego co pamietam w biurze byla chamowa , szczegolnie taki turas co siedzal jakos 2 od prawej |
Wiadomo, wszystko zalezy od nauczyciela ale tak jest ze wszystkim. O biurze raczej niewiele moge powiedziec, bo bylam tam doslownie raz, gdy siostra potrzebowala doroslej osoby do jakis tam formalnosci, wiec raczej sie nie wypowiem. |
|
|
|
 |
|
|