formalności związane z wynajmem mieszania
| Autor |
Wiadomość |
paulina
Nowy

|
Wysłany: 2011-10-27, 21:05 formalności związane z wynajmem mieszania
|

|
|
Witam!
Ile czasu trwają formalności od informacji o przyznaniu mieszania do wynajmu do momentu podpisania umowy?
W naszym przypadku trwa to juz ponad 2 tyg. Czy to norma? |
|
|
|
 |
Storm
Uzytkownik

|
Wysłany: 2011-10-31, 12:05
|

|
|
| Nie ma określonego terminu weryfikacji najemcy lokalu mieszkalnego, wszystko zależy od ilości chętnych do danego lokalu mieszkalnego oraz daty, na którą widnieje rozpoczęcie eksploatacji danego lokalu. Większość spółdzielni nie informuje chętnych o nie przyznaniu im lokalu mieszkalnego dlatego najlepiej jest się zgłosić osobiście lub telefonicznie do spółdzielni w celu otrzymania odpowiedzi na Twoje pytanie. |
|
|
|
 |
ata
Bardzo Aktywny

|
Wysłany: 2011-10-31, 12:15
|

|
|
Z zycia wziete: Wynajmujacy stwierdzil, ze kto pierwszy przyniesie komplet dokumentow, ten dostanie klucze |
_________________ Pozdrawiam-ATa |
|
|
|
 |
Raphael
Nowy

|
Wysłany: 2012-01-01, 21:01
|

|
|
Witam,
potrzebowałbym Waszej pomocy.
Mieszkam w Berlinie już kilka miesięcy, ale cały ten czas zameldowany byłem u znajomych i z nimi mieszkałem. Do końca przyszłego miesiąca musiałbym się wyprowadzić.
CZY MAM PRAWO DO WYNAJMU MIESZKANIA W SPÓŁDZIELNI MIESZKANIOWEJ? Jak na razie jestem zatrudniony na minijob.
Czy mogę normalnie ubiegać się o mieszkanie jednopokojowe?
BARDZO DZIĘKUJĘ ZA POMOC. |
|
|
|
 |
SoNja
Super Dyskutant Advocatus Diaboli

Pomogła: 40 razy Posty: 2289 Skąd: White Lake City
|
Wysłany: 2012-01-01, 23:54
|

|
|
| Raphael napisał/a: | Witam,
potrzebowałbym Waszej pomocy.
Mieszkam w Berlinie już kilka miesięcy, ale cały ten czas zameldowany byłem u znajomych i z nimi mieszkałem. Do końca przyszłego miesiąca musiałbym się wyprowadzić.
CZY MAM PRAWO DO WYNAJMU MIESZKANIA W SPÓŁDZIELNI MIESZKANIOWEJ? Jak na razie jestem zatrudniony na minijob.
Czy mogę normalnie ubiegać się o mieszkanie jednopokojowe?
BARDZO DZIĘKUJĘ ZA POMOC. |
a czemu nie miałbyś mieć prawa wynająć sobie mieszkania? tylko jak masz minijob, to nie wiem czy ktoś będzie w ogóle chciał z tobą rozmawiać, jak nie masz socjalu, proponuje na początek może poszukać sobie pokoju... ? |
_________________ "Okazuj współczucie ludziom kalekim duchowo i skrzywdzonym psychicznie.Wszystko rozumieć, to wszystko przebaczać..."J.M.
愛與被愛 |
|
|
|
 |
|
|