Szukam szkoly polsko-niemieckiej w Berlinie dla mojego syna
| Autor |
Wiadomość |
marzanna
Nowy

|
Wysłany: 2011-04-14, 22:01 Szukam szkoly polsko-niemieckiej w Berlinie dla mojego syna
|

|
|
prosze o pomoc w znalezieniu szkoly dla mojego syna. szukam szkoly polsko-niemieckiej, jestem bezradna dowiadywalam sie w schulamt i powiedziano mi ze syn pojdzie do niemieckiej szkoly powtorzy dwa razy siodma klase, bo nie zna jezyka a ja uwazam ze to bezsens, bo tylko siedzac i sluchajac niewiele sie nauczy. Bardzo prosze o porade. Pozdrawiam cala berlinska Polonie. |
|
|
|
 |
Kobieta pracujaca
Dyskutant

Pomogła: 37 razy Posty: 693 Skąd: Berlin
|
|
|
|
 |
Gigii
Aktywny uzytkownik

|
Wysłany: 2011-04-15, 00:24
|

|
|
| Nauczy się, nauczy. Uwierz w możliwości dzieciaka. Właśnie gdy pójdzie do polsko-niemieckiej szkoły to z języka nici. |
|
|
|
 |
Zofija1
Bardzo Aktywny

Pomogła: 19 razy Posty: 347 Skąd: zza krzaka
|
Wysłany: 2011-04-15, 08:01
|

|
|
| Może też na początek uczyć się w szkole przy ambasadzie i jednocześnie uczęszczać na kurs języka niemieckiego. potem przeskoczyć lub dokończyć edukację na polskich warunkach. |
|
|
|
 |
toffi
Bardzo czesto tu bywa

|
Wysłany: 2011-04-15, 08:46
|

|
|
Hej , mój syn jak tu przyjechał miał w Polsce skończona 6klase, i poszedł tu do szkoły tez bez znajomości języka.Trafiliśmy na super dyrektora który powiedział ze "to żaden problem ze nie zna języka,i ze znajdzie mu klasę bez polaków żeby nie szedł na łatwiznę i się szybciej niemieckiego nauczył". Poradził sobie świetnie i po wakacjach poszedł do 9 klasy, w Polsce jednak mamy wyższy poziom nauczania i to mu się przydało.
Tak ze proponuje przejść się po szkołach w okolicy które Was interesują i porozmawiać z dyrekcja , przedstawiając sytuacje i poprosić o poradę w sprawie syna.
Na pewno chłopak sobie poradzi |
|
|
|
 |
|
|