forum.poloniaberlin.de
 Portal  Album FAQ  Szukaj Grupy Użytkownicy Firmy Tematy Kontakt   Rejestracja   Profil   Sprawdz wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Berlin czy Wiedeń? Jeśli Berlin to jaka dzielnica?

Autor Wiadomość
agares 

Wysłany: 2009-07-15, 11:47   

Ok forumowy Torllu niech tobie będzie

SoNja 
Super Dyskutant
Advocatus Diaboli

Pomogła: 40 razy
Wysłany: 2009-07-15, 11:51   

agares napisał/a:
Ok forumowy Torllu niech tobie będzie

nie wiem co to znaczy Torllu,ale w twoim wykonaniu pewnie miało być coś obraźliwego... :lol:
nie zaczynaj znowu prowokować do kłótni... forum nie jest od tego... chcesz napisz na gg jak ma ci ulżyc ;)

Kamila
Super Dyskutant

Wysłany: 2009-07-15, 11:56   

Ludzie skończcie wreszcie te kłótnie. Umówcie się na zimno piwo, może pomoże.

agares 

Wysłany: 2009-07-15, 11:56   

(gdyby interpunkcja nie miała znaczenia, to by nikt jej nie wymyślił :mrgreen: )

http://pl.wikipedia.org/wiki/Trollowanie

http://tuitam.7.forumer.c...cja_post22.html

http://www.heise-online.p...y-prawem--/2934

Ja nie mam problemów z czytaniem:)

A co do kłótni a co to jest kłótnia?

SoNja 
Super Dyskutant
Advocatus Diaboli

Wysłany: 2009-07-15, 13:02   

agares napisał/a:
(gdyby interpunkcja nie miała znaczenia, to by nikt jej nie wymyślił :mrgreen: )

http://pl.wikipedia.org/wiki/Trollowanie

http://tuitam.7.forumer.c...cja_post22.html

http://www.heise-online.p...y-prawem--/2934

Ja nie mam problemów z czytaniem:)

A co do kłótni a co to jest kłótnia?

z czytaniem może nie ,ale z pisaniem ;)

Trollus Vulgarnis
- jego wypowiedzi charakteryzuje nieznajomość bogactwa słownictwa mowy ojczystej. Większość przymiotników, rzeczowników i czasowników przez niego używanych ma wspólny rdzeń wywodzący się ze słów zawartych w standardowym słowniku uliczno-więziennym. Często, aby zaprezentować swoje umiejętności gramatyczne, prowadzi prywatną korespondencję z osobami dyskutującymi z nim na forach.
Trollus Flameicus - świadomie, w sposób prowokacyjny porusza kontrowersyjne tematy, nieodmiennie prowadzące do awantury wśród dyskutantów. W trakcie trwania wymiany zdań, co jakiś czas wysyła wiadomość podgrzewającą atmosferę.

to mi jakos bardziej do ciebie pasuje ;)

Kamila - wole sie napić zimnego piwka z tobą niż z nim :mrgreen:

no_name_
Dyskutant

Wysłany: 2009-07-15, 13:18   

SoNja napisał/a:

A ze mna? :grin: Porozmawiamy sobie o telepatii :!:

SoNja 
Super Dyskutant
Advocatus Diaboli

Wysłany: 2009-07-15, 13:33   

sisi napisał/a:
SoNja napisał/a:

A ze mna? :grin: Porozmawiamy sobie o telepatii :!:

jak najbardziej! :mrgreen:

agares 

Wysłany: 2009-07-15, 14:23   

Trollus Vulgarnis - jego wypowiedzi charakteryzuje nieznajomość bogactwa słownictwa mowy ojczystej. Większość przymiotników, rzeczowników i czasowników przez niego używanych ma wspólny rdzeń wywodzący się ze słów zawartych w standardowym słowniku uliczno-więziennym. Często, aby zaprezentować swoje umiejętności gramatyczne, prowadzi prywatną korespondencję z osobami dyskutującymi z nim na forach.

