| Autor |
Wiadomość |
adka0401
Bardzo czesto tu bywa

|
Wysłany: 2009-06-24, 20:35
|

|
|
kurde patrzalam na ta strone juz wczesniej ale tam nic na tigiel nie znalazlam :/ do przyszego roku. a mi sie nie oplaca gdzie indziej bo tam moge jechac rowerem bo miesieczne sa super drogie : /
no nic bede musiala sie przejsc do szkoly i sie dokladnie dowiedziec.. a nie wiecie czy w soboty jest otwarta? |
|
|
|
 |
Marta.J.K
Nowy

|
Wysłany: 2009-08-28, 14:55
|

|
|
Witam:)
we wrzesniu zaczynam kurs w VHS. Zostałam zakwalifikowana na poziom B1.1. Uczyłam sie j. niemieckiego przez 2 lata, ale to bylo ok. 12 lat temu. Teraz zrobilam sobie przed beratung miesieczna powtorke. Mogłby mi ktos powiedziec czy poziom B1.1 jest wysoki? i czy sobie poradzi taka osoba jak ja z tak dluga przerwa w nauce jezyka;-) oraz co potrafi osoba idaca na ten poziom. Bardzo zalezy mi na odpowiedzi, bo wydaje mi się ze zostałam za wysoko oceniona na beratung.
pozdrawiam
Marta |
|
|
|
 |
adka0401
Bardzo czesto tu bywa

|
Wysłany: 2009-08-28, 15:03
|

|
|
ja sie uczyalam 11 lat ciekawe na jaki poziom by mnie wzieli ale nie ide do VHS .. wiem ze głupio robie ale szkoda mi kasy a i tak wole anglielski . a w berlinie zostaje tylko do maja chyba |
|
|
|
 |
Hajdusia
Bardzo Aktywny

|
Wysłany: 2009-08-28, 15:04
|

|
|
ja skonczyłam kurs A-1-1
i kurs A1-2
ale nieposzłam wyzej bo niby nie zapłacilam za egzamin
a tam do skzoly na charlottenburg gdzie chodziłam
ludzie z mojej grupy czesc tez nie zapłaciło za egzamin i poszli wyzej
powiedzcie mi jakim cudem??
jak ja sie pytałam czy moge isc normalnie to nie bo niby egzamin wazny
a wcale chyba niewazny skoro czesc lduzi poszlo sobie ot tak...
po prostu tu chyba licza sie tylko pieniadze ja juz neiwiem |
_________________ Chciałabym aby reszta moich dni była w kolorze Twoich oczu ... |
|
|
|
 |
bibi00
Bardzo czesto tu bywa

Pomogła: 5 razy Posty: 144 Skąd: Berlin Hohenschönhausen
|
Wysłany: 2009-08-28, 15:17
|

|
|
| Marta J.K. jestem pewna że poradzisz sobie zaczynając od B1. JA skończyłam całe A i nie było tam wielkiej filozofii, podstawy umożliwiające samodzielen poruszanie się po niemczech. Skoro zakwalifikowali Cie na ten poziom to możesz im zaufać:) tym bardziej że sama piszesz że robiłaś sobie powtórkę:)A które VHS? |
_________________ MartheWorld |
|
|
|
 |
Marta.J.K
Nowy

|
Wysłany: 2009-08-28, 15:38
|

|
|
Dzieki za odpowiedz:)
VHS w Mitte, zaczynam 7.wrzesnia
pozdrówka
[ Dodano: 2009-08-28, 15:51 ]
bibi00 a Ty gdzie chodziłaś do VHS? |
|
|
|
 |
bibi00
Bardzo czesto tu bywa

Pomogła: 5 razy Posty: 144 Skąd: Berlin Hohenschönhausen
|
Wysłany: 2009-08-28, 21:51
|

|
|
| Lichtenberg, 7 idę dalej:) |
_________________ MartheWorld |
|
|
|
 |
aniolek
Uzytkownik

|
Wysłany: 2009-09-18, 14:17
|

|
|
| A moze mi ktos cos powiedziec o Konversationskurs? Robil moze juz ktos ten kurs? Jesli tak to w jakiej szkole i ile kosztuje? W mojej szkole ( Tempelhof-Schöneberg) niestety go nie ma a slyszalam ze jest dobry dla osob co maja problemy z mowa. Czy to prawda??? |
_________________ Pozdrawiam-aniolek |
|
|
|
 |
olga1985
Bardzo czesto tu bywa

Pomogła: 3 razy Posty: 156 Skąd: Berlin/Mitte
|
Wysłany: 2009-09-18, 16:26
|

|
|
Hej,
Ja robiłam Konversationkurs w VHS na Kreubzergu. Jeśli zależy Ci na tym żeby ćwiczyć mowę, to polecam. Ja byłam bardzo zadowolona! Znam kobietę(niemiecka nauczycielka), która organiuzuje w domu Konversationkurs. Bierze 5 euro za 2h. Jeśli będziesz zainteresowna, to pisz na priv, a opowiem Ci więcej:)
Pozdrawiam |
_________________ one is not born a woman, but rather becomes one |
|
|
|
 |
|
|