Berlin czy Wiedeń? Jeśli Berlin to jaka dzielnica?
| Autor |
Wiadomość |
agares
|
Wysłany: 2009-07-15, 11:47
|

|
|
| Ok forumowy Torllu niech tobie będzie |
|
|
|
 |
SoNja
Super Dyskutant Advocatus Diaboli

Pomogła: 40 razy Posty: 2289 Skąd: White Lake City
|
Wysłany: 2009-07-15, 11:51
|

|
|
| agares napisał/a: | | Ok forumowy Torllu niech tobie będzie |
nie wiem co to znaczy Torllu,ale w twoim wykonaniu pewnie miało być coś obraźliwego...
nie zaczynaj znowu prowokować do kłótni... forum nie jest od tego... chcesz napisz na gg jak ma ci ulżyc |
_________________ "Okazuj współczucie ludziom kalekim duchowo i skrzywdzonym psychicznie.Wszystko rozumieć, to wszystko przebaczać..."J.M.
愛與被愛 |
|
|
|
 |
Kamila
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2009-07-15, 11:56
|

|
|
| Ludzie skończcie wreszcie te kłótnie. Umówcie się na zimno piwo, może pomoże. |
_________________ KochamFotografie |
|
|
|
 |
agares
|
|
|
|
 |
SoNja

|
Wysłany: 2009-07-15, 13:02
|

|
|
z czytaniem może nie ,ale z pisaniem
Trollus Vulgarnis - jego wypowiedzi charakteryzuje nieznajomość bogactwa słownictwa mowy ojczystej. Większość przymiotników, rzeczowników i czasowników przez niego używanych ma wspólny rdzeń wywodzący się ze słów zawartych w standardowym słowniku uliczno-więziennym. Często, aby zaprezentować swoje umiejętności gramatyczne, prowadzi prywatną korespondencję z osobami dyskutującymi z nim na forach.
Trollus Flameicus - świadomie, w sposób prowokacyjny porusza kontrowersyjne tematy, nieodmiennie prowadzące do awantury wśród dyskutantów. W trakcie trwania wymiany zdań, co jakiś czas wysyła wiadomość podgrzewającą atmosferę.
to mi jakos bardziej do ciebie pasuje
Kamila - wole sie napić zimnego piwka z tobą niż z nim |
_________________ "Okazuj współczucie ludziom kalekim duchowo i skrzywdzonym psychicznie.Wszystko rozumieć, to wszystko przebaczać..."J.M.
愛與被愛 |
|
|
|
 |
no_name_
Dyskutant

|
Wysłany: 2009-07-15, 13:18
|

|
|
| SoNja napisał/a: | Kamila - wole sie napić zimnego piwka z tobą niż z nim |
A ze mna? Porozmawiamy sobie o telepatii |
|
|
|
 |
SoNja

|
Wysłany: 2009-07-15, 13:33
|

|
|
| sisi napisał/a: | | SoNja napisał/a: | Kamila - wole sie napić zimnego piwka z tobą niż z nim |
A ze mna? Porozmawiamy sobie o telepatii |
jak najbardziej! |
愛與被愛 |
|
|
|
 |
agares
|
Wysłany: 2009-07-15, 14:23
|

|
|
Trollus Vulgarnis - jego wypowiedzi charakteryzuje nieznajomość bogactwa słownictwa mowy ojczystej. Większość przymiotników, rzeczowników i czasowników przez niego używanych ma wspólny rdzeń wywodzący się ze słów zawartych w standardowym słowniku uliczno-więziennym. Często, aby zaprezentować swoje umiejętności gramatyczne, prowadzi prywatną korespondencję z osobami dyskutującymi z nim na forach.
To mnie w ogóle nie dotyczy a nie mój język ojczysty hehe |
|
|
|
 |
teufelin
Staly bywalec forum

