Betriebskosten za 2009 rok
| Autor |
Wiadomość |
samantha2007
Bardzo Aktywny

Pomogła: 12 razy Posty: 335 Skąd: MV
|
Wysłany: 2010-11-16, 17:59 Betriebskosten za 2009 rok
|

|
|
Czy WY tez macie kolosalne kwoty do zaplaty i podwyzke czynszu?? |
_________________ "Jeśli możesz żyć wiecznie, to musisz wiedzieć po co żyjesz". |
|
|
|
 |
falcor76
Super Dyskutant

Pomogła: 26 razy Posty: 991 Skąd: Berlin-Tempelhof
|
Wysłany: 2010-11-16, 18:23
|

|
|
| Podwyżki nie,a dopłaty zsumowane 400E. |
_________________ Czasami mam ochotę iść w cholerę,ale nie wiem którędy. |
|
|
|
 |
samantha2007
Bardzo Aktywny

|
Wysłany: 2010-11-16, 18:29
|

|
|
| W Gesobau jestes?? |
_________________ "Jeśli możesz żyć wiecznie, to musisz wiedzieć po co żyjesz". |
|
|
|
 |
toffi
Bardzo czesto tu bywa

|
Wysłany: 2010-11-17, 20:57
|

|
|
| a ja mam dopłaty 198 euro a podniesli mi mite o 1,06 euro od stycznia 2011 |
|
|
|
 |
kochanie_moje
Dyskutant

Pomogła: 9 razy Posty: 532 Skąd: Berlin / Charlottenburg
|
Wysłany: 2010-11-17, 21:20
|

|
|
| Mnie podniesli od pazdziernika o prawie 40 EUR miesiecznie... dodatkowa jednorazowa doplata to jakies 120 EUR... |
_________________ "if you dont treat her right, dont be upset when someone else does..." |
|
|
|
 |
toffi
Bardzo czesto tu bywa

|
Wysłany: 2010-11-17, 21:26
|

|
|
| 40 euro miesięcznie to sporo... |
|
|
|
 |
Daisy
Super Dyskutant

|
|
|
|
 |
toffi
Bardzo czesto tu bywa

|
Wysłany: 2010-11-17, 21:59
|

|
|
no wiec już masz odpowiedz.. najprawdopodobniej spółdzielnia doszła do wniosku ze standard mieszkania ci się podniósł ...
a tak poważnie to jak często spółdzielnia ma prawo podnosić time i o ile, jest to jakoś ustalone przepisami? - ktoś może wie |
|
|
|
 |
Berso
Bardzo czesto tu bywa

|
Wysłany: 2010-11-17, 23:40
|

|
|
w mojej podwyzki i doplata to o same koszty dodatkowe bo rzekomo zima byla i odsniezali tylko prawda taka ze snieg lezal a dotego ludzie musieli wyzwac ordnung bo sie przewracali pod domem ,wiec te podwyzki to pewnie na mandaty ktore splacala spoldzielnia !
dzis tez papka z lisci lezy a za rok bedzie doplata za sprzatanie |
|
|
|
 |
Pogodniak
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2010-11-17, 23:48
|

|
|
| Generalnie jest taka zasada (ale to nie jest przepis, tylko taka ogolna zasada, podparta wyrokami sadowymi), ze czynsz mozna podniesc o maks. 20% w ciagu 3 lat. |
|
|
|
 |
pawel55
Bardzo czesto tu bywa

|
Wysłany: 2010-11-18, 14:46
|

|
|
Gesobau jest plajta a remonty na MV trwaja dlatego zdzieraja jak moga ja mam 5 stowek do doplaty, zalamka |
|
|
|
 |
malyberlin
Dyskutant

|
Wysłany: 2010-11-18, 17:43
|

|
|
| pawel55 napisał/a: | Gesobau jest plajta a remonty na MV trwaja dlatego zdzieraja jak moga ja mam 5 stowek do doplaty, zalamka |
No to wyrazy współczucia ja mam 759 tyle ze na plus takze mam ponad jedna miete frei no i w GSW a nie Gesobau !!!! |
|
|
|
 |
samantha2007
Bardzo Aktywny

|
Wysłany: 2010-11-18, 17:55
|

|
|
| malyberlin napisał/a: | | pawel55 napisał/a: | Gesobau jest plajta a remonty na MV trwaja dlatego zdzieraja jak moga ja mam 5 stowek do doplaty, zalamka |
No to wyrazy współczucia ja mam 759 tyle ze na plus takze mam ponad jedna miete frei no i w GSW a nie Gesobau !!!! |
No to niezle widze, ze nie tylko gesobau zdziera
Kolezanki sasiad doplaca do mieszkania 1500 euro i podniesli mu mite o 130euro
To jakas paranoja
wyliczyli mi, ze za wode i kaloryfery na ktorych nie mam licznikow zuzylam za 3300 euro za caly rok tymczasem kolezanka ma domek i ogrzewanie i woda rocznie wynosz ja max 850 euro |
|
|
|
 |
malyberlin
Dyskutant

