| Autor |
Wiadomość |
patus
Bardzo czesto tu bywa

Pomogła: 3 razy Posty: 132 Skąd: berlin
|
Wysłany: 2008-10-30, 18:21 zertifikat b1
|

|
|
witam wszystkich forumowiczow!! mam pytanie odnosnie tego czy ktos zdawal egzaminy z niemieckiego na b1, bo ja mam wlasnie jutro i do konca nie jestem pewna czego mam sie spodziewac na ustnym bo pisemnego raczej sie tak nie boje, jesli ktos wie cos na ten temat to czekam na odpowiedzi |
|
|
|
 |
joolita
Staly bywalec forum

Pomogła: 3 razy Posty: 240 Skąd: Berlin Spandau
|
Wysłany: 2008-11-02, 16:10
|

|
|
helouuu
i jak ci powszło ?
ja mam w styczniu i juz sie boje heheheh |
|
|
|
 |
patus
Bardzo czesto tu bywa

|
Wysłany: 2008-11-03, 10:32
|

|
|
elo!! ustny zdalam nawet nie bylo takie trudne jak sie spodziewalam, troszke nas chyba za bardzo nastraszyli na kursie ;P niewiem na jakim poziomie jest twoj niemiecki ale jak ja zaczynalam kurs to nie umialam naprawde nic tyle co "Guten Tag" czy "Danke" najprostsze slowa ale ciutke sie podszkolilam i zaliczylam tyle ze niewiem na ile procent bo nie mowili od razu teraz (07.11) w piatek mam jeszcze pisemny i dopiero pozniej sie dowiem jaka ocene otzrymam hm.. aa na ustny wchodzi sie w parach i naprawde bardzo wazne jest z kim pojdziesz, najlepiej isc z kims troche lepszym od siebie bo moze cie podciagnac jak np brakuje ci slow mysle ze nie masz sie czego bac jestem pewna ze bedzie ok? a mam takie pytanie mianowicie uczeszczasz na prywatny kurs czy finansuje ci to UE (bundesamt)?? |
|
|
|
 |
joolita
Staly bywalec forum

Pomogła: 3 razy Posty: 240 Skąd: Berlin Spandau
|
Wysłany: 2008-11-03, 19:52
|

|
|
No to gratuluje
ja mam jednak stracha bo mowia ze ciezko zdacv ale zobaczymy ,chodze 4 mies
a chodzilas gdzied do jakiej szkoły i czy na Spandau ???
finansuje mi bundesamt
p.s napisałam tak duzo i wcieło mi posta wrrrrrrrrrrrrr |
|
|
|
 |
patus
Bardzo czesto tu bywa

|
Wysłany: 2008-11-03, 20:27
|

|
|
dziekujem ) no to niewiem czy wiesz ale nawet jak nie zdasz choc wierze za dasz rade to po egzaminie po 6 miesiacach przysluguja ci jeszcze 3 miesiace kursu tzw "wiederholung kurs" takze jest i tak ok ) podobno wczesniej mozna bylo tylko przez pol roku uczeszczac na taki kurs i zmienili to do 9 miesiecy ) ja chodzilam do szkoly z SYSTEM DATA na ostkreuz i tez tylko pol roczku, nie martw sie po prostu na zapas!! ja najbardziej martwilam sie ze bede musiala omawiac wykres bo tego nie umiem a ciagle sie tego uczylismy babka nam wiecznie powtarzala ze to bedzie (maglowala nas strasznie i zawsze mowila ze nie mozemy sie powtarzac tylko mamy bardziej rozbudowywac nasze wypowiedzi koszmar heh czego ona sie spodziewa po pol roku nauki?? ;p) nie bylo zadnego wykresu ani grafiku tylko artykul do omowienia zamiast tego ;P |
|
|
|
 |
|
|