forum.poloniaberlin.de
 Portal  Album FAQ  Szukaj Grupy Użytkownicy Firmy Tematy Kontakt   Rejestracja   Profil   Sprawdz wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

VHS

Autor Wiadomość
aniolek 
Uzytkownik

Wysłany: 2009-01-28, 09:08   VHS

Mysle o zapisaniu sie na kurs do Volkshochschulen (VHS) w dzielnicy Tempelhof. Czy ktos moze powiedziec mi cos wiecej o tej szkole w tej dzielnicy. Ile kosztuje na dzien dzisiejszy taki kurs np: 100 godzin na miesiac ( wiem ze jest sporo tematow odnosnie tych szkol i ich cen ale sa juz dosyc stare, i sadze ze ceny napewno poszly w gore), jaka jest atmosfera w tej szkole i nauczyciele? A moze ktos juz sie tam uczy i podzieli sie ze mna swoimi informacjami.

olga1985 
Bardzo czesto tu bywa

Pomogła: 3 razy
Wysłany: 2009-01-28, 14:45   

hej! Nie myśl - tylko się zapisz:) Kursy w VHS są stosunkowo tanie, 200h intensywnego kursu (od pn do pt) kosztuje około 200euro. Zresztą polecam stronę: http://www.berlin.de/vhs/ (Kursprogramm/Deutsch/Deutsch als Fremdsprache/ później wybierz interesujący Cię poziom i masz wykaz wszytkich kursów z datą rozpoczęcia, z miejscem szkoły i ceną). Musisz wyjść w końcu do ludzi!!Czas najwyższy!!Jeśli się teraz nie przełamiesz, to później może być już tylko gorzej! Polecam też stronę: http://berlin.kijiji.de/ - możesz sobie tam znaleźć osobę, która będzie chciała stworzyć z Tobą tandem językowy. Świetna sprawa!! jeśli bedziesz miała więcej pytań - pisz na priv, postaram się pomóc!
Olga

aniolek 
Uzytkownik

Wysłany: 2009-01-29, 18:38   

No i sie zapisalam :)

axelka 
Poczatkujacy

Wysłany: 2009-01-29, 20:18   

mam do sprzedania berliner platz 3 w bdb stanie
kupie Em Neu Hauptkurs B2

angelinian 
Poczatkujacy

Wysłany: 2009-03-05, 11:21   

zamierzam sie zapisac do VHS na kurs nimieckiego w dzielnicy Treptow-Köpening,moze mi ktos napisze czy jest to szkola godna polecenia?

Odpowiedz do tematu