|
| Autor |
Wiadomość |
Ina
Poczatkujacy

|
Wysłany: 2005-12-16, 12:55 Problem z kursem
|

|
|
| Witam, mam do was jedno pytanko, mam nadzieje ze nie zasmiecam forum, bo przegladalam wszystkie posty ale nic na ten temat nie znalazlam. No wiec zapisalam sie na kurs niemieckiego VHS i juz zaplacilam. Wiem, ze jesli ktos dostaje Arbeitslosengeld to ma taki kurs za darmo, a ja jakies 3 tygodnie temu zlozylam swoj Antrag na ALG II i do dzis nie mam jeszcze zadnej odpowiedzi. Czy jesli mi dadza odpowiedz, ze dostane ALG II to zwroca mi tez za kurs?? |
|
|
|
 |
Jack Daniels
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2005-12-16, 16:49 Re: Problem z kursem
|

|
|
| Ina napisał/a: | Witam, mam do was jedno pytanko, mam nadzieje ze nie zasmiecam forum, bo przegladalam wszystkie posty ale nic na ten temat nie znalazlam. No wiec zapisalam sie na kurs niemieckiego VHS i juz zaplacilam. Wiem, ze jesli ktos dostaje Arbeitslosengeld to ma taki kurs za darmo,
|
Moglabys podac zrodlo tej informacji?
Przyznanie i pobieranie ALG nigdy nie bylo i nie jest warunkiem uczestnictwa w takim kursie, ani nie
jest warunkiem uzyskania zwrotu poniesionych kosztow na tenze.
| Ina napisał/a: | ...
a ja jakies 3 tygodnie temu zlozylam swoj Antrag na ALG II i do dzis nie mam jeszcze zadnej odpowiedzi. Czy jesli mi dadza odpowiedz, ze dostane ALG II to zwroca mi tez za kurs?? |
Nie sadze, chyba ze zwrocisz sie bezposrednio z podaniem o zwrot kosztow.
(Moze juz to zrobilas?)
Jesli sie A. sie zgodzi to zwroca. |
|
 |
Jack Daniels
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2005-12-16, 17:28
|

|
|
Mozesz jeszcze zobaczyc tutaj. (Niestety po niemiecku).
INFORMACJA |
|
 |
Ina
Poczatkujacy

|
Wysłany: 2005-12-17, 17:35
|

|
|
Wiem, poniewaz jak bylam sie zapisywac na kurs to pani zapytala mnie czy pobieram ALG bo wtedy nie ponioslabym zadnych kosztow za ten kurs. Powiedzialam, ze dopiero zlozylam Antrag, a ona na to: to moze mi oddadza ale ona nie jest pewna.
Dlatego pytam tutaj na forum, moze ktos ma podobne doswiadczenia. Kazda odpowiedz jest dla mnie pomocna. |
|
|
|
 |
Jack Daniels
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2005-12-17, 18:16
|

|
|
Niejasne to wszystko.
Znam sytuacje z tego roku (2005), gdzie AA chcilao pokryc tylko czesc kosztow.
Jednak do rozpoczecia kursu nie doszlo i niewiadomo jak to by sie skonczylo.
A swoja droga: czy nie prosciej zapytac bezposrednio w AA (konkretnie JobCenter) ?
Informacja z pierwszej reki. |
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
• phpBB & Przemo © 2000-2011 poloniaberlin.de • polskojezyczne forum dyskusyjne z Berlina |
|
|
|