|
Przeniesienie sie na studia do Niemiec, mozliwe??
| Autor |
Wiadomość |
moniaaaaaaa
Uzytkownik

|
Wysłany: 2007-09-16, 20:52 Przeniesienie sie na studia do Niemiec, mozliwe??
|

|
|
witam was Kochani forumowicze Mam male pytanko i moze ktos z was potrafilby mi pomoc, sama niestety sie za bardzo nie orientuje, szukam caly czas w netku, ale niestety nic nie moge znalezc ) Chodzi o to ze jestem studentka 3 roku germanistyki w polsce (Panstwowa Wyzsza Szkola Zawodowa), tzn. za tydzien dokladnie zaczynam kolejny roczek i mam pytanie, czy ktos z was sie orientuje czy bylaby mozliwosc przeniesienia sie np. na drugi semestr do szkoly do Niemiec? i tam kontynuacja? Bardzo mnie to interesuje, gdyz mam dosc juz tutejszych wykladowcow (cholernie niesprawiedliwych:/), ogolnie chcialabym znalezc moze jakas prace, a w tym miasteczku w ktorym aktualnie studiuje szanse sa za male, zreszta wiadomo ze najlepiej jezyk poznaje sie na obczyznie
Pozdrawiam! |
|
|
|
 |
Shop
Nowy

|
Wysłany: 2007-09-26, 10:33
|

|
|
Skoro studiujesz germanistykę to pewnie znasz język niemiecki na tyle by móc się dogadać Zadzwoń do wybranej szkoły w Niemczech i porozmawiaj:) ze skypa najtaniej;)
pozdrawiam |
|
|
|
 |
caro39
Uzytkownik

Pomogła: 1 raz Posty: 34 Skąd: stad
|
Wysłany: 2008-05-09, 11:21
|

|
|
| przeciez kazda wyzsza uczelnia ma programy rozne ... dowiedz sie, wymiana jest mozliwa ... ale nie wiem czy nie bedziesz musiala zdac DSH ... gdyz to jest wymagane od obcokrajowcow. Najlepiej zadzwon na uczelnie, albo przejzyj strony internetowe wybranej uczelni ... |
_________________ Vier Augen sehen mehr als zwei |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|
|
|
|