forum.poloniaberlin.de
 Portal  Album FAQ  Szukaj Grupy Użytkownicy Firmy Tematy Kontakt   Rejestracja   Profil   Sprawdz wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

poszukuje miejsca praktyki ;)

Autor Wiadomość
patus 
Bardzo czesto tu bywa

Pomogła: 3 razy
Wysłany: 2009-01-21, 19:09   poszukuje miejsca praktyki ;)

Witam serdecznie ;) w chwili obecnej uczeszczam na kurs jezykowy "Ausbildung in Sicht" i z koncem marca mamy zaczac praktyki tylko problem w tym ze nie umiem zbyt dobrze jezyka mam bardzo maly zasob slow i watpie zeby do marca bardzo sie to poprawilo ;( znacie moze jakies miejsca gdzie przyjmuja na praktyki na okres 3 miesiecy ale nie jest tam wymagana dobra znajomosc jezyka?? wiem ze to raczej bedzie trudne jako ze bedac tu oczekuje sie od praktykanta ze bedzie potrafil sie bez problemow porozumiec ale moze akurat dopisze mi szczescie i cos ktos wie na temat praktyk.. z gory bardzo dziekuje za pomoc ;) pozdrawiam

[ Dodano: 2009-01-22, 18:02 ]
czy jest na tym forum ktokolwiek kto wie cos na ten temat??

Kobieta pracujaca 
Dyskutant

Pomogła: 37 razy
Wysłany: 2009-01-22, 23:59   

Bardzo malo o sobie piszesz. Wlasciwie wiemy tylko, czego nie umiesz. Co oferujesz, jakie sa Twoje mocne strony? Czego mozesz sie podjac w zamian za "zaliczenie praktyki"? Napisz cos wiecej, moze znajdzie sie ktos, kto ma jakis pomysl. Albo pisz maile do polkich firm podania mailowe. W TIPP i ZITTY mozesz tesz szukac ofert lub sama dac swoja.

patus 
Bardzo czesto tu bywa

Wysłany: 2009-01-23, 17:56   

dziekuje za odpowiedz ;) napisalam o jezyku bo jest on wazny moj jest na poziomie b1 w polsce skonczylam technikum ekonomicze wiec moze chcialabym cos w tym kierunku robic a przynajmniej sprobowac co jest moja mocna strona napewno to ze jestem pracowita niewiem naprawde co mam wiecej napisac ciezko mi pisac o swoich mocnych stronach

[ Dodano: 2009-01-23, 17:59 ]
a co do tego zeby pisac do polskich firm to nawet niewiem od ktorej strony mialabym zaczac gdzie szukac w googlu probowalam juz na wszelkie sposoby chyba szukac czegokolwiek ale niestety

agent 
Poczatkujacy

Wysłany: 2009-01-26, 10:14   

Jezeli zalezy Tobie na praktyce to proponuje wyslac swoje cv(moze byc po polsku) do MTJ-Logistik. To firma spedycyjna ale jako praktyka moze sie Tobie przydac.
mail :mtj@mtj-logistik.de
Podrawiam

patus 
Bardzo czesto tu bywa

Wysłany: 2009-01-26, 18:52   

dziekuje slicznie napewno wysle ;*

anchesenpaamon 
Uzytkownik

Wysłany: 2012-01-30, 22:24   

podbijam temat :mrgreen: szukam praktyki studenckiej w logistyce lub spedycji (MTJ Logistik ma dziwna Home Paid ) w ramach Erasmusa. niby z kilkoma firmami jestem w kontakcie, ale nic z tego na razie nie wychodzi :sad: moze mi ktos pomoc i dac namiary na cos? studiuje log na 2 roku, od marca jestem na Erasmusie w bawarii (jezyk wykladowy ang :) ang i niemiecki b.dobry. nie pisze, ze biegly bo moj akcent jest koszmarny pomimo studiowania germanistyki. SAPa nie znam, ale szybko sie ucze wiec jest dla mnie nadzieja :)

Odpowiedz do tematu