Szukam Szkoły dla Mojej 13 letniej siostry prosze pomóżcię !
| Autor |
Wiadomość |
Pherel
Uzytkownik

|
Wysłany: 2011-06-17, 18:28 Szukam Szkoły dla Mojej 13 letniej siostry prosze pomóżcię !
|

|
|
| Witam jestem Maciej i Mieszkam z na Neukollen i szukam z mamą szkoły dla mojej siostry tylko zeby nie była na neukollen za dużo turków . Jeśli ktos by mi mogł polecic jakąś dobra szkołe nie daleko neukollen bym był wdzieczny . Najlepiej żeby to było jakies Real schule bardzo mi zależy żeby moja siostra poszła do dobrej szkoły. Niemiecki u niej jest nawet ok. |
|
|
|
 |
cyganka
Super Dyskutant

Pomogła: 22 razy Posty: 702 Skąd: berlin
|
Wysłany: 2011-06-19, 21:39
|

|
|
| a moze tutaj http://www.robert-jungk-oberschule.de/ szkola polsko niemiecka ,malo turasow... |
_________________ Nie kłóć się z głupim bo najpierw zaniży cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem:) |
|
|
|
 |
Pherel
Uzytkownik

|
Wysłany: 2011-06-19, 21:48
|

|
|
wlasnie z tego co słyszałem to w cholere turasów tam jest ale dzieki przejde się tam |
|
|
|
 |
cyganka
Super Dyskutant

Pomogła: 22 razy Posty: 702 Skąd: berlin
|
Wysłany: 2011-06-19, 21:52
|

|
|
| no z tego co ja wiem jest tam wlasnie wiekszosc dzieci polskich ,...a tak wlasciwie nie uchronisz swojej siostry przed turasami .bo tu niestety jest ich duzo,przeciez jezeli chcecie tutaj zyc niesety trzeba to zaakceptowac i tyle |
_________________ Nie kłóć się z głupim bo najpierw zaniży cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem:) |
|
|
|
 |
Pherel
Uzytkownik

|
Wysłany: 2011-06-19, 23:36
|

|
|
| albo zainwestowac w bombe atomowa |
|
|
|
 |
KrzysiuSM49495
Nowy

|
Wysłany: 2011-06-20, 15:59
|

|
|
St Marien Oberschule, niedaleko Karl Marx Str.
Turkow = 0
Szkola super, duzo polakow
Polecam :p |
|
|
|
 |
Malgorzata
Super Dyskutant

Pomogła: 74 razy Posty: 2160 Skąd: Berlin-Steglitz
|
Wysłany: 2011-06-20, 16:01
|

|
|
| popytaj o szkoly katolickie,bedzie przynajmniej pewne,ze Turkow nie bedzie,a i szkoly maja dosc dobry poziom |
|
|
|
 |
|
|