|
Prestige Kosmetikakademie- czy ktos z Was sie tam uczyl?
| Autor |
Wiadomość |
misiaczeek27
Uzytkownik

Pomogła: 2 razy Posty: 46 Skąd: berlin
|
Wysłany: 2011-06-10, 08:39 Prestige Kosmetikakademie- czy ktos z Was sie tam uczyl?
|

|
|
Wiem, ze gdzies na forum byly jakies posty na temat tej szkoly ale sa jakby nieaktualne
Mam nadzieje ze znajdzie się ktos, kto jest w stanie powiedziec jak wyglada nauka w tej szkole, czy warto do niej isc, no i na jakim poziomie trzeba miec opanowany jezyk niem. aby dac rade uczyc sie teorii. Z góry dzieki |
_________________ magda |
|
|
|
 |
misiaczeek27
Uzytkownik

|
Wysłany: 2011-06-10, 13:06 Re: Prestige Kosmetikakademie- czy ktos z Was sie tam uczyl?
|

|
|
| misiaczeek27 napisał/a: | Wiem, ze gdzies na forum byly jakies posty na temat tej szkoly ale sa jakby nieaktualne
Mam nadzieje ze znajdzie się ktos, kto jest w stanie powiedziec jak wyglada nauka w tej szkole, czy warto do niej isc, no i na jakim poziomie trzeba miec opanowany jezyk niem. aby dac rade zdac egzaminy /zaliczenia z teorii. Z góry dzieki |
|
|
|
|
 |
lipisia
Aktywny uzytkownik

|
Wysłany: 2011-06-11, 14:59
|

|
|
Hej,
mysle ze bede mogla Tobie bardzo pomoc.Jestem absolwentka Szkoly PRESTIGE i wiem ze wybranie odpowidniej szkoly nie jest latwe-mialam ten sam problem-ale swoja decyzje,sluszna decyzje podjelam i jestem szczerze z niej zadowolona
Wiec tak:
-jezeli masz jakiekolwiek problemy z jezykiem niemieckim nie obawiaj sie niczego.Ja bylam jedna z 2 albo 3 osob najslabiej znajacych jezyk niemiecki w grupie i tez strasznie sie tega balam.I naprawde ledwo co rozumialam niemiecki i generalnie slowa z siebie nie wykrztusialam.Sprostuje Ci jak to wszystko wyglada:wszystkie notatki, wszystkie materialy jakie dostajemy od docentow sa w jezyku niemieckim,ale jezeli jest taka potrzeba to wszystko jest tlumaczone na polski.Wystarczy ze powiesz docentowi ze nie rozumiesz i prosisz o tlumaczenie materialu.Na poczatku bedzie Ci ciezko ale z czasem zalapiesz to w mig.Testy i sprawdziany sa tez po niemiecku,ale jezeli naprawe bedziesz miala problemy z pisownia,moszez wrzucac wyrazy po polsku.Same pytania klasowek tez sa tlumaczone.Ale uwierz mi marerial jest caly czas powtarzany i kazdy jest w stanie nauczyc sie choc czesci po niemiecku.Potem uznasz ze nauka tego materialu jest latwiejsza po niemiceku niz po polsku.
-Jezeli bedziesz sie uczyla systematycznie,nie bedziesz wagarowac i bedziesz choc minimalnie skupiona na lekcjach,to egzaminy koncowe nie beda dla ciebie zadnym problemem.W ciagu prawie roku czasu nauki opanujesz jezyk na tyle ze poradzisz sobie na egzaminach.A pytania egzaminacyjene-czy pisemne czy ustne sa banalnie proste i w dodatku docenci bardzo dobrze przygotowywuja nas przez cay rok.Material jest powtarzany,sprawdzany na biezaco.Sprawdziany sa dosc czesto ale obejmuja malo materialu,np.2 lekcje max 3 i wtedy masz mala klasoweczke w formie opisowej,w ktorej wymieniasz najwazniejsze rzeczy w podpunktach czy tez w zadaniach.Czasem zdarzy sie jakies pytanie a,b,c,d.Podkreslam lepsza forma jest forma opisowa nizeli testowa.na ktorej bardzo latwo popelnic blad.
Docenci sa bardzo przyjemni i symatyczni,atmosfera w szkole jest bardzo ciepla i zyczliwa.
Szczerze polecam Tobie te Szkole,naprawde mam wiele milych wspomnien.Jestem bardzo zadowolona ze szkolenia,to w jaki sposob bylo prowadzone,jestem zadwoolona z docentow poniewaz dokonali wszelkich staran(skutecznie) aby nauczyc nas zawodu.
Jezeli bedziesz miala jakiekolwiek pytania smialo pisz na forum,postaram sie jak najdokladniej wszystko opisac-mam nadzieje ze bede mogala pomoc tobie jak i innym kandydatkom w wyborze szkoly.
Na chwile obecna musze juz uciekac,czekam na pytania
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
anulka
Nowy

Pomogła: 2 razy Posty: 6 Skąd: berlin
|
Wysłany: 2011-06-14, 11:01
|

|
|
Ja rowniez jestem absolwentka szkoly Prestige
Poziom nauki jest super, docenci potrafia wszystko dobrze wytlumaczyc, duzo praktyki i teorii - wiec to co sie nauczysz nie ucieknie Ci z glowy bo jest ciagle wszystko powtarzane. Ja osobiscie tez mialam problemy z jezykiem ale to nic nieszkodzi , bo zawsze da rade po polsku porozmawiac jezeli ktos cos niezrozumial.
Ja jestem bardzo zadowolona ze szkoly. Od 2 lat pracuje samodzielnie i cala ta teoria i praktyka bardzo ale to bardzo jest wazna , bo klienci ciagle sie pytaja dlaczego co i jak . Niektorzy kliecni sa zaskoczenie jak sie pytam o kazda chorobe itp przed rozpoczeciem zabiegu i dopiero jak im wytlumacze dlaczego o to wszystko trzeba sie pytac to mowia ze takich kosmetyczek jest malo
Dlatego jestem dumna z tego ze w szkole zdobylam tyle wiedzy.
Rozumiem ze zastanawiasz sie jaka szkole wybrac ale idz poprostu do prestige , posiedz i porozmawiaj z wlascicielami, popros o wpuszczenie na pare minut na ktores z zajec i zobaczysz ze warto !!!!
W razie jakichkolwiek watpliwosci pisz i pytaj , ja z checia odpowiem
Pozdrowionka |
_________________ anulka |
|
|
|
 |
misiaczeek27
Uzytkownik

|
Wysłany: 2011-06-14, 12:26
|

|
|
| Dzieki dziewczyny za odpowiedz:) ciesza mnie Wasze pozytywne opinie na temat szkoly teraz szczerze mowiac obawiam sie tylko moich problemow z jezykiem ale to na szczescie jest do nadrobienia. Dzieki raz jeszcze |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|
|
|
|