forum.poloniaberlin.de
 Portal  Album FAQ  Szukaj Grupy Użytkownicy Firmy Tematy Kontakt   Rejestracja   Profil   Sprawdz wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Widerspruch zur Aufnahme in eine 1 klasse

Autor Wiadomość
malutkaberlin20 
Uzytkownik

Wysłany: 2011-05-31, 22:20   Widerspruch zur Aufnahme in eine 1 klasse

kolezanki i koledzy potrzebuje waszej pomocy tzn dostala odmowe ze szkoly dla mojej cureczki. Jestem teraz w trakcie pisania Widerspruchu i mam problem z zlozeniem to w jedna calosc po niemiecku. mam wstep i teraz potrzebuje przetlumaczenie powodow.

Widerspruch
Sehr geehrte Frau .......
gegen den Bescheid des Schulamtes Bezirksamt Reinickendorf vom 20.05.2011, hier eingegangen am 23.05.2011 zur Sache ...... lege ich hiermit als alleinerziehende Mutter meiner Tochter ............. W i d e r s p r u c h ein.
Gründe:
1 jestem samotna matka z 2 dzieci
2 moja wybrana szkola jest o 400m blizej i ma bardzo dobre opinie jest do 16.00
3 szkola gdzie chca ja wyslac ma same zle opinie jest 12.30
4 chce isc do pracy i jesli wysla moja curke do tej zlej szkoly to nic nieznajde a na hort mnie niestac
5 do tej dobrej ida sami najlepsi przyjaciele z przedszkola curki, ona jest niesmiala i zamyka sie wsobie jak niema wnich wsparcia dlatego niechcialabym zeby byli rozdzielani

rozmawialam z jej pedagog z przedszkola i mowila ze ona jest bardzo wrazliwym dzieckiem i ze dobrze by bylo gdyby na poczatku swojej kariery szkolnej byl z dziecmi z ktorymi ma juz bardzo dobry kontakt.

bardzo bylabym wdzieczna gdyby mi ktos pomogl w tym tlumaczeniu tak aby to mialo rence i nogi... bo u mnie to same kalectwo wychodzi i niewiem czy bymnie tam zrozumieli.

Pozdrawiam

berlinianka-32 

Pomogła: 3 razy
Wysłany: 2011-06-02, 17:30   

Dam ci dobra rade: postaraj sie o lepsze argumenty. Tymi Niemcow nie przekonasz.

Odpowiedz do tematu