| Autor |
Wiadomość |
KubeN
Nowy

|
Wysłany: 2011-11-16, 16:31
|

|
|
Witam,
Także jestem nowy w Berlinie aczkolwiek miałem z nim styczność w wakacje,bardzo mi się tu podoba więc chciałbym się tu osiedlić ,obecnie mieszkam na Mariendorfie.Nazywam się Kuba mam 19 lat (7 grudnia stuknie aż 20)...mam tutaj kilku znajomych ,aczkolwiek wszyscy są dużo starsi ode mnie,dlatego z chęcią poznam miłych ludzi w podobnym wieku.Mile widziane osoby które dobrze mówią po niemiecku ,jestem ambitny więc bardzo chciałbym się nauczyć języka ,mimo to wspólna nauka od początku sprawiłaby mi większą frajdę .Jeśli chodzi o spotkania to jestem człowiekiem otwartym na kreatywne pomysły (muszę tylko kupić nawigację) abym był w pełni mobilny.W związku z tym ,że uwielbiam sport mam jedno pytanie a propos piłki nożnej ,orientuje się ktoś czy Olimpiaberlin jest dalej aktualne?...w piłkę kopie odkąd pamiętam więc tutaj ciężko mi bez tego.
Jeśli chodzi i o mniej zorganizowane spotkania proszę pisać prywatnie
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
CrazyPolska
Bardzo czesto tu bywa

|
Wysłany: 2011-11-16, 19:49
|

|
|
| KubeN, proponuje zobaczyc co nowego w dziale imprez, tam czesto jacys mlodzi ludzie szukaja chetnych osob na jakies tam spotkania czy tez wspolne imprezy |
_________________ Nie rób priorytetu z kogoś, dla kogo jesteś tylko 'opcją'. |
|
|
|
 |
Noa
Poczatkujacy

|
Wysłany: 2011-11-16, 20:41
|

|
|
Witam wszystkich Ja również jestem tu nowa, troche nie ogarniam tutejszych zwyczajów. przeprowadziłam się dosłownie 2 tyg temu i o tym forum dowiedziałam sie przypadkowo w szczególności rozbawiły mnie porady dla emigrantów Pozdrawiam gorąco |
_________________ Man muss noch Chaos in sich haben, um einen tanzenden Stern gebären zu können. |
|
|
|
 |
violetta
Super Dyskutant

Pomogła: 11 razy Posty: 704 Skąd: berlin-hemsdorf
|
Wysłany: 2011-11-16, 21:41
|

|
|
Witamy na forum |
_________________ ZeBy Mi SiE ChCiAlO TaK jAk Mi SiE nIe ChCe
 |
|
|
|
 |
KubeN
Nowy

|
Wysłany: 2011-11-17, 00:56
|

|
|
CrazyPolska, Dziękuję za szybką odpowiedź ,lecz troszkę się nie zrozumieliśmy ,otóż nie interesuje mnie aż tak bardzo samo imprezowanie...tak nawiasem mówiąc jeśli chodzi o fajne imprezy to śmiało mogę polecić klub "Galaxy" - jest to polska dyskoteka(nawet obsługa mówi po polsku) z przyjemną atmosferą,i przystępnymi cenami,a wracając do tematu ,jestem bardziej zainteresowany poznawaniem ludzi z którymi nie łączyłaby mnie tylko wspólna pasja do piwa nie skreślam oczywiście ludzi starszych,obecnie mam kontakt z ludźmi 30 wzwyż ,a oni mają troszkę inne priorytety w życiu.Oczywiście nie szukam też żadnej pomocy ,bo od czego ma się rodzinę ...
Reasumując szukam znajomych którzy są w stanie wygospodarować chodź trochę czasu (zdaję sobie sprawę ,że niektórzy naprawdę ciężko tyrają ,a gdy mają chwile to wolą odpoczywać) na wspólny film,kręgle gokarty,siłownie i co tam jeszcze wyobraźnia wymyśli.W Berlinie jest naprawdę multum sposobów aby fajnie spędzić czas ,piszę to także ponieważ nie chcę aby poznawanie nowych osób ograniczało się wyłącznie do baletu i picia(sam to lubię ,lecz nie można być monotonnym .
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
CrazyPolska
Bardzo czesto tu bywa

|
Wysłany: 2011-11-17, 07:20
|

|
|
Ja przeciez nie powiedzilam, ze ty masz isc z tymi ludzmi na impreze, tylko ze tam jest najwiecej ludzi w naszym wieku, czyli potencjalnych 'znajomych' ktorych szukasz. Co do Galaxy to nie bede tego komentowac. |
_________________ Nie rób priorytetu z kogoś, dla kogo jesteś tylko 'opcją'. |
|
|
|
 |
Myrkul
Poczatkujacy

|
Wysłany: 2011-11-17, 15:41
|

|
|
Witam wszystkich.
Na imie mam Marcin, mam 22 lata i ostatnio przyjechalem do Berlina, rozpoczynac nowe zycie. Na razie mieszkam u brata, ale chce sie jak najszybciej od niego wyprowadzic, bo jak czlowiek jest sam, to inaczej sie mobilizuje do dzialania. Licze na jak najwieksza pomoc ze strony forumowiczow, na nurtujace mnie pytania kiedy bede je zadawac .
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
Yavor
Nowy

|
Wysłany: 2011-11-17, 15:51 Witam
|

|
|
Hey ,
Mam na imie Dawid (24l) . Mieszkam obecnie na steglitz . Chetnie poznam nowych znajomych . smutno tu samemu . ciagle tylko dom i praca . Moze znajde wspollokatorke ? |
|
|
|
 |
zirma
Nowy

|
Wysłany: 2011-11-17, 21:08
|

|
|
Hej, mam na imię Ola (29lat). Pracuję we francuskim koncernie, produkującym turbiny,a do Berlina zostałam "wysłana" służbowo na dwa miesiące. Połowa wyjazdu już minęła, a ja nigdzie jeszcze nie byłam na żadnej imprezie Czy ktoś wychodzi gdzieś w najbliższy weekend? |
|
|
|
 |
Justinana
Poczatkujacy

|
Wysłany: 2011-11-17, 21:12
|

|
|
zirma, a co Ty na to zeby isc w sobote do Galaxy? bo wybieramy sie z siostra (mamy 19 i 21 lat) i szukamy kogos kto pujdzie z nami |
_________________ Być człowiekiem oznacza mieć wątpliwości i mimo to iść dalej swoją drogą. |
|
|
|
 |
zirma
Nowy

|
Wysłany: 2011-11-17, 21:21
|

|
|
Z wielką chęcią, ale przypadkiem czy ja nie jestem za stara dla Was? |
|
|
|
 |
Justinana
Poczatkujacy

|
Wysłany: 2011-11-17, 21:24
|

|
|
z doswiadczenia wiem ze na emigracji mozna znalezc se znajmomych bez wzgledu na roznice wieku pozatym pewnie ktos starszy tez przyjdzie |
_________________ Być człowiekiem oznacza mieć wątpliwości i mimo to iść dalej swoją drogą. |
|
|
|
 |
zirma
Nowy

|
Wysłany: 2011-11-17, 21:28
|

|
|
| Klub juz znalazłam, cały kawał ode mnie, ale co tam! Poproszę w takim razie dodatkowe info na priv - telefon przede wszystkim.O której planujecie iść? |
|
|
|
 |
KubeN
Nowy

|
Wysłany: 2011-11-18, 01:16
|

|
|
W takim razie dziewczyny jeśli sobotni wieczór będę miał wolny ,to również z miła chęcią się wybiorę jeśli to Wam nie będzie przeszkadzało
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
Justinana
Poczatkujacy

|
Wysłany: 2011-11-18, 10:51
|

|
|
KubeN, alez oczywiscie, wpadaj jesli masz ochote my tam idziemy zeby poznac jakichs ludzi, dlatego czym wiecej czlowiekow tym lepiej |
|
|
|
 |
thomas07
Uzytkownik

|
Wysłany: 2011-11-18, 21:13
|

|
|
| a moze dzisiaj cos robicie????? |
|
|
|
 |
matis22
Poczatkujacy

|
Wysłany: 2011-12-20, 18:49
|

|
|
| Witam jestem nowy w berlinie szukam jakis fajnych ludzi pozdrawiam Matis |
|
|
|
 |
Olesiaa
Aktywny uzytkownik

|
Wysłany: 2012-01-26, 17:21
|

|
|
Hello
Opuściłam Szczecin żeby zamieszkać w Berlinie ;D
Mieszkam ze swoją córeczką w Moabit
Pozdrawiamy Wszystkich |
|
|
|
 |
gosia11
Nowy

|
Wysłany: 2012-02-07, 17:06
|

|
|
Czesc wszystim! Ja tez jestem tu nowa Na forum, w Berlinie od ponad 2 lat. Wobec wszechpanujacej opinii, ze Polacy wyjezdzaja z kraju 'za praca', chetnie przelamie to tabu i nawiarze kontakty z osobami, ktore nie wyjechaly aby zarobic tylko ze wszystkich innych mozliwych gruntow, a glownie dla przygody, bo lubia nowe miejsca i wyzwania itp. Dajcie znac, jestem mega ciekawa
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
hajduczka
Nowy

|
Wysłany: 2012-02-07, 20:49
|

|
|
Witam,
zamierzam zamieszkać w Berlinie od 17.02. Jestem wrocławską wokalistką jazzową. Gdybyście znali jakieś kluby, puby gdzie można śpiewać będę bardzo wdzięczna za pomoc.
Pozdrawiam
A.H. |
|
|
|
 |
|
|