| Autor |
Wiadomość |
aniolek
Uzytkownik

|
Wysłany: 2009-01-28, 09:08 VHS
|

|
|
| Mysle o zapisaniu sie na kurs do Volkshochschulen (VHS) w dzielnicy Tempelhof. Czy ktos moze powiedziec mi cos wiecej o tej szkole w tej dzielnicy. Ile kosztuje na dzien dzisiejszy taki kurs np: 100 godzin na miesiac ( wiem ze jest sporo tematow odnosnie tych szkol i ich cen ale sa juz dosyc stare, i sadze ze ceny napewno poszly w gore), jaka jest atmosfera w tej szkole i nauczyciele? A moze ktos juz sie tam uczy i podzieli sie ze mna swoimi informacjami. |
_________________ Pozdrawiam-aniolek |
|
|
|
 |
olga1985
Bardzo czesto tu bywa

Pomogła: 3 razy Posty: 156 Skąd: Berlin/Mitte
|
Wysłany: 2009-01-28, 14:45
|

|
|
hej! Nie myśl - tylko się zapisz:) Kursy w VHS są stosunkowo tanie, 200h intensywnego kursu (od pn do pt) kosztuje około 200euro. Zresztą polecam stronę: http://www.berlin.de/vhs/ (Kursprogramm/Deutsch/Deutsch als Fremdsprache/ później wybierz interesujący Cię poziom i masz wykaz wszytkich kursów z datą rozpoczęcia, z miejscem szkoły i ceną). Musisz wyjść w końcu do ludzi!!Czas najwyższy!!Jeśli się teraz nie przełamiesz, to później może być już tylko gorzej! Polecam też stronę: http://berlin.kijiji.de/ - możesz sobie tam znaleźć osobę, która będzie chciała stworzyć z Tobą tandem językowy. Świetna sprawa!! jeśli bedziesz miała więcej pytań - pisz na priv, postaram się pomóc!
Olga |
_________________ one is not born a woman, but rather becomes one |
|
|
|
 |
aniolek
Uzytkownik

|
Wysłany: 2009-01-29, 18:38
|

|
|
No i sie zapisalam |
_________________ Pozdrawiam-aniolek |
|
|
|
 |
axelka
Poczatkujacy

|
Wysłany: 2009-01-29, 20:18
|

|
|
mam do sprzedania berliner platz 3 w bdb stanie
kupie Em Neu Hauptkurs B2 |
_________________ where is my home town? |
|
|
|
 |
angelinian
Poczatkujacy

|
Wysłany: 2009-03-05, 11:21
|

|
|
| zamierzam sie zapisac do VHS na kurs nimieckiego w dzielnicy Treptow-Köpening,moze mi ktos napisze czy jest to szkola godna polecenia? |
_________________ Angela |
|
|
|
 |
|
|