|
Poziom A1, A2, B1, B2, jaki postep na kursie intensywnym
| Autor |
Wiadomość |
zeeGermans
Nowy

|
Wysłany: 2011-09-24, 20:27 Poziom A1, A2, B1, B2, jaki postep na kursie intensywnym
|

|
|
Witam,
Mam zamiar zapisac sie na kurs intensywny jezyka niemieckiego.
Okolo 20 godzin tygodniowo.
Zaczynam od poziomu A1 bo wczesniej z niemieckim nie mialem za duzo do czynienia.
Mozecie podzielic sie doswiadczeniami i powiedziec ile mniejwiecej czasu zajmuje zrobienie materialu z poziomu A1 ?
Czy zalozenie ze na kursie intensywnym (20 godzin tygodniowo) robi sie jeden poziom w jeden miesiac jest prawdziwe?
Pozdrawiam
Andrzej |
|
|
|
 |
Adamski32
Nowy

|
Wysłany: 2011-09-24, 20:33
|

|
|
Hey!
..tak z ciekawosci, nad ktora szkola sie zastanawiasz? Jestem w podobnej sytuacji
Pozdrawiam
Adam |
|
|
|
 |
zeeGermans
Nowy

|
Wysłany: 2011-09-24, 20:39
|

|
|
zastanawiam sie nad DeutschAkademie.
Andrzej |
|
|
|
 |
Hajdusia
Bardzo Aktywny

|
|
|
|
 |
PatrycjaBerlin
Staly bywalec forum

|
Wysłany: 2011-09-28, 09:14
|

|
|
czesc!
ja zaczelam w VHS w styczniu od kursu na poziomie A2 i musze powiedziec, ze efekty sa bardzo dobre. na poczatku umialam ledwo cokolwiek wydukac a teraz porozumiewam sie bez wiekszych problemow. jasne, ze popelniam mase bledow i moj zasob slow pozostawia jeszcze wiele do zyczenia, ale jak na 6 miesiecy intensywnego kursu jestem i tak w szoku Teraz zaczelam kurs przygotowawczy do B2 takze w VHS bo jestem nbardzo zadowolona. Slyszalam wiele negatywnych opinii o tej szkole ale w sumie nie wiem dlaczego. tanio, rozne godziny zajec, fajni i profesjonalni nauczyciele. |
|
|
|
 |
dorota_p82
Staly bywalec forum

|
Wysłany: 2011-09-28, 11:24
|

|
|
w vhs masz mniej wiecej 5 tygodni poziom i tydzien przerwy, mozesz sobie zrobic miesiac przerwy, ale wtedy nie bedziesz w tej samej grupie
masz srody wolne, a tak to od 9-13
moim zdaniem postep jest zalezny od kilku czynnikow
ile sie uczysz w domu, czy masz gdzie rozmawiac, oczywisice nauczyciele no i ludzie w grupie, jesli ludzie w grupie probuja porozumiewac sie po angielsku, albo w jakims innym jezyku to przekichane a jesli po niemiecku to sila rzeczy tez musisz i sie podciagasz |
|
|
|
 |
PatrycjaBerlin
Staly bywalec forum

|
Wysłany: 2011-09-28, 14:24
|

|
|
dorota_p82, to jaki dzien masz wolny i czy w ogole go masz, a takze o ktorej jest on godzinie zalezy od kursu
a co do drugiej czesci postu to zgadzam sie w 100%. |
|
|
|
 |
Zbyszek
Uzytkownik

|
Wysłany: 2011-09-28, 16:39 szkola jezykowa
|

|
|
Witam
Ja chodzilem do tej szkoly i jestem zadowolony
www.sis-ev.com/ |
|
|
|
 |
mamusia
Staly bywalec forum

Pomogła: 7 razy Posty: 274 Skąd: świebodzin-berlin
|
Wysłany: 2011-09-28, 20:10
|

|
|
| ja tez chodze do vhs i jestem zadowolona...ja tez mam sr wolne ale i słyszałam,ze inne osoby maja np pon wolny a niektore czwartki....to zalezy...mam pytanko do odob ktore tam chodza i opłaca im urzad migracyjny...dostaliscie juz zwroty za bilety? jezeli wogole składaliscie wniosek o zwrot? bo np moj maz jk chodził to dostał alenie na koniec kursu tylko w czasie trwania jego..i ciekawa jestem kiedy ja dostane jakas czesc..... |
_________________ życie jest piękne !!!!! |
|
|
|
 |
dorota_p82
Staly bywalec forum

|
Wysłany: 2011-09-29, 15:11
|

|
|
aaaaa
ja myslalam, ze wszyscy maja srode wolna sory
bo znajomi tez mieli srody wolne |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
• phpBB & Przemo © 2000-2011 poloniaberlin.de • polskojezyczne forum dyskusyjne z Berlina |
|
|
|