| Autor |
Wiadomość |
SoNja
Super Dyskutant Advocatus Diaboli

Pomogła: 40 razy Posty: 2289 Skąd: White Lake City
|
Wysłany: 2010-10-14, 22:02
|

|
|
| samantha2007 napisał/a: | CHlopaki proponuje przejsc na HARZA i problem z glowy |
a ja proponuje zebys ty zarobila na tyle duzo, zeby im tego hartza placic |
_________________ "Okazuj współczucie ludziom kalekim duchowo i skrzywdzonym psychicznie.Wszystko rozumieć, to wszystko przebaczać..."J.M.
愛與被愛 |
|
|
|
 |
samantha2007
Bardzo Aktywny

Pomogła: 12 razy Posty: 335 Skąd: MV
|
Wysłany: 2010-10-15, 11:11
|

|
|
Skoro sie kloca o Harzow to niech sami przejda na harza
Sonja sama nie dam rady, ale jak mi pomozesz |
_________________ "Jeśli możesz żyć wiecznie, to musisz wiedzieć po co żyjesz". |
|
|
|
 |
SoNja
Super Dyskutant Advocatus Diaboli

Pomogła: 40 razy Posty: 2289 Skąd: White Lake City
|
Wysłany: 2010-10-15, 19:30
|

|
|
| samantha2007 napisał/a: | Skoro sie kloca o Harzow to niech sami przejda na harza
Sonja sama nie dam rady, ale jak mi pomozesz |
myslisz ze we dwie damy rade? |
_________________ "Okazuj współczucie ludziom kalekim duchowo i skrzywdzonym psychicznie.Wszystko rozumieć, to wszystko przebaczać..."J.M.
愛與被愛 |
|
|
|
 |
samantha2007
Bardzo Aktywny

|
Wysłany: 2010-10-15, 21:07
|

|
|
Chyba nie bardzo, ale mamy znajomych |
_________________ "Jeśli możesz żyć wiecznie, to musisz wiedzieć po co żyjesz". |
|
|
|
 |
Pogodniak
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2010-10-16, 00:16
|

|
|
Ja jestem urzednikiem, mi Hartz IV nie przysluguje, bo mnie nie mozna zwolnc z pracy.... |
|
|
|
 |
fifi
Uzytkownik

|
Wysłany: 2010-10-16, 10:03
|

|
|
| Pogodniak napisał/a: | Ja jestem urzednikiem, (...) mnie nie mozna zwolnc z pracy.... |
No i sie wyjasnilo, dlaczego urzednicy pracuja jakby mieli kupe w kieszeni )))))) |
_________________ usmiechnij sie! |
|
|
|
 |
Kingus
Bardzo Aktywny

Pomogła: 10 razy Posty: 327 Skąd: Berlin
|
Wysłany: 2010-10-16, 22:23
|

|
|
| Pausenclown napisał/a: |
Co i tu na forum często było opisywane...
A interesowaloby mnie...
... kto z piszących tu na forum Hartzerzy nie posiada plazmy czy LCD, Playstation czy innej konsoli, wypasionego DVD i innych takich gadżetów? Ilu na codzien porusza sie samochodem? (o kompie nie piszę, bo z kafejek przecież nie piszecie...)... to tak gwoli godnego życia... |
Ja nie posiadam... Auto nieślubny ma stareńkie, 12-letnie. Na Hartz IV jestem od stycznia tego roku. W Polsce miałam naprawdę fajny,ale kretyńsko niedochodowy zawód-tutaj mogę w nim pracować, jeśli uderzę z certyfikatem językowym. Chciałam pracować pół roku za friko-tylko po to, żeby poznać konkretne zawodowe słownictwo (certyfikat mi go nie da!!!) i nowe technologie... doooopa zbita. Arbeitsamt wysłał mnie w zasadzie na siłę na hartz i mogę zrobić kurs... kretyństwo, niewygoda... nie rozumiem ludzi, którzy za ten socjal z upodobaniem żyją po kilka lat. Ja z ustęsknieniem czekam na B1 i możliwość oderwania się od tego "miodu" |
|
|
|
 |
pablo35
Bardzo czesto tu bywa

|
Wysłany: 2010-10-17, 15:03
|

|
|
| Zamiast sie rozpisywać po prostu oderwij się od koryta udowodnij ze sama potrafisz dać sobie rade. |
|
|
|
 |
samantha2007
Bardzo Aktywny

|
Wysłany: 2010-10-17, 16:01
|

|
|
Ehhhh POLACY!!!! Wstydzilibyscie sie tej zlosliwosci!!!! Az strach o cokolwiek zapytac na tym forum bo zaraz osadzacie
Czasami wstyd mi, ze jestem Polka |
|
|
|
 |
pablo35
Bardzo czesto tu bywa

|
Wysłany: 2010-10-17, 16:15
|

|
|
Mnie tez jest wstyd ze moi rodacy przyjeżdżają i od razu układają sobie życie w harcerstwie.Napewno nie wszyscy ale jest ich bardzo duzo zwyczajna żenada nie potrafilbym tak. |
|
|
|
 |
Maq
Super Dyskutant Antagonist

|
Wysłany: 2010-10-20, 02:20
|

|
|
| samantha2007 napisał/a: | Ehhhh POLACY!!!! Wstydzilibyscie sie tej zlosliwosci!!!! Az strach o cokolwiek zapytac na tym forum bo zaraz osadzacie
Czasami wstyd mi, ze jestem Polka | no coz sa tacy zlosliwi , ktorych kochaja , a sa tacy uprzejmi , ktorych nienawidza
az tak strasznie tutaj chyba nie jest tez mnie denerwuje czasem , jak sie wytyka komus bledy etc. ale dac jakis przyklad,alternatywe to juz ciezko ... a przeciez na tym polega pomoc.
No coz ... http://www.youtube.com/watch?v=gzACDJCfQvs |
_________________ 23.5@Tresor Berlin / Benny Hilling mode on... |
|
|
|
 |
|
|