Studnia architektoniczne w Niemczech
| Autor |
Wiadomość |
nusia
Nowy

|
Wysłany: 2006-02-25, 22:01 Studnia architektoniczne w Niemczech
|

|
|
Witam! Chciałabym uzyskać informacje o studiach architektonicznych w berlinie albo w ogole w Niemczech. Czy ktoś potrafiłby mi wskazać najlepsza katedre architektury? Jakie są warunki przyjęć, jak wyglada egzamin z rysunku ( o ile w ogole taki jest )? J
ak z praca dla architekta w Niemczech ( średnie dochody)?
Ja jestem dopiero w klasie wstępnej liceum, wiec mam jeszcze sporo czasu do studiow-3 i pol roku.
W szkole ucze sie b intensywnie języka oraz dodatkowo uczeszczam na kurs rysunku. Czy jest sens pokladac nadzieje w wyjezdzie na studia do niemiec, przeraza mnie konkurencja i brak pracy wsrod architektow w polsce stad taki pomysl. wydaje mi sie ze studiujac architekture w niemczech byloby mi latwiej pozniej zdobyc tam prace i pozostac na stale. z gory dzieki za odp |
|
|
|
 |
AmIgo
Bardzo czesto tu bywa

Pomogła: 1 raz Posty: 161 Skąd: ------
|
Wysłany: 2006-02-26, 01:42
|

|
|
Jeszcze duzo nauki przed toba, przede wszystkim jezyk pawie plynnie, poparty zertyfikatami
Goethe Instytutu, najlepiej zapisać się na ostatnią sztufę kończącą się egzaminem.
Potem oceny z matury ładnie wyglądała by "europejska maturka", potem papiery składasz tam gdzie są miejsca, ale to już inna historia. |
|
|
|
 |
AmIgo
Bardzo czesto tu bywa

Pomogła: 1 raz Posty: 161 Skąd: ------
|
Wysłany: 2006-03-20, 18:01
|

|
|
tutaj znajdziesz w miare aktualny ( bardzo wazne ) link w języku polskim
o studiach w Berlinie. Zycze dużo szczęścia w znalezieniu miejsca.
odnośnik |
|
|
|
 |
nusia
Nowy

|
Wysłany: 2006-03-26, 09:17
|

|
|
bardzo dziekuje za informacje. wlasnie sciagnelam informator w wersji niemieckiej |
|
|
|
 |
|
|