| Autor |
Wiadomość |
Agnieszka
Super Dyskutant

Pomogła: 17 razy Posty: 1523 Skąd: Braunschweig
|
Wysłany: 2004-02-17, 12:34 VHS Zertifikat Deutsch
|

|
|
| Nauczycielka na kursie poradzila mi zebym poszla na kurs przygotowujacy do Zertifikate Detusch, bo jest intensywny, a na obcenym ja sie nudze. Czy ktos juz robil taki kurs? Jaki jest tam poziom? Dzieki z gory za wszelkie informacje. |
|
|
|
 |
Anetta
Super Dyskutant

Pomogła: 8 razy Posty: 1151 Skąd: Berlin i okolice
|
Wysłany: 2004-02-17, 17:33
|

|
|
z tego co wiem ten kurs jest drogi..... ja polecam Mittelstuffe jest o wiele lepsze |
_________________ pozdrawiam
 |
|
|
|
 |
Kamila
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2004-02-17, 17:55
|

|
|
Aga ja robilam, napisze pozniej na priva
ciao |
|
|
|
 |
Agnieszka
Super Dyskutant

Pomogła: 17 razy Posty: 1523 Skąd: Braunschweig
|
Wysłany: 2004-02-17, 20:22
|

|
|
Kamilko, bardzo prosze, podeslij mi cos na ten temat.
Anettko, ja wiem, ze moze Mitelstufe jest lepsze, ale ja nie mowie po niemiecku tak jak Ty kiedy tu przyjechalas i dla mnie mitelstufe to za wysoki poziom... I tak nie wiem czy tutaj sobie poradze... A co do ceny to kosztuje 52 euro... a poniewza zaplacilismy juz za pierwszy kurs 43 euro to teraz musimy doplacic tylko roznice... |
|
|
|
 |
Bosch
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2004-03-23, 05:36
|

|
|
Zertifikate Detusch w VHS-Mitte kosztuje 65 euro. Ja mialem taki egzamin probny. Sklada sie z czesci teoretycznej i praktycznej i wiele gramytyki. Musisz z podanych tekstow odpowiedziec na pytania oczywiscie na czas, pozniej wysluchac nagran i odpowiedziec o czym byly dialogi i zaznaczyc w tabelach odpowiedzi, nastepnie trzeba napisac list oficjalny z zachowaniem wszelkich zasad pisania takiego listu (rozni sie on od list np. do znajomego). Pozniej masz czesc gramaytczna, gdzie trzeba powstawiac roznego raodzaju wyrazy, zaimki, czy poprawnie odmieniac czasowniki oraz rzeczowniki w przypadkach. Nastepne cwiczenie, majac kilka punktow musisz rozbudowac w text i odpowiadac. Bedzie sprawdzana twoja poprawnosc wymowy i w jakim stopniu mowisz biegle.
Punktacja jest duza, a przewde wszystkim wszystko robisz na czas. jak wie potzrebujesz czasu na namyslenie sie to juz twoja strata, bo nie bedziesz miala zaliczonego jakiegos zadania, a co za tym idzie punktacja mniejsza. |
_________________ Niemcy -Polska, droga 93
http://www.youtube.com/wa...layer_embedded# |
|
|
|
 |
caro39
Uzytkownik

Pomogła: 1 raz Posty: 34 Skąd: stad
|
Wysłany: 2008-05-09, 11:36
|

|
|
Zertifikat Deutsch robilam kiedys tam, przed matura, z ktroej mnie zwolil
Oceniam ten ceryfikat jako jeden z najprostszych. Tak jak kazdy certyfikat masz 2 czesci : pisemna oraz ustna
Do pismenej zalicza sie : gramatyka, rozumienie tekstu czytanego, wypowiedz pisemna oraz rozumenie tekstu mowionego
Do ustnej z zalicza sie: wypowiedz na jeden z tematow, na ktrore masz ok 20 min czasu zeby sie przygotowac.
W internecie znajdziesz wiele przykladowych testow
looknij tu
http://www.naukajezyka.pl/info/testy_online.html |
_________________ Vier Augen sehen mehr als zwei |
|
|
|
 |
uko
Super Dyskutant /..-/-.-/---/

|
Wysłany: 2008-05-09, 12:27
|

|
|
| caro39 napisał/a: | [...]
looknij tu[...] |
Zdajesz sobie sprawę, że odpowiadasz na post mający gruuuubo ponad cztery lata?:)
pozdr
uko |
_________________ uko |
|
|
|
 |
Kamila
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2008-05-09, 12:38
|

|
|
| uko napisał/a: | | Zdajesz sobie sprawę, że odpowiadasz na post mający gruuuubo ponad cztery lata?:) |
To co? Ludzie nadal podchodza do ZD Moze sie komus przydac to info. |
_________________ KochamFotografie |
|
|
|
 |
caro39
Uzytkownik

Pomogła: 1 raz Posty: 34 Skąd: stad
|
Wysłany: 2008-05-09, 12:54
|

|
|
| 4 lata czy 10 lat egzamin ZD na pewno bedzie zdawany jeszcze wiele razy przez polakow i nie tylo ... , wiec nie rozumiem co ma to do znaczenia .... |
_________________ Vier Augen sehen mehr als zwei |
|
|
|
 |
petitkaa
Nowy

|
Wysłany: 2008-09-22, 18:19
|

|
|
| Czy jeżeli obecnie mieszkam w Polsce, a od przyszłego roku zamierzam iść do szkoły w Berlinie (poziom polskiego liceum), to potrzebny mi jest ZD albo coś innego? |
|
|
|
 |
|
|