forum.poloniaberlin.de
 Portal  Album FAQ  Szukaj Grupy Użytkownicy Firmy Tematy Kontakt   Rejestracja   Profil   Sprawdz wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

NOWI NA FORUM

Autor Wiadomość
KubeN 
Nowy

Wysłany: 2011-11-16, 16:31   

Witam,

Także jestem nowy w Berlinie aczkolwiek miałem z nim styczność w wakacje,bardzo mi się tu podoba więc chciałbym się tu osiedlić ,obecnie mieszkam na Mariendorfie.Nazywam się Kuba mam 19 lat (7 grudnia stuknie aż 20)...mam tutaj kilku znajomych ,aczkolwiek wszyscy są dużo starsi ode mnie,dlatego z chęcią poznam miłych ludzi w podobnym wieku.Mile widziane osoby które dobrze mówią po niemiecku ,jestem ambitny więc bardzo chciałbym się nauczyć języka ,mimo to wspólna nauka od początku sprawiłaby mi większą frajdę :wink: .Jeśli chodzi o spotkania to jestem człowiekiem otwartym na kreatywne pomysły (muszę tylko kupić nawigację) abym był w pełni mobilny.W związku z tym ,że uwielbiam sport mam jedno pytanie a propos piłki nożnej ,orientuje się ktoś czy Olimpiaberlin jest dalej aktualne?...w piłkę kopie odkąd pamiętam więc tutaj ciężko mi bez tego.
Jeśli chodzi i o mniej zorganizowane spotkania proszę pisać prywatnie :)
Pozdrawiam.

CrazyPolska
Bardzo czesto tu bywa

Wysłany: 2011-11-16, 19:49   

KubeN, proponuje zobaczyc co nowego w dziale imprez, tam czesto jacys mlodzi ludzie szukaja chetnych osob na jakies tam spotkania czy tez wspolne imprezy

Noa 
Poczatkujacy

Wysłany: 2011-11-16, 20:41   

Witam wszystkich :) Ja również jestem tu nowa, troche nie ogarniam tutejszych zwyczajów. :grin: przeprowadziłam się dosłownie 2 tyg temu i o tym forum dowiedziałam sie przypadkowo :) w szczególności rozbawiły mnie porady dla emigrantów :) Pozdrawiam gorąco :)

violetta 
Super Dyskutant

Pomogła: 11 razy
Wysłany: 2011-11-16, 21:41   

Witamy na forum :wink:

KubeN 
Nowy

Wysłany: 2011-11-17, 00:56   

CrazyPolska, Dziękuję za szybką odpowiedź ,lecz troszkę się nie zrozumieliśmy :) ,otóż nie interesuje mnie aż tak bardzo samo imprezowanie...tak nawiasem mówiąc jeśli chodzi o fajne imprezy to śmiało mogę polecić klub "Galaxy" - jest to polska dyskoteka(nawet obsługa mówi po polsku) z przyjemną atmosferą,i przystępnymi cenami,a wracając do tematu ,jestem bardziej zainteresowany poznawaniem ludzi z którymi nie łączyłaby mnie tylko wspólna pasja do piwa :) nie skreślam oczywiście ludzi starszych,obecnie mam kontakt z ludźmi 30 wzwyż ,a oni mają troszkę inne priorytety w życiu.Oczywiście nie szukam też żadnej pomocy ,bo od czego ma się rodzinę :D ...
Reasumując szukam znajomych którzy są w stanie wygospodarować chodź trochę czasu (zdaję sobie sprawę ,że niektórzy naprawdę ciężko tyrają ,a gdy mają chwile to wolą odpoczywać) na wspólny film,kręgle gokarty,siłownie i co tam jeszcze wyobraźnia wymyśli.W Berlinie jest naprawdę multum sposobów aby fajnie spędzić czas ,piszę to także ponieważ nie chcę aby poznawanie nowych osób ograniczało się wyłącznie do baletu i picia(sam to lubię ,lecz nie można być monotonnym :) .
Pozdrawiam.

CrazyPolska
Bardzo czesto tu bywa

Wysłany: 2011-11-17, 07:20   

Ja przeciez nie powiedzilam, ze ty masz isc z tymi ludzmi na impreze, tylko ze tam jest najwiecej ludzi w naszym wieku, czyli potencjalnych 'znajomych' ktorych szukasz. Co do Galaxy to nie bede tego komentowac. :D

Myrkul 
Poczatkujacy

Wysłany: 2011-11-17, 15:41   

Witam wszystkich.
Na imie mam Marcin, mam 22 lata i ostatnio przyjechalem do Berlina, rozpoczynac nowe zycie. Na razie mieszkam u brata, ale chce sie jak najszybciej od niego wyprowadzic, bo jak czlowiek jest sam, to inaczej sie mobilizuje do dzialania. Licze na jak najwieksza pomoc ze strony forumowiczow, na nurtujace mnie pytania kiedy bede je zadawac :) .

Pozdrawiam.

Yavor 
Nowy

Wysłany: 2011-11-17, 15:51   Witam

Hey ,
Mam na imie Dawid (24l) . Mieszkam obecnie na steglitz . Chetnie poznam nowych znajomych . smutno tu samemu . ciagle tylko dom i praca . Moze znajde wspollokatorke ?

zirma 
Nowy

Wysłany: 2011-11-17, 21:08   

Hej, mam na imię Ola (29lat). Pracuję we francuskim koncernie, produkującym turbiny,a do Berlina zostałam "wysłana" służbowo na dwa miesiące. Połowa wyjazdu już minęła, a ja nigdzie jeszcze nie byłam na żadnej imprezie :( Czy ktoś wychodzi gdzieś w najbliższy weekend?

Justinana 
Poczatkujacy

Wysłany: 2011-11-17, 21:12   

zirma, a co Ty na to zeby isc w sobote do Galaxy? bo wybieramy sie z siostra (mamy 19 i 21 lat) i szukamy kogos kto pujdzie z nami :wink:

zirma 
Nowy

Wysłany: 2011-11-17, 21:21   

Z wielką chęcią, ale przypadkiem czy ja nie jestem za stara dla Was? :)

Justinana 
Poczatkujacy

Wysłany: 2011-11-17, 21:24   

z doswiadczenia wiem ze na emigracji mozna znalezc se znajmomych bez wzgledu na roznice wieku :) pozatym pewnie ktos starszy tez przyjdzie :)

zirma 
Nowy

Wysłany: 2011-11-17, 21:28   

Klub juz znalazłam, cały kawał ode mnie, ale co tam! Poproszę w takim razie dodatkowe info na priv - telefon przede wszystkim.O której planujecie iść?

KubeN 
Nowy

Wysłany: 2011-11-18, 01:16   

W takim razie dziewczyny jeśli sobotni wieczór będę miał wolny ,to również z miła chęcią się wybiorę jeśli to Wam nie będzie przeszkadzało :)
Pozdrawiam.

Justinana 
Poczatkujacy

Wysłany: 2011-11-18, 10:51   

KubeN, alez oczywiscie, wpadaj jesli masz ochote :mrgreen: my tam idziemy zeby poznac jakichs ludzi, dlatego czym wiecej czlowiekow tym lepiej :wink:

thomas07
Uzytkownik

Wysłany: 2011-11-18, 21:13   

a moze dzisiaj cos robicie?????

matis22
Poczatkujacy

Wysłany: 2011-12-20, 18:49   

Witam jestem nowy w berlinie szukam jakis fajnych ludzi pozdrawiam Matis

Olesiaa 
Aktywny uzytkownik

Wysłany: 2012-01-26, 17:21   

Hello :)

Opuściłam Szczecin żeby zamieszkać w Berlinie ;D

Mieszkam ze swoją córeczką w Moabit :)

Pozdrawiamy Wszystkich ;)

gosia11 
Nowy

Wysłany: 2012-02-07, 17:06   

Czesc wszystim! Ja tez jestem tu nowa :-) Na forum, w Berlinie od ponad 2 lat. Wobec wszechpanujacej opinii, ze Polacy wyjezdzaja z kraju 'za praca', chetnie przelamie to tabu i nawiarze kontakty z osobami, ktore nie wyjechaly aby zarobic tylko ze wszystkich innych mozliwych gruntow, a glownie dla przygody, bo lubia nowe miejsca i wyzwania itp. Dajcie znac, jestem mega ciekawa ;-)
Pozdrawiam

hajduczka 
Nowy

Wysłany: 2012-02-07, 20:49   

Witam,
zamierzam zamieszkać w Berlinie od 17.02. Jestem wrocławską wokalistką jazzową. Gdybyście znali jakieś kluby, puby gdzie można śpiewać będę bardzo wdzięczna za pomoc.
Pozdrawiam
A.H.

Odpowiedz do tematu