| Autor |
Wiadomość |
paula.m
Nowy

|
Wysłany: 2008-12-16, 21:19 PRZEDSZKOLE KALINKA
|

|
|
| WITAM CZY KTOŚ MÓGŁBY MI COŚ POWIEDZIEĆ O PRZEDSZKOLU KALINKA. OD STYCZNIA CHCIAŁABYM ZAPISAĆ TAM DZIECKO JEDNAK NIE MOGĘ ZNALEŹĆ ŻADNYCH INFORMACJI O NIM, JEST TO PRZEDSZKOLE POLSKIE CZY NIEMIECKIE A JEŚLI NIEMIECKIE TO CZY KTÓRAŚ Z WYCHOWAWCZYŃ MÓWI PO POLSKU. Z GÓRY DZIĘKUJE ZA INFORMACJE |
|
|
|
 |
kochanie_moje
Dyskutant

Pomogła: 9 razy Posty: 532 Skąd: Berlin / Charlottenburg
|
Wysłany: 2008-12-17, 00:20
|

|
|
http://www.rasselbande-kita.de/konzept.html - to jest link do ich strony. Zakladam, ze jak przedszkole jest w Niemczech to jest niemieckie oczywiscie moze byc z dodatkowym jezykiem, i to wlasnie takie jest :
Die Betreuung in unserer Kindertagesstätte ist wahlweise in folgenden Kombinationen möglich:
• Deutsch-Russisch-Englisch
• Deutsch-Englisch
• Deutsch-Polnisch-Englisch
[ Dodano: 2008-12-17, 00:21 ]
Wir informieren Sie gern telefonisch oder persönlich über unser einzigartiges Betreuungskonzept. Wir sprechen:
• Deutsch
• Polnisch
• Englisch
• Russisch
• Italienisch
[ Dodano: 2008-12-17, 00:22 ]
Frau Budko
Dipl.-Pädagogin (Pädagogische Universität),
Erzieherin für Englische Sprache in allen Gruppen,
Deutsch, Englisch, Polnisch, Russisch |
_________________ "if you dont treat her right, dont be upset when someone else does..." |
|
|
|
 |
samantha2007
Bardzo Aktywny

Pomogła: 12 razy Posty: 335 Skąd: MV
|
Wysłany: 2009-02-04, 21:00
|

|
|
| Ja bylam w tym przedszkolu, szefowa mowi po rosyjsku ale byly tez polskojezyczne przedszkolanki, jak bedziesz dzwonic to popros kogos kto mowi po polsku |
_________________ "Jeśli możesz żyć wiecznie, to musisz wiedzieć po co żyjesz". |
|
|
|
 |
johana
Uzytkownik

Pomogła: 3 razy Posty: 42 Skąd: Berlin
|
Wysłany: 2009-03-06, 08:50
|

|
|
| Ja tez bylam. Przedszkole robi dobre wrazenie. Sa polskojezyczne przedszkolanki. |
|
|
|
 |
viola23
Aktywny uzytkownik

Pomogła: 7 razy Posty: 99 Skąd: Berlin Reinickendorf MV
|
Wysłany: 2009-03-17, 23:21
|

|
|
| nie polecam tego przedszkola. dzieci szybciej uczą się tam rosyjskiego aniżeli niemieckiego. placu zabaw zero więc gdzie te dzieci mają się bawić latem??? |
|
|
|
 |
johana
Uzytkownik

Pomogła: 3 razy Posty: 42 Skąd: Berlin
|
Wysłany: 2009-03-18, 19:28
|

|
|
| a ja jednak polecam, dzieci w tym wieku ucza sie bardzo szybko kazdego jezyka i o dziwo ! nie mieszaja slow, wiec nie widze nic zlego w tym, ze dziecko bedzie mowilo trzema jezykami...:-) moze kiedys mu sie przydac znajomosc rosyjskich slow. a poza tym przedszkolanki sa naprawde rzetelne i powazne w tym co robia z dziecmi |
|
|
|
 |
|
|