poszukuje miejsca praktyki ;)
| Autor |
Wiadomość |
patus
Bardzo czesto tu bywa

Pomogła: 3 razy Posty: 132 Skąd: berlin
|
Wysłany: 2009-01-21, 19:09 poszukuje miejsca praktyki ;)
|

|
|
Witam serdecznie w chwili obecnej uczeszczam na kurs jezykowy "Ausbildung in Sicht" i z koncem marca mamy zaczac praktyki tylko problem w tym ze nie umiem zbyt dobrze jezyka mam bardzo maly zasob slow i watpie zeby do marca bardzo sie to poprawilo ;( znacie moze jakies miejsca gdzie przyjmuja na praktyki na okres 3 miesiecy ale nie jest tam wymagana dobra znajomosc jezyka?? wiem ze to raczej bedzie trudne jako ze bedac tu oczekuje sie od praktykanta ze bedzie potrafil sie bez problemow porozumiec ale moze akurat dopisze mi szczescie i cos ktos wie na temat praktyk.. z gory bardzo dziekuje za pomoc pozdrawiam
[ Dodano: 2009-01-22, 18:02 ]
czy jest na tym forum ktokolwiek kto wie cos na ten temat?? |
|
|
|
 |
Kobieta pracujaca
Dyskutant

Pomogła: 37 razy Posty: 693 Skąd: Berlin
|
Wysłany: 2009-01-22, 23:59
|

|
|
| Bardzo malo o sobie piszesz. Wlasciwie wiemy tylko, czego nie umiesz. Co oferujesz, jakie sa Twoje mocne strony? Czego mozesz sie podjac w zamian za "zaliczenie praktyki"? Napisz cos wiecej, moze znajdzie sie ktos, kto ma jakis pomysl. Albo pisz maile do polkich firm podania mailowe. W TIPP i ZITTY mozesz tesz szukac ofert lub sama dac swoja. |
|
|
|
 |
patus
Bardzo czesto tu bywa

|
Wysłany: 2009-01-23, 17:56
|

|
|
dziekuje za odpowiedz napisalam o jezyku bo jest on wazny moj jest na poziomie b1 w polsce skonczylam technikum ekonomicze wiec moze chcialabym cos w tym kierunku robic a przynajmniej sprobowac co jest moja mocna strona napewno to ze jestem pracowita niewiem naprawde co mam wiecej napisac ciezko mi pisac o swoich mocnych stronach
[ Dodano: 2009-01-23, 17:59 ]
a co do tego zeby pisac do polskich firm to nawet niewiem od ktorej strony mialabym zaczac gdzie szukac w googlu probowalam juz na wszelkie sposoby chyba szukac czegokolwiek ale niestety |
|
|
|
 |
agent
Poczatkujacy

|
Wysłany: 2009-01-26, 10:14
|

|
|
Jezeli zalezy Tobie na praktyce to proponuje wyslac swoje cv(moze byc po polsku) do MTJ-Logistik. To firma spedycyjna ale jako praktyka moze sie Tobie przydac.
mail :mtj@mtj-logistik.de
Podrawiam |
|
|
|
 |
patus
Bardzo czesto tu bywa

|
Wysłany: 2009-01-26, 18:52
|

|
|
| dziekuje slicznie napewno wysle ;* |
|
|
|
 |
anchesenpaamon
Uzytkownik

|
Wysłany: 2012-01-30, 22:24
|

|
|
podbijam temat szukam praktyki studenckiej w logistyce lub spedycji (MTJ Logistik ma dziwna Home Paid ) w ramach Erasmusa. niby z kilkoma firmami jestem w kontakcie, ale nic z tego na razie nie wychodzi moze mi ktos pomoc i dac namiary na cos? studiuje log na 2 roku, od marca jestem na Erasmusie w bawarii (jezyk wykladowy ang ang i niemiecki b.dobry. nie pisze, ze biegly bo moj akcent jest koszmarny pomimo studiowania germanistyki. SAPa nie znam, ale szybko sie ucze wiec jest dla mnie nadzieja |
_________________ ________________
zanim przemowisz obroc siedem razy jezyk w gebie. |
|
|
|
 |
|
|