Czy Berlin to bezpieczne miasto?
| Autor |
Wiadomość |
dekempiu
Uzytkownik

|
Wysłany: 2010-11-06, 23:01 Czy Berlin to bezpieczne miasto?
|

|
|
W zasadzie nie zastanawiałem się nad bezpieczeństwem do dziś do godziny 14.00 kiedy to zapukało do moich drzwi 'Kripo', tak się dziwnie złożyło że zasztyletowano wczoraj nocy mężczyznę jakieś 200m od mojego mieszkania. Tu można coś więcej przeczytać
http://www.bz-berlin.de/t...cle1026917.html
W sumie również wczoraj poźnym wieczorem miałem 'przyjemność' jechać SBahn-ami z lotniska Schönefeld na Wilmersdorf i odniosłem wrażenie że (przynajmnie w piątek wieczorem) Berlin to pijane, zaćpane i wulgarne miasto.
pozdrawiam
Mariusz |
| |
|
|
|
 |
niki
Dyskutant

Pomogła: 19 razy Posty: 646 Skąd: Niemcy
|
Wysłany: 2010-11-06, 23:25
|

|
|
ehh,,co sie dziwic
ja mieszkam w malym miescie w spokojnej dzielnicy,,
rok temu jeden morderca(2 ofiary dziewczyny) mieszkal kolo mnie zaraz w nastepnym budynku,,,
tydzien temu nastepny znow jeden dom dalej od poprzedniego ,,morduja dziewczyny,,
i jak tu sie nie martwic majac nastoletnie dzieci,,jak za placem zabaw mordercy zyja
http://www.bild.de/BILD/r...ach-er-sie.html
bezpiecznie ? wszędzie zagrozenie
http://www.youtube.com/watch?v=S2tAk8YzUfM
smutne do czego moze doprowadzic internet |
|
|
|
 |
Pogodniak
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2010-11-07, 08:52
|

|
|
Wiesz co Dekempiu, ja juz kilka razy w polskiej prasie czytylem artykulu, ze na krakowskich blokowiskach jest tak, ze jak cie zaczepia dresiarze i zapytaja, jakiemu klubowi sportowemu kibicujesz i zle odpowiesz, to mozesz dostac siekiera w leb.....
Ja w Berlinie jeszcze nigdy nie czulem sie niebezpiecznie, ale w duzym miescie jak to w duzym miescie: tu drobne pijaczki, tam cpuny, tam znow rozwydrzona mlodziez z prowincji, ktora wyjechala wreszcie na wycieczke do duzego miasta i szaleje. Ale moim zdaniem pijacy w Niemczech w odroznieniu od pijakow w Polsce nie sa agresywni.
A tak nawiasem, wczoraj musialem przesiadac sie na Hermannplatz, to jest chyba najgorsza okolica w calym Berliie, tylu cpunow w jednym miejscu trudno gdzie indziej zobaczyc... |
|
|
|
 |
Kobieta pracujaca
Dyskutant

Pomogła: 37 razy Posty: 693 Skąd: Berlin
|
|
|
|
 |
SoNja
Super Dyskutant Advocatus Diaboli

Pomogła: 40 razy Posty: 2289 Skąd: White Lake City
|
Wysłany: 2010-11-07, 22:10
|

|
|
| ja sie tu srednio czuje wieczorami bezpieczna... mialam juz kilka, niezbyt zabawnych przygod... |
_________________ "Okazuj współczucie ludziom kalekim duchowo i skrzywdzonym psychicznie.Wszystko rozumieć, to wszystko przebaczać..."J.M.
愛與被愛 |
|
|
|
 |
Daisy
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2010-11-07, 22:18
|

|
|
Wszedzie sa ciemne uliczki i zakamarki i wszedzie moze sie cos przytrafic czy to duze miasto czy male i czy berlin czy tez nie. |
_________________ http://www.youtube.com/watch?v=Kh2FRFhS7QY |
|
|
|
 |
dekempiu
Uzytkownik

