forum.poloniaberlin.de
 Portal  Album FAQ  Szukaj Grupy Użytkownicy Firmy Tematy Kontakt   Rejestracja   Profil   Sprawdz wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Startują studia dla Polaków...

Autor Wiadomość
kaha. 
Bardzo czesto tu bywa

Pomogła: 2 razy
Wysłany: 2008-03-20, 18:49   

To ja wrócę do tematu:
Czy ktoś wie już coś bliżej o WSHE w Berlinie :?:
Ja dzwoniłam tam jakiś czas temu i dowiedziałam się, że będą to studia zaoczne (co 2-gi weekend). Poza tym odniosłam wrażenie, że wszystko jest jeszcze pogrążone w organizacyjnym chaosie. A może już ktoś ma dokładne informacje? Poza tym to jest uczelnia niepaństwowa, domyślam się więc, że i opłaty mogą być niemałe...?
CZy ktoś coś znalazł w necie na ten temat?
pozdrawiam :)

Hania23 
Uzytkownik

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 2008-03-20, 20:12   

hej, nie wiem ile bedzie kosztowalo czesne w filii berlinskiej ale ja place obecnie miesiecznie 495 zl (!!!) w innej filii tej szkoly. Tez probowalam sie cos wiecej dowiedziec ale niestety nikt tam nic nie wie. Ale do tego trzeba sie niestety przyzwaczaic jesli chodzi o ta szkole :wink:

agat79 
Dyskutant

Pomogła: 24 razy
Wysłany: 2008-03-20, 20:20   

Hania23 napisał/a:
hej, nie wiem ile bedzie kosztowalo czesne w filii berlinskiej ale ja place obecnie miesiecznie 495 zl (!!!) w innej filii tej szkoly. Tez probowalam sie cos wiecej dowiedziec ale niestety nikt tam nic nie wie. Ale do tego trzeba sie niestety przyzwaczaic jesli chodzi o ta szkole :wink:

Przeliczajac na € to nie jest tak zle!! Ja natomiast dostalam informacje, ze czesne bedzie ok 300€, ale narazie sie wstrzymalam, popatrze, jak bedzie to funkcjonowac, jesli przejdzie, to pomysle!

Alchemico 
Nowy

Wysłany: 2008-06-20, 23:41   

Witam wszystkich, dowiadywalam sie o wysokosci czesnego i ogolnie wyglada to tak:
wpisowe: 100e
semestr 1: 85,50e za miesiac
semestr 2: 171,00e za miesiac
od semestru 3: 190,00e za miesiac
Nie wiem czy cos do tej pory sie zmienilo. Czy ktos zapisal sie na pedagogike i chodzil w semestrze zerowym ?? Bo ja mam zamiar zaczac od semestru 1:wink: i chcialabym sie dowiedziec czegos wiecej na temat wykladow itp. Pozdrawiam

agat79 
Dyskutant

Pomogła: 24 razy
Wysłany: 2008-06-21, 10:11   

Alchemico napisał/a:
Witam wszystkich, dowiadywalam sie o wysokosci czesnego i ogolnie wyglada to tak:
wpisowe: 100e
semestr 1: 85,50e za miesiac
semestr 2: 171,00e za miesiac
od semestru 3: 190,00e za miesiac
Nie wiem czy cos do tej pory sie zmienilo. Czy ktos zapisal sie na pedagogike i chodzil w semestrze zerowym ?? Bo ja mam zamiar zaczac od semestru 1:wink: i chcialabym sie dowiedziec czegos wiecej na temat wykladow itp. Pozdrawiam

Czy chodzi tu o ta lodzka uczelnie w Berlinie?? Czy obejmuja studentow znizki obowiazujace w Niemczech?

seniorita 
Nowy

Wysłany: 2008-06-24, 18:40   

Czesc,

ja rowniez dowiadywalam sie o wysokosci czesnego. Alchemico, cos musialo Ci sie pomylic:

Czesne na 1 i 2 semestrze 171 Euro w miesiacu a od 3 semestru 190 Euro, wpisowe 100 euro. w ogole to wshe juz jest prawie w calej europie.
Ja chce sie zapisac na zarzadzanie!!!! ta Pani w sekretariacie mowila, ze mozna sie starac o stypendium naukowe i mozna wyjechac zagranice na wymiane studencka w ramach programu sokrates-erasmus...

rekrutacja trwa do konca wrzesnia...ale ja juz sie nie moge doczekac, bo moja kolezanka juz wlansie chodzila na semestr zerowy i bardzo jej sie podobalo.szczegolnie wykladowca filozofii :wink:

judytka 
Nowy

Wysłany: 2008-07-07, 19:08   

A jest filozofia na pedagogice, może też bym się zapisała? hihihihi. A tak serio to chętnie bym się czegoś więcej dowiedziała, macie już jakieś doświadczenia? Ja sprawdzałam ich ofertę w Łodzi i bardzo fajnie to wygląda, dużo u nich kreatywności jak na uczelnię wyższą, ciekawa jestem czy w praktyce też tak będzie...na pewno będą fajni wykładowcy!!!! No jeszcze nie wiem, ale chyba sie zdecyduję..... :mrgreen:

Odpowiedz do tematu