To mnie w ogóle nie dotyczy a nie mój język ojczysty hehe

teufelin 
Staly bywalec forum

Pomogła: 13 razy
Wysłany: 2009-07-15, 15:12   

agares napisał/a:

Polecam dla rodziny Kreuzberg

Wracajac do tematu glownego: Moim zdaniem to nie jest najfajniejsza dzielnica,delikatnie mowiac brudna i zaniedbana,oczywiscie bez obrazy dla osob tam mieszkajacych :wink:
Chyba,ze ktos lubi tureckie klimaty, bary i kluby nocne czego tam nie brakuje :wink:

o tym gdzie i za ile bylo czesciowo tu :)
http://www.poloniaberlin....zkac-vt4768.htm

agares 

Wysłany: 2009-07-15, 15:18   

na Neukölln jest najwięcej Turków tak jak piszesz a polaków tam też nie brakuje. Widocznie lubią te klimaty:)

kochanie_moje 
Dyskutant

Pomogła: 9 razy
Wysłany: 2009-07-15, 15:33   

agares napisał/a:
na Neukölln jest najwięcej Turków tak jak piszesz a polaków tam też nie brakuje. Widocznie lubią te klimaty:)

Raczej poprostu jest tam taniej...

jagna 
Uzytkownik

Wysłany: 2009-07-20, 17:06   

Wiem, że nie na temat, ale po prostu nie mogę się powstrzymać. Agares - wypowiadasz się na temat sensu wypowiedzi innych, jeszcze innym zarzucasz, że uzurpują sobie prawo do rozumienia owych sensów lepiej. Myślę, że zamiast na tym, powinieneś się skupić na swoich tekstach. Pomijam ortografię, bo, tak, jak to już wielokrotnie mówiono, na tym forum udziela się wiele osób, które z Polski dawno wyjechały albo nigdy tam nie mieszkały - to rozumiem, ale Twoje wypowiedzi sprawiają, że opadają mi ręce. Czytanie tego, co piszesz, sprawia mi fizyczny ból. Słyszałeś kiedyś coś o tym, jak powinno być zbudowane zdanie? O podmiocie i orzeczeniu uczy się w 5 klasie podstawówki! Znaki diakrytyczna MAJĄ znaczenie! Pomyśl o tym...

agares 

Wysłany: 2009-07-20, 19:25   

jagna napisał/a:
Wiem, że nie na temat, ale po prostu nie mogę się powstrzymać. Agares - wypowiadasz się na temat sensu wypowiedzi innych, jeszcze innym zarzucasz, że uzurpują sobie prawo do rozumienia owych sensów lepiej. Myślę, że zamiast na tym, powinieneś się skupić na swoich tekstach. Pomijam ortografię, bo, tak, jak to już wielokrotnie mówiono, na tym forum udziela się wiele osób, które z Polski dawno wyjechały albo nigdy tam nie mieszkały - to rozumiem, ale Twoje wypowiedzi sprawiają, że opadają mi ręce. Czytanie tego, co piszesz, sprawia mi fizyczny ból. Słyszałeś kiedyś coś o tym, jak powinno być zbudowane zdanie? O podmiocie i orzeczeniu uczy się w 5 klasie podstawówki! Znaki diakrytyczna MAJĄ znaczenie! Pomyśl o tym...

No się nie powstrzymałaś. Skupiam się całą magią nad sensem słów. Ortografię nie pomijaj to dobrze, że starałaś się napisać bez błędnie lecz błędy ortograficzne też możesz zarzucić wielu innym użytkownikom. To, że ktoś dawno z Polski wyjechał nie upoważnia do kaleczenia języka ojczystego prawda?
Widzisz jak na ciebie wpływam aż opadają tobie ręce dobrze,że nie reszta kończyn na dodatek sprawiam tobie ból fizyczny to jak leczenie na odległość:)
Nie nie słyszałem a jak powinno być zbudowane zdanie? Trzeba w takim razie większość tutaj nauczyć prawidłowego pisania zdań. O podmiocie o orzeczeniu nie uczyłem się do podstawówki nie chodziłem tutaj więc cieszy mnie fakt, że i tak lepiej od większości posługuję się językiem polskim:)

Nad znakami i sensem tego co napisałaś też pomyśl bo mi osobiście to nic nie dało:)

Papatki miłego dzionka Pani polonistko z podstawówki:) :mrgreen:

Odpowiedz do tematu