|
Wysłany: 2010-11-10, 23:22
|

|
|
@Pogodniak mnie się wydaje że tu też można za darmo dostać po nosie, w zeszły piątek widziałem jak dwóch pijanych niemaszków kopało drzwi od S-Bahna które łaskawie nie chciały się otworzyć w końcu wtoczyli się do pociągu, gość tak na oko 50-letni, zwrócił im uwagę, no i się zaczęło jeden go zwyzywał and drugi rzucał się do niego na szczęście został powstrzymany przez swojego (mniej) pijanego kolegę, pełna znieczulica.
Mimo wszystko policje (i prokuraturę!) mają bardzo sprawną, chyba złapali tego czubka... w Hiszpanii:
http://www.bz-berlin.de/t...cle1030368.html
pozdrawiam
Mariusz |
|
|
|
 |
PatrycjaBerlin
Staly bywalec forum

|
Wysłany: 2010-11-11, 11:16 Re: Czy Berlin to bezpieczne miasto?
|

|
|
| dekempiu napisał/a: | | W sumie również wczoraj poźnym wieczorem miałem 'przyjemność' jechać SBahn-ami z lotniska Schönefeld na Wilmersdorf i odniosłem wrażenie że (przynajmnie w piątek wieczorem) Berlin to pijane, zaćpane i wulgarne miasto. |
Pewnie na impreze jechali Ja zawsze jak wracam do domu w piatkowe wieczory to w tramwaju jest glosno, tloczno i smierdzi jak w gorzelni
A co do dworcow. Juz o kilku slyszalam, ze sa najgorsze w Berlinie pod wzgledem ilosci cpunow, pijakow, poziomu bezpieczenstwa
Mysle, ze w kazdym wiekszym miescie jest pelno podejrzanych typow, jednak tutaj w Berlinie bardzo dokladnie to widac. |
|
|
|
 |
BFC
Bardzo czesto tu bywa

|
Wysłany: 2010-11-11, 11:47
|

|
|
moze ktos napisze cos pozytywnego o tym miescie, czy tylko chodzi o negatywna krytyke?
ja jakos jezdze codziennie metrem i tramwajem, czasami s-bahnem, nic mi sie nie przydazylo, no ok, zwrócilem "penerowi i jego nazyczonej" uwage, jak rano o 7.30 jechali metrem, pili piwo, gosc plól na ziemie, wstalem do niego i kazalem zeby to wytarl. gosc sie wystraszyl ze az sie piwem oblal, potem on i jego pani wyzywali mnie od nazistów
potem jeszcze kazalem mu zabrac butelke po piwie bo juz sie tamotala po podlodze w metrze. Mam nadzieje ze teraz bedzie sie zachowywal, zreszta nie mialbym skrupulów mu strzelic plaskacza |
|
|
|
 |
Joker Adams
Moderator

|
|
|
|
 |
PatrycjaBerlin
Staly bywalec forum

|
Wysłany: 2010-11-11, 11:55
|

|
|
| No zaczynajac z nim bojke pokazalbys mu dopiero jak zachowuja sie kulturalni ludzie. |
|
|
|
 |
SoNja
Super Dyskutant Advocatus Diaboli

Pomogła: 40 razy Posty: 2289 Skąd: White Lake City
|
Wysłany: 2010-11-11, 12:16
|

|
|
pokazywali to w TV... (to bylo we wrzesniu sie zdaje...)i wez tu jezdzij sobie spokojnie
http://www.berlinonline.d...1183/311184.php |
_________________ "Okazuj współczucie ludziom kalekim duchowo i skrzywdzonym psychicznie.Wszystko rozumieć, to wszystko przebaczać..."J.M.
愛與被愛 |
|
|
|
 |
Joker Adams
Moderator

|
Wysłany: 2010-11-12, 16:04
|

|
|
Dzisiaj w wiadomosciach mowili, ze ich zlapali. |
_________________ The knight... |
|
|
|
 |
ata
Bardzo Aktywny

|
Wysłany: 2010-11-12, 19:27
|

|
|
| Berlin jak dla mnie jest bezpieczny. W Polsce czuje sie bardziej niepewnie. Szczegolnie, gdy zmuszona jestem wrocic pozna noca do domu..... |
_________________ Pozdrawiam-ATa |
|
|
|
 |
|
|