|
Wysłany: 2010-11-18, 18:27
|

|
|
| samantha2007 napisał/a: | | malyberlin napisał/a: | | pawel55 napisał/a: | Gesobau jest plajta a remonty na MV trwaja dlatego zdzieraja jak moga ja mam 5 stowek do doplaty, zalamka |
To jakas paranoja
wyliczyli mi, ze za wode i kaloryfery na ktorych nie mam licznikow zuzylam za 3300 euro za caly rok tymczasem kolezanka ma domek i ogrzewanie i woda rocznie wynosz ja max 850 euro |
Zle zrozumialas u mnie to ja dostaje 759 euro,fakt faktem ze zdarzyło sie to pierwszy raz
jak mieszkam na tym mieszkaniu,czyli prawie czternascie lat.
Prawie zawsze to ja musialem doplacac przy rocznym rozliczeniu,nie byly to jakies wielkie kwoty tak od 30 do prawie 200 z tego co pamietam,kiedys marek a potem euro,a w tym roku zdziwienie i radosc byla wielka jak przyslali list.
Dodam tylko ze np. sasiadka z klatki obok dostala mieszkajac w takim samym mieszkaniu 400 euro ale wlasnie do doplaty. |
|
|
|
 |
samantha2007
Bardzo Aktywny

|
Wysłany: 2010-11-18, 18:36
|

|
|
[quote="malyberlin"] | samantha2007 napisał/a: | | malyberlin napisał/a: | | pawel55 napisał/a: | Gesobau jest plajta a remonty na MV trwaja dlatego zdzieraja jak moga ja mam 5 stowek do doplaty, zalamka |
To jakas paranoja
wyliczyli mi, ze za wode i kaloryfery na ktorych nie mam licznikow zuzylam za 3300 euro za caly rok tymczasem kolezanka ma domek i ogrzewanie i woda rocznie wynosz ja max 850 euro [/quote
Zle zrozumialas u mnie to ja dostaje 759 euro,fakt faktem ze zdarzyło sie to pierwszy raz
Prawie zawsze to ja musialem doplacac przy rocznym rozliczeniu,nie byly to jakies wielkie kwoty tak od 30 do prawie 200 z tego co pamietam,kiedys marek a potem euro,a w tym roku zdziwienie i radosc byla wielka jak przyslali list.
Dodam tylko ze np. sasiadka z klatki obok dostala mieszkajac w takim samym mieszkaniu 400 euro ale wlasnie do doplaty. |
No to szczesciara z ciebie |
|
|
|
 |
malyberlin
Dyskutant

|
Wysłany: 2010-11-18, 20:17
|

|
|
[quote="samantha2007"] | malyberlin napisał/a: | | samantha2007 napisał/a: | | malyberlin napisał/a: | | pawel55 napisał/a: | Gesobau jest plajta a remonty na MV trwaja dlatego zdzieraja jak moga ja mam 5 stowek do doplaty, zalamka |
To jakas paranoja
wyliczyli mi, ze za wode i kaloryfery na ktorych nie mam licznikow zuzylam za 3300 euro za caly rok tymczasem kolezanka ma domek i ogrzewanie i woda rocznie wynosz ja max 850 euro [/quote
No to szczesciara z ciebie |
Szczęściarz ale co prawda to prawda |
|
|
|
 |
niki
Dyskutant

Pomogła: 19 razy Posty: 646 Skąd: Niemcy
|
Wysłany: 2010-11-19, 18:19
|

|
|
no i ja tez dzis dostalam 19 euro podwyzke i jeszcze potwierdzenie mam wyslac czy sie zgadzam..obowiazuje od 1 luty 2011
co za pytanie,,przeciez musze sie zgodzic
ale woda i ogrzewanie -suma sie nie zmienila
nie narzekam,,bo wymieniaja mi wszystko co tylko zglosze,,okna nowe(choc poprzednie mialy 18 lat)bo tyle ma dom
w lazience wszystko ,,
aha,doplaty nie mam,,kiedys mialam zwrot ponad 900 euro Guthaben
w pierwszym roku,
,potem po 300 /350,200
dlatego zanizali mi czynsz kilka razy
nuuu.ale nie mieszkam w Berlinie,, a kolo Hannover |
|
|
|
 |
|
|