| Autor |
Wiadomość |
_kami_
Poczatkujacy

|
Wysłany: 2010-11-16, 17:19 Bardzo proszę o pomoc
|

|
|
Witam wszystkich!!
mam dosc spory problem z ktorym jakos nie mozemy sobie poradzic. Moze komus z Was wpadnie do glowy jakis pomysl. Zaczne od poczatku. Mieszkamy z mezem i dzieckiem w mieszkaniu w ktorym od maja ma zaczac sie kapitalny remont blokow. w tej chwili czynsz wynosi nas 504 euro. dostalismy pismo o tej sprawie. W Job Center powiedziano zebysmy szukali mieszkanka wiec znalezlismy zlozylismy te propozycje. Jednak JC przyslal nam kolejne pismo ze nasza spoldzienia ma wystawic nam pismo ile bedzie wynosil czynsz po renowacji mieszkan. Wyszlo na to ze po rozmowie telefonicznej nasza spoldzielnia powiedziala ze wzrosnie niewiele moze do 535 euro. Wychodzi na to ze czeka nas przeniesienie do zastepczego mieszkania na jakis miesiac dwa czy trzy i potem mamy wrocic na to mieszkania gdzie jestesmy do tej pory. Znalezlismy mieszkanie gdzie chcielibysmy sie przeniesc i nie wiemy jak zalatwic ta sprawe. Moze ktos z was ma jakis pomysl jak mozna by bylo to zalatwic?? |
|
|
|
 |
cyganka
Super Dyskutant

Pomogła: 22 razy Posty: 702 Skąd: berlin
|
Wysłany: 2010-11-16, 21:20
|

|
|
hm..po pierwsze ,alebo znajdziesz tansze mieszkanie jak masz i koszty przeprowadzki pokryjesz sama...
albo...nawymyslasz ,ze w tym zastepczym nie ma jak normalnie funkcjonowac...(jezeli wogole wiesz gdzie macie sie przeniesc i jezeli spoldzielnia zapewnia takowe mieszkanie)...
albo uparcie zarzadasz od jc pisama w ktorym bedzie czarno na bialym napisane dlaczego nie...i pojdziesz do adwokata.... |
|
|
|
 |
szalony
Nowy

|
Wysłany: 2010-11-17, 09:24 Re: Bardzo proszę o pomoc
|

|
|
| _kami_ napisał/a: | Witam wszystkich!!
mam dosc spory problem z ktorym jakos nie mozemy sobie poradzic. Moze komus z Was wpadnie do glowy jakis pomysl. Zaczne od poczatku. Mieszkamy z mezem i dzieckiem w mieszkaniu w ktorym od maja ma zaczac sie kapitalny remont blokow. w tej chwili czynsz wynosi nas 504 euro. dostalismy pismo o tej sprawie. W Job Center powiedziano zebysmy szukali mieszkanka wiec znalezlismy zlozylismy te propozycje. Jednak JC przyslal nam kolejne pismo ze nasza spoldzienia ma wystawic nam pismo ile bedzie wynosil czynsz po renowacji mieszkan. Wyszlo na to ze po rozmowie telefonicznej nasza spoldzielnia powiedziala ze wzrosnie niewiele moze do 535 euro. Wychodzi na to ze czeka nas przeniesienie do zastepczego mieszkania na jakis miesiac dwa czy trzy i potem mamy wrocic na to mieszkania gdzie jestesmy do tej pory. Znalezlismy mieszkanie gdzie chcielibysmy sie przeniesc i nie wiemy jak zalatwic ta sprawe. Moze ktos z was ma jakis pomysl jak mozna by bylo to zalatwic?? |
jak na moj rozum to chyba spoldzielnia powinna zalatwic przeprowadzke skoro robi remont,troche to dziwne ze dokonuja remontow w zamieszkanych juz mieszkaniach.Podbij do mnie na PW to cos ci wysle.POzdrawiam.Moze Ci to pomoze,mi pomoglo w wielu sprawach,nawet w sprawach nieuczciwych platnikow,w sprawach z Finanzamtem i wielu innych |
|
|
|
 |
|
|