|
Startują studia dla Polaków...
| Autor |
Wiadomość |
kaha.
Bardzo czesto tu bywa

Pomogła: 2 razy Posty: 151 Skąd: Berlin
|
Wysłany: 2008-03-20, 18:49
|

|
|
To ja wrócę do tematu:
Czy ktoś wie już coś bliżej o WSHE w Berlinie
Ja dzwoniłam tam jakiś czas temu i dowiedziałam się, że będą to studia zaoczne (co 2-gi weekend). Poza tym odniosłam wrażenie, że wszystko jest jeszcze pogrążone w organizacyjnym chaosie. A może już ktoś ma dokładne informacje? Poza tym to jest uczelnia niepaństwowa, domyślam się więc, że i opłaty mogą być niemałe...?
CZy ktoś coś znalazł w necie na ten temat?
pozdrawiam |
|
|
|
 |
Hania23
Uzytkownik

Pomogła: 1 raz Posty: 38 Skąd: Berlin Reinickendorf
|
Wysłany: 2008-03-20, 20:12
|

|
|
hej, nie wiem ile bedzie kosztowalo czesne w filii berlinskiej ale ja place obecnie miesiecznie 495 zl (!!!) w innej filii tej szkoly. Tez probowalam sie cos wiecej dowiedziec ale niestety nikt tam nic nie wie. Ale do tego trzeba sie niestety przyzwaczaic jesli chodzi o ta szkole |
|
|
|
 |
agat79
Dyskutant

Pomogła: 24 razy Posty: 565 Skąd: Kiel
|
Wysłany: 2008-03-20, 20:20
|

|
|
| Hania23 napisał/a: | hej, nie wiem ile bedzie kosztowalo czesne w filii berlinskiej ale ja place obecnie miesiecznie 495 zl (!!!) w innej filii tej szkoly. Tez probowalam sie cos wiecej dowiedziec ale niestety nikt tam nic nie wie. Ale do tego trzeba sie niestety przyzwaczaic jesli chodzi o ta szkole |
Przeliczajac na € to nie jest tak zle!! Ja natomiast dostalam informacje, ze czesne bedzie ok 300€, ale narazie sie wstrzymalam, popatrze, jak bedzie to funkcjonowac, jesli przejdzie, to pomysle! |
|
|
|
 |
Alchemico
Nowy

|
Wysłany: 2008-06-20, 23:41
|

|
|
Witam wszystkich, dowiadywalam sie o wysokosci czesnego i ogolnie wyglada to tak:
wpisowe: 100e
semestr 1: 85,50e za miesiac
semestr 2: 171,00e za miesiac
od semestru 3: 190,00e za miesiac
Nie wiem czy cos do tej pory sie zmienilo. Czy ktos zapisal sie na pedagogike i chodzil w semestrze zerowym ?? Bo ja mam zamiar zaczac od semestru 1:wink: i chcialabym sie dowiedziec czegos wiecej na temat wykladow itp. Pozdrawiam |
|
 |
agat79
Dyskutant

Pomogła: 24 razy Posty: 565 Skąd: Kiel
|
Wysłany: 2008-06-21, 10:11
|

|
|
| Alchemico napisał/a: | Witam wszystkich, dowiadywalam sie o wysokosci czesnego i ogolnie wyglada to tak:
wpisowe: 100e
semestr 1: 85,50e za miesiac
semestr 2: 171,00e za miesiac
od semestru 3: 190,00e za miesiac
Nie wiem czy cos do tej pory sie zmienilo. Czy ktos zapisal sie na pedagogike i chodzil w semestrze zerowym ?? Bo ja mam zamiar zaczac od semestru 1:wink: i chcialabym sie dowiedziec czegos wiecej na temat wykladow itp. Pozdrawiam |
Czy chodzi tu o ta lodzka uczelnie w Berlinie?? Czy obejmuja studentow znizki obowiazujace w Niemczech? |
|
|
|
 |
seniorita
Nowy

|
Wysłany: 2008-06-24, 18:40
|

|
|
Czesc,
ja rowniez dowiadywalam sie o wysokosci czesnego. Alchemico, cos musialo Ci sie pomylic:
Czesne na 1 i 2 semestrze 171 Euro w miesiacu a od 3 semestru 190 Euro, wpisowe 100 euro. w ogole to wshe juz jest prawie w calej europie.
Ja chce sie zapisac na zarzadzanie!!!! ta Pani w sekretariacie mowila, ze mozna sie starac o stypendium naukowe i mozna wyjechac zagranice na wymiane studencka w ramach programu sokrates-erasmus...
rekrutacja trwa do konca wrzesnia...ale ja juz sie nie moge doczekac, bo moja kolezanka juz wlansie chodzila na semestr zerowy i bardzo jej sie podobalo.szczegolnie wykladowca filozofii |
|
|
|
 |
judytka
Nowy

|
Wysłany: 2008-07-07, 19:08
|

|
|
A jest filozofia na pedagogice, może też bym się zapisała? hihihihi. A tak serio to chętnie bym się czegoś więcej dowiedziała, macie już jakieś doświadczenia? Ja sprawdzałam ich ofertę w Łodzi i bardzo fajnie to wygląda, dużo u nich kreatywności jak na uczelnię wyższą, ciekawa jestem czy w praktyce też tak będzie...na pewno będą fajni wykładowcy!!!! No jeszcze nie wiem, ale chyba sie zdecyduję..... |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
• phpBB & Przemo © 2000-2011 poloniaberlin.de • polskojezyczne forum dyskusyjne z Berlina |
|
|
|