Pomogła: 13 razy Posty: 294 Skąd: bErLiN
|
Wysłany: 2009-07-15, 15:12
|

|
|
| agares napisał/a: |
Polecam dla rodziny Kreuzberg |
Wracajac do tematu glownego: Moim zdaniem to nie jest najfajniejsza dzielnica,delikatnie mowiac brudna i zaniedbana,oczywiscie bez obrazy dla osob tam mieszkajacych
Chyba,ze ktos lubi tureckie klimaty, bary i kluby nocne czego tam nie brakuje
o tym gdzie i za ile bylo czesciowo tu
http://www.poloniaberlin....zkac-vt4768.htm |
_________________ Gruss Anita
 |
|
|
|
 |
agares
|
Wysłany: 2009-07-15, 15:18
|

|
|
| na Neukölln jest najwięcej Turków tak jak piszesz a polaków tam też nie brakuje. Widocznie lubią te klimaty:) |
|
|
|
 |
kochanie_moje
Dyskutant

Pomogła: 9 razy Posty: 532 Skąd: Berlin / Charlottenburg
|
Wysłany: 2009-07-15, 15:33
|

|
|
| agares napisał/a: | | na Neukölln jest najwięcej Turków tak jak piszesz a polaków tam też nie brakuje. Widocznie lubią te klimaty:) |
Raczej poprostu jest tam taniej... |
_________________ "if you dont treat her right, dont be upset when someone else does..." |
|
|
|
 |
jagna
Uzytkownik

|
Wysłany: 2009-07-20, 17:06
|

|
|
| Wiem, że nie na temat, ale po prostu nie mogę się powstrzymać. Agares - wypowiadasz się na temat sensu wypowiedzi innych, jeszcze innym zarzucasz, że uzurpują sobie prawo do rozumienia owych sensów lepiej. Myślę, że zamiast na tym, powinieneś się skupić na swoich tekstach. Pomijam ortografię, bo, tak, jak to już wielokrotnie mówiono, na tym forum udziela się wiele osób, które z Polski dawno wyjechały albo nigdy tam nie mieszkały - to rozumiem, ale Twoje wypowiedzi sprawiają, że opadają mi ręce. Czytanie tego, co piszesz, sprawia mi fizyczny ból. Słyszałeś kiedyś coś o tym, jak powinno być zbudowane zdanie? O podmiocie i orzeczeniu uczy się w 5 klasie podstawówki! Znaki diakrytyczna MAJĄ znaczenie! Pomyśl o tym... |
_________________ Back in Berlin! |
|
|
|
 |
agares
|
Wysłany: 2009-07-20, 19:25
|

|
|
| jagna napisał/a: | | Wiem, że nie na temat, ale po prostu nie mogę się powstrzymać. Agares - wypowiadasz się na temat sensu wypowiedzi innych, jeszcze innym zarzucasz, że uzurpują sobie prawo do rozumienia owych sensów lepiej. Myślę, że zamiast na tym, powinieneś się skupić na swoich tekstach. Pomijam ortografię, bo, tak, jak to już wielokrotnie mówiono, na tym forum udziela się wiele osób, które z Polski dawno wyjechały albo nigdy tam nie mieszkały - to rozumiem, ale Twoje wypowiedzi sprawiają, że opadają mi ręce. Czytanie tego, co piszesz, sprawia mi fizyczny ból. Słyszałeś kiedyś coś o tym, jak powinno być zbudowane zdanie? O podmiocie i orzeczeniu uczy się w 5 klasie podstawówki! Znaki diakrytyczna MAJĄ znaczenie! Pomyśl o tym... |
No się nie powstrzymałaś. Skupiam się całą magią nad sensem słów. Ortografię nie pomijaj to dobrze, że starałaś się napisać bez błędnie lecz błędy ortograficzne też możesz zarzucić wielu innym użytkownikom. To, że ktoś dawno z Polski wyjechał nie upoważnia do kaleczenia języka ojczystego prawda?
Widzisz jak na ciebie wpływam aż opadają tobie ręce dobrze,że nie reszta kończyn na dodatek sprawiam tobie ból fizyczny to jak leczenie na odległość:)
Nie nie słyszałem a jak powinno być zbudowane zdanie? Trzeba w takim razie większość tutaj nauczyć prawidłowego pisania zdań. O podmiocie o orzeczeniu nie uczyłem się do podstawówki nie chodziłem tutaj więc cieszy mnie fakt, że i tak lepiej od większości posługuję się językiem polskim:)
Nad znakami i sensem tego co napisałaś też pomyśl bo mi osobiście to nic nie dało:)
Papatki miłego dzionka Pani polonistko z podstawówki:) |
|
|
|
 |
|
|