forum.poloniaberlin.de
 Portal  Album FAQ  Szukaj Grupy Użytkownicy Firmy Tematy Kontakt   Rejestracja   Profil   Sprawdz wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

zertifikat b1

Autor Wiadomość
patus 
Bardzo czesto tu bywa

Pomogła: 3 razy
  Wysłany: 2008-10-30, 18:21   zertifikat b1

witam wszystkich forumowiczow!! :wink: mam pytanie odnosnie tego czy ktos zdawal egzaminy z niemieckiego na b1, bo ja mam wlasnie jutro i do konca nie jestem pewna czego mam sie spodziewac na ustnym bo pisemnego raczej sie tak nie boje, jesli ktos wie cos na ten temat to czekam na odpowiedzi

joolita 
Staly bywalec forum

Wysłany: 2008-11-02, 16:10   

helouuu

i jak ci powszło ?

ja mam w styczniu i juz sie boje heheheh :mrgreen:

patus 
Bardzo czesto tu bywa

Wysłany: 2008-11-03, 10:32   

elo!! ustny zdalam nawet nie bylo takie trudne jak sie spodziewalam, troszke nas chyba za bardzo nastraszyli na kursie ;P niewiem na jakim poziomie jest twoj niemiecki ale jak ja zaczynalam kurs to nie umialam naprawde nic tyle co "Guten Tag" czy "Danke" najprostsze slowa ale ciutke sie podszkolilam i zaliczylam tyle ze niewiem na ile procent bo nie mowili od razu teraz (07.11) w piatek mam jeszcze pisemny i dopiero pozniej sie dowiem jaka ocene otzrymam hm.. aa na ustny wchodzi sie w parach i naprawde bardzo wazne jest z kim pojdziesz, najlepiej isc z kims troche lepszym od siebie bo moze cie podciagnac jak np brakuje ci slow ;) mysle ze nie masz sie czego bac jestem pewna ze bedzie ok? a mam takie pytanie mianowicie uczeszczasz na prywatny kurs czy finansuje ci to UE (bundesamt)??

joolita 
Staly bywalec forum

Wysłany: 2008-11-03, 19:52   

No to gratuluje :)

ja mam jednak stracha bo mowia ze ciezko zdacv ale zobaczymy ,chodze 4 mies :)

a chodzilas gdzied do jakiej szkoły i czy na Spandau ???

finansuje mi bundesamt :)

p.s napisałam tak duzo i wcieło mi posta wrrrrrrrrrrrrr :twisted:

patus 
Bardzo czesto tu bywa

Wysłany: 2008-11-03, 20:27   

dziekujem ;) ) no to niewiem czy wiesz ale nawet jak nie zdasz choc wierze za dasz rade to po egzaminie po 6 miesiacach przysluguja ci jeszcze 3 miesiace kursu tzw "wiederholung kurs" takze jest i tak ok ;) ) podobno wczesniej mozna bylo tylko przez pol roku uczeszczac na taki kurs i zmienili to do 9 miesiecy ;) ) ja chodzilam do szkoly z SYSTEM DATA na ostkreuz i tez tylko pol roczku, nie martw sie po prostu na zapas!! ja najbardziej martwilam sie ze bede musiala omawiac wykres bo tego nie umiem a ciagle sie tego uczylismy babka nam wiecznie powtarzala ze to bedzie (maglowala nas strasznie i zawsze mowila ze nie mozemy sie powtarzac tylko mamy bardziej rozbudowywac nasze wypowiedzi koszmar heh czego ona sie spodziewa po pol roku nauki?? ;p) nie bylo zadnego wykresu ani grafiku tylko artykul do omowienia zamiast tego ;P

Odpowiedz do tematu