forum.poloniaberlin.de
 Portal  Album FAQ  Szukaj Grupy Użytkownicy Firmy Tematy Kontakt   Rejestracja   Profil   Sprawdz wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Potrzebne prywatne lekcje j.niemieckiego dla 6-latki

Autor Wiadomość
itka
Uzytkownik

Wysłany: 2009-04-03, 00:24   Potrzebne prywatne lekcje j.niemieckiego dla 6-latki

Witam serdecznie.Pilnie poszukuje(no i oczywiście byłoby super )gdyby się udało niedrogo.Może jakaś studentka,która chciałabym dorobić pomogła by mojej córce z niemieckim.Wiem ,że dzieci uczą się szybko,moja córka też podłapała trochę słówek przez te 2 miesiące,ale od września musi iść do szkoły i bardzo sie o nią martwię.Poza przedszkolem nie ma kontaktu z niemieckimi dziećmi Przechodzi teraz bardzo trudny okres,w Polsce zostawiła swój dom,przyjaciół,ojca(rozwód i przeprowadzka do innego kraju).Nie może się tu odnależć ,(mi jest ciężko,mimo iż znam jako tako niemiecki,a co dopiero jej)a mi serce się kraje jak codzień na siłę muszę ją prowadzić z płaczem do przedszkola.Płacze,że ich nie rozumie,że nie da sobie rady itp.W Polsce była jedną z najlepszych w zerówce,jest ambitna,chciałaby a nie daje rady.I to ją załamuje.Od września idzie do normalnej niemieckiej szkoły,chcę ją jakoś przygotować przez 2 lub 3 miesiące.Muszę jej pomóc.Bardzo proszę o kontakt ludzi,którzy mogliby nauczyć ją i potrafią uczyć dziecko.To dla mnie bardzo ważne dziekuję.
P.S.
Czekam na jakieś numery tel ,z góry bardzo dziękuję

Pia 
Super Dyskutant

Pomogła: 53 razy
Wysłany: 2009-04-03, 06:59   

Itka tak na szybko idz do jugendamtu,dostanie Twoja cörcia nauke niemieckiego za darmo
a gdzie mala bedzie chodzic do szkoly ? bylas juz w tej szkole ?

cyganka 
Super Dyskutant

Pomogła: 22 razy
Wysłany: 2009-04-03, 07:26   

www.berlinek.de sa dobrzy w tym co robia niestety odpowiednio sie cenia lecz potrafia nauczyc bardzo szybko dziecka jezyka niemieckiego podam jeszcze telefon 03034787266

itka
Uzytkownik

Wysłany: 2009-04-03, 07:41   

W szkole byłam już w lutym i zapisałam ją na nowy rok do szkoły niemieckiej(w polskiej nie było miejsca już).Chodzić będzie do typowo niemieckiej szkoły,zaraz minute od domu(dosłownie).A na jakiej podstawie Julka otrzyma tu lekcje w jugendamcie?Ja mam pozwolenie tu na pobyt tylko ze względu na gewrbe,a Julka nie ma jeszcze pobytu tylko sam meldunek.

cyganka 
Super Dyskutant

Pomogła: 22 razy
Wysłany: 2009-04-03, 07:54   

itka napisał/a:
w polskiej nie było miejsca już

z ta szkola posko-niemiecka sa doslownie jaja....wlasnie slyszalam juz od kilku osob ,niestety jak ja przeniesiono takie rzeczy zaczely sie dziac ,sprobuj moze jeszcze raz sie tam udac i popros o rozmowe z dyrektorem -moze to cos pomoze-moze znajdzie sie mniejsce :wink:

Malgorzata 
Super Dyskutant

Pomogła: 74 razy
Wysłany: 2009-04-03, 07:57   

Ale mimo wszystko,jesli jest zameldowana do szkoly,to Jugendamt powinien jej pomoc ,jesli z jezykiem sobie nie radzi,bo mimo,ze w Berlinie jest niski poziom ogolny nauki,to i tak jednak sie ucza i nikt nie bedzie mial czasu (przy 30 dzieciach) extra lekcje niemieckiego jej dawac,na pewno bedzie chodzila na Förderunterrricht (godzina w szkole dla slabszych),ale to jest tylko 1 godzina dodatkowo niemieckiego i 1 mathe.
jesli Jugendamt Ci nie pomoze,to szukaj wtedy prywatnie,ale zacznij od nich

Vista81 
Bardzo Aktywny

Pomogła: 3 razy
Wysłany: 2009-04-03, 08:32   

zebym wiedziala jak sie dzieci jezyka uczy to bym to za darmo zrobila. hm, jak jugendamt ci nie pomoze to napisz do mnie pw, cos wymyslimy. moze jakies czeste spotkania na placu zabaw gdzie moznaby rozmawiac z nia dwoma jezykami?

itka
Uzytkownik

Wysłany: 2009-04-03, 14:40   

Vista81 napisał/a:
zebym wiedziala jak sie dzieci jezyka uczy to bym to za darmo zrobila. hm, jak jugendamt ci nie pomoze to napisz do mnie pw, cos wymyslimy. moze jakies czeste spotkania na placu zabaw gdzie moznaby rozmawiac z nia dwoma jezykami?

Dziękuje Ci bardzo za chcęci i zrozumienie.Tak jak radzicie udam się najpierw do jugendamtu,dziękuje serdecznie . :grin: ,a potem dam znać czy otrzymałam pomoc.

Odpowiedz